Γεράσιμος Αραβανής στον Prisma 91,6: “Στείλαμε επιστολή στην Λαϊκή Συσπείρωση για κοινή κάθοδο στις εκλογές και ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση.”


“Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Λευκάδα θα έχουμε πολλούς υποψηφίους”, ανέφερε στον Prisma 91,6 ο Γεράσιμος Αραβανής.

“Στις περισσότερες υποψηφιότητες δεν υπάρχει ουσιαστικά διαφορετικό στίγμα στους συνδυασμούς. Είναι συνδυασμοί οι οποίοι αποδέχονται την πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, δεχόμενοι τις περικοπές των κρατικών επιχορηγήσεων στους δήμους και εκεί δεν υπήρξε αντίδραση.

Αποδέχονται ένα πλαίσιο ανάπτυξης όπως διαμορφώθηκε από το κράτος για το επόμενο διάστημα, για αυτό και δεν υπάρχει ουσιαστικά διάφορα εκτός από μια-δυο περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κύριο Αραβανή ο ελληνικός λαός είναι η δημιουργία ενός στενού κομματικού ψηφοδελτίου, το οποίο φιλοδοξεί να πάρει αν μπορέσει όλες τις ψήφους η και λίγο παραπάνω, καθώς ήρθε η ώρα για πλατείες συσπειρώσεις καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενός λαϊκού ρεύματος που θα αλλάξει βαθύτερα τα πράγματα και κατά τη γνώμη μου ο τρόπος που διαχειρίζεται το  ΚΚΕ τα πράγματα δεν το προωθεί.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κύριος Αραβανής ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται νέο ψηφοδέλτιο και πολύ σύντομα θα δοθεί και ο επικεφαλής και ο κεντρικός πυρήνας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Πρόκειται για ένα πλατύ ψηφοδέλτιο, θα ικανοποιήσει αρκετό κόσμο και με τις δυσκολίες που έχει αυτή τη στιγμή θα πάει καλά.

Στο ερώτημα αν επικεφαλής έχει παρουσία παρελθοντική στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, απάντησε όχι ιδιαίτερα, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις επικεντρώνονται μεταξύ τριών ή τεσσάρων προσώπων και αναμένεται να μάθουμε σε ποιον θα καταλήξουμε.

Αναφορικά με την διοίκηση Δρακονταειδή ο  κύριος Αραβανής ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν έλυσε κανένα πρόβλημα στο δήμο του.

Υπάρχουν ωστόσο μεγάλες ευθύνες και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά παρόμοιες είναι και στη σημερινή.

Έχουν αλλάξει κάπως οι συνθήκες, αλλά δεν έγινε κάτι ουσιαστικό. Δεν λέω ότι είναι εύκολο να λυθούν τα προβλήματα, ωστόσο δεν έγιναν ούτε καν βήματα.

Για παράδειγμα έρχεται το κράτος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και παίρνει φιλέτα της Λευκάδας, δεν θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσει;

Ένας δήμαρχος θα πρέπει να συσπειρώσει 20 με 30 δημάρχους και να δημιουργήσουν μία κατάσταση, όλα αυτά τα χρόνια Δεν είδαμε το παραμικρό και φταίει γ που ειναι ρε μαλάκαιατί δυστυχώς οι δήμαρχοι βάζουν πάνω από όλα το κόμμα τους και την κυβέρνησή τους και προπάντων την πολιτική την οποία αποδέχονται και στηρίζουν.

Οι προτάσεις που θέτει η αριστερά σε όλα τα σχήματα, θα πρέπει να είναι αυτή που αντανακλά τα λαϊκά προβλήματα και τη λύση τους, διαφορετικά δεν πρόκειται να αποκτήσουν έδαφος και επιρροή.

Επίσης πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα συνεργασίας. Δεν είναι δυνατόν δυνάμεις αριστερές σε οποιοδήποτε φορέα και πού περίπου σε πολλά πράγματα έχουν παρόμοιες σχέσεις να μην συνεργάζονται.

Εμείς ως μετωπική δράση αποστείλαμε έγγραφο στη λαϊκή συσπείρωση λέγοντας ότι είμαστε διατεθειμένοι για συγκεκριμένους λόγους, να ανοίξουμε μία συζήτηση και να καταλήξουμε σε κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση παρότι περνάει ο καιρός και φοβάμαι πως αν πάρουμε απάντηση θα είναι αρνητική.

