Γεράσιμος Αραβανής στον Prisma 91,6: “Στην Λευκάδα κινούνται ελάχιστα πράγματα. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει τα λιγότερα.”


Τις τοπικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Γεράσιμος Αραβανής.

Απαντώντας στο ερώτημα ως πολίτης της Λευκάδας αν βλέπει προοπτική στο νησί, ανέφερε πως  στην Λευκάδα κινούνται μερικά ελάχιστα πράγματα και πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν.

“Για παράδειγμα στον Άη Γιάννη καταστρέφεται η ακτή έπρεπε να γίνει ένα έργο καθώς εκκρεμούν έτοιμες μελέτες από πριν το 2000 και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα.

Κάθε χρόνο έριχναν άμμο και την σκόρπιζαν προς τη θάλασσα, φέτος την τελευταία στιγμή έριξαν λίγο άμμο και δεν τον σκόρπισαν ποτέ, με αποτέλεσμα το πλάτος του δρόμου που έχει στενέψει να φτάνει στο σημείο να μην μπορεί να περάσει αυτοκίνητο.

Η δουλειά που χρειαζόταν για να γίνει αυτό ήταν ένα μηχάνημα από αυτά που έχει ο δήμος για να δουλέψει δύο ώρες.

Με 30% λιγότερο τουρισμό σε σχέση με πέρυσι φέτος είχαμε τραγικά προβλήματα με το νερό.

Εμείς στις δημοτικές εκλογές ο συνδυασμός ο οποίος στήριξα εγώ έβαλε ως πρώτη προτεραιότητα του νησιού την ενίσχυση των δομών του.

Δεν μπορεί να σχεδιάζεται για το νησί Μαρίνα και υποθαλάσσια ζεύξη, δίνοντας στον θαλάσσιο τουρισμό και ανατολικό άξονα ότι μπορεί να δώσει το κράτος και ο δήμος και να είναι αφημένες οι υποδομές στην τύχη τους.

Όταν δεν έχεις λύσει το πρόβλημα του νερού και της αποχέτευσης όταν έχεις σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια, τις ακτές, τους χώρους πάρκινγκ στη Λευκάδα, καθώς ο περισσότερος τουρισμός είναι τα αυτοκίνητα, είναι πολύ βασικό να υπάρχουν πάρκινγκ γιατί η πόλη και το νησί το καλοκαίρι δεν μπορούν να ανασάνουν.

Εμείς από την πρώτη στιγμή θέσαμε τα ζητήματα αυτά και κάνουμε εκδηλώσεις, δυστυχώς οι άλλοι κινήθηκαν διαφορετικά μέχρι σήμερα με μία παντελή αδιαφορία.”

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι η υποθαλάσσια ζεύξη θα εξυπηρετήσει έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό του νησιού καθώς δεν δίνονται καθημερινά ευκαιρίες για την κατασκευή της, ο κύριος Αραβανής απάντησε ότι η υποθαλάσσια που πρόκειται να σχεδιαστεί είναι μέσω ιδιώτη πού μπορείς να βρεις ανά πάσα στιγμή, γιατί είναι σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο όπως έλεγε και το σύνθημα.

“Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στο να γίνει μία ζεύξη στο νησί με σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα και ένα κόστος της τάξεως των 70 εκατομμυρίων ευρώ, όταν υπάρχουν μελέτες από το ίδιο το Υπουργείο δημοσίων έργων, ότι μπορεί να γίνει ζεύξη λίγο παρακάτω προς τους Καρυώτες εναέρια με την κατασκευή της από το κράτος.

Είναι θέμα επιλογής και το τι θέλεις. Αν θέλεις ένα μεγάλο έργο υποδομής να το δώσεις έναν ιδιώτη και να φέρεις έναν προύχοντα στην περιοχή και μάλιστα φημολογείται ότι θα του παραχωρήσουν και τον κόλπο του Βλυχού για να κάνει μεγάλη μαρίνα.”

Αναφορικά με το θέμα της ύδρευσης και το θέμα της ΕΥΔΑΠ η οποία θα διευθετούσε και το ζήτημα των παράνομων συνδέσεων, υπογράμμισε πως αν ήταν να έρθει για να μαζέψει τα χρήματα από μερικούς που δεν πληρώνουν, που εκτός από κάποιους στόχους που πρέπει να τους δώσουν φθηνό τιμολόγιο κάτι που πράττουν ήταν οι μεγαλοξενοδόχοι.

Σε αυτό πρέπει να απολογηθούν τόσο ο κύριος Αραβανής, όσο και οι προηγούμενοι δήμαρχοι, για ποιο λόγο δεν πληρώνουν οι επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν γιατί κάποιος τους κάνει πλάτες. Δεν θέλω να αρχίσω να λέω για ξενοδοχεία τα οποία πήγαιναν συγκεκριμένες ψήφους και δεν πληρώνουν ποτέ.

Δεν είναι όμως επιχείρημα αυτό που ακούστηκε από πρώην δήμαρχο ότι δεν πλήρωναν κάποιοι τις υποχρεώσεις του στην ύδρευση, ο ίδιος τι έκανε;

Κάτι προσπάθησε να κάνει ο προηγούμενος δήμαρχος, να μαζέψει κάπως τα πράγματα, αλλά επί της ουσίας δεν είναι εντελώς μαζεμένα.

Επίσης η ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να μας απαντήσει ποια θα είναι η τιμή του νερού, γιατί η ΕΥΔΑΠ δεν θα έρθει έτσι απλά να σου αλλάξει τους αγωγούς, να σε τροφοδοτεί με νερό και εσύ να πληρώνεις λίγα.

Οπότε παγκόσμια όπου ιδιωτικοποιήθηκαν δημόσια αγαθά σε μεγάλο βαθμό γύρισαν στο κράτος και είναι γνωστή η περίπτωση με το τεράστιο blackout στην Καλιφόρνια γιατί πήρε ιδιώτης το ρεύμα, δεν έκανε ποτέ συντήρηση και τα δίκτυα καταστράφηκαν.

Είναι απλή λογική δεν μπορεί ο ιδιώτης που θέλει να βγάλει υψηλό κέρδος να τα κάνουν όλα καλά και να πληρώνουμε ελάχιστα, δεν έχει λογική αυτό, αυτοί ανήκουν στην λογική των φιλελευθέρων.”

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, εκτίμησε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και άπαντες λένε ότι θα πάει χειρότερα. “Εκτιμώ όμως ότι η κουβέντα για τη μάσκα είναι εντελώς αποπροσανατολιστική και οι ψεκασμένοι πάντα υπήρχαν. Βεβαίως σε αυτή την εποχή να έχουν αυξηθεί όμως το πρόβλημα δεν είναι εκεί.

Η κυβέρνησή μας έκλεισε το Μάρτιο στα σπίτια μας, έκλεισε την οικονομία και όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες με σκοπό να μην έχουμε θύματα και στη συνέχεια να πάρει μέτρα για να ακυρώσει το σύστημα υγείας το οποίο ήταν στον αέρα, καθώς και μία σειρά άλλων πραγμάτων.

Στην συνέχεια ανοίγει την οικονομία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και εμείς δεν είμαστε υπέρ στο να μην ανοίξει η οικονομία και οικονομικές δραστηριότητες, όμως θα έπρεπε να υπάρχουν μία σειρά πραγμάτων.

Δεν έκανε τίποτα για τα σχολεία, αύξησε τους μαθητές στους 25 και αυτό είναι έγκλημα, όταν οι ίδιοι λένε ότι ο συγχρωτισμός και επαφές αυξάνουν την διάδοση του ιού.

Δεν έκανε τίποτα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς τώρα ψάχνει να βρει από τα αστικά ΚΤΕΛ της επαρχίας λεωφορεία και θα προκηρύξει θέσεις οδηγών, που πρόκειται να προσληφθούν την άνοιξη.

Η οικονομία έχει ανοίξει με το χειρότερο τρόπο, τα νοσοκομεία, ενώ ακούγαμε για 1.100 κλίνες ΜΕΘ, οι κλίνες ΜΕΘ είναι 100 παραπάνω από όσες παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν υπάρχει, έχουν διαλύσει το ΙΚΑ κι άλλη μία σειρά δομών που προσέφεραν Πρωτοβάθμια φροντίδα, τώρα όλοι πηγαίνουν στα νοσοκομεία και είναι έτοιμο να τιναχτεί το νοσοκομειακό σύστημα στον αέρα.

Άρα λοιπόν δεν μας φταίει η μάσκα που βεβαίως πρέπει να τη φοράμε καθώς πρέπει να παρθούν μέτρα προφύλαξης όσο το δυνατόν περισσότερα.

Μας φταίνε άλλα πράγματα λοιπόν και η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη όχι να τα κάνει αλλά ούτε να το κουβεντιάσει.

About Ομάδα Σύνταξης 27955 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.