Δεν γίνεται όμως έτσι, συνεχίζεται ο κατακερματισμός και δεν υπάρχει καμία προοπτική.

About Ομάδα Σύνταξης 28543 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Εφ όσον από το 2008 το πολιτικό σύστημα αναδέχτηκε και πανώβαλε την μνημονιακή κατεύθυνση χωρίς καμμία αναφορά της διαχείρησης της χώρας στην νομιμοποιητική κοινωνική της πολιτικής βάση. Εφ όσον έγινε αυτό και ενεργητικά μάλιστα ( ξυλοκόπημα αγανακτισμένων και κύρια όταν για πρώτη φορά μετά από χρόνια η κοινωνική βάση εκφράστηκε συνολικά το 2012 , μια και το κκε-παμε χρόνια κάνει ξέχωρες κινητοποιήσεις. Άλλη εκδοχή του ενεργητικού κυβερνητικού κάθε φορά μνημονιακού πανωβαλσίματος ήταν το δημοψηφισματικό όχι που έγινε κοινοβουλευτικό ναί τον Σεπτέμβρη του 2015. Είχαν προηγηθεί τα Ζάππεια με τα οποία θα σκιζόνταν τα μνημόνια ( τελευταία χρυσώνουν το χάπι με το περιεχόμενο δήθεν αναλυτικά των Ζαππείων ) και ειχε προηγηθεί η εγκατάληψη της κυβερνήσεως του 44% του 2009 ,και το κλείσιμο της βουλής απ τον Μάη του 2009 ( Μπαρόζο και λαικοί της Ευρώπης ) για να αποτραπεί μεθοδευμένα η συμμετοχή και παρέμβαση της κοινωνικής βάσης στην προγραμματισμένη και στοχευμένη μνημονιακή αθλιότητα.
  Υπό αυτές πλέον της συνθήκες πι
  Πολιτικής και πολιτεύματος ( εδώ οι συνταγματολόγοι κάνουν την κότα γιατί κότες είναι και ημιμαθείς ξυλοκόποι πλήν του Κασιμάτη ) λογικό είναι να μην βλέπει κανείς την ουσιαστικά συνταγματική εκτροπή σωρρευμένη 10 πλέον χρόνια και την διακυβέρνηση της χώρας ερήμην της φυσικής νομιμοποιητικής κοινωνικής βάσης που το ίδιο το σύνταγμα ώς συνθήκη του πολιτευματος δρομολόγησε από το 1975.
  Στις μερες μας έφτασε ένα πολιτικό σύστημα να αρνείται και να απαρνείται την νομιμοοοιητική του έδραση καταφεύγοντας σε κάθε λογής αναλυτικές τεχνικές προσεγγίσεις για την διακυβέρνηση της χώρας και της καθημερινότητας των πολιτών , για να συσκοτίζονται τα θέματα της συνταγματικής ,δηλαδή κοινωνικής, προαπαίτησης.
  Φτάσανε σημείο το 2013 να απαγορεύουν νομοθετικά τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και να υποχρεώνουν σε ατομικές συμβάσεις εργασίας και την άλλη μέτα αμέσως δώσανε ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία απογορευόνταν μέσα στην ατομική σύμβαση εργασίας να υποκρύπτεται ά να ερμηνεύεται έστω και η παραμικρή αναφορά στο συλλογικό της εργασίας.
  Μόνο για χοντρό καλαμπούρι ( υπήρχε παλαιότερα και παρατσούκλι Καλαμπούριας , απ αυτό το σό’ι’ ήταν και ο Πανάδας ο ήρωας του Δραγατσανίου απ τις Κσρυές Λευκάδος κατά Κ.Δεσποτόπουλο) , μόνο για χοντρό καλαμπούρι είναι η όλη υπόθεση της Ελλάδος , και όπως συμβαίνει πάντα όταν την ζωή και την διακυβέρνηση ανθρώπων και καθημερινοτήτων την παίρνουν κάποιοι ώς κομματικό επικοινωνιακό καλαμπούρι ( αυτό κάνει το πολιτικό σύστημα από το 2008 και μετά) , τότε οι εξελίξεις που ακολουθούν θα είναι το κοινωνικά αλλόκοτο ( κάτι σαν θεατρική φάρσα ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.