Γεωργιάδης: Προσπάθειες να ανοίξουν νωρίτερα οι επιχειρήσεις εστίασης


Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ, χαρακτηρίζοντας κέρδος για την αγορά το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης ακόμα και μια μέρα νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, επισημαίνοντας παράλληλα πως καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκρίμενα ανέφερε ότι εξετάζονται όλες οι δημιουργικές ιδέες προκειμένου να ανοίξουν οι επιχειρήσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα, αλλά αυτό να συμβεί με υγειονομική ασφάλεια, να είναι βιώσιμες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, εκτός από τη συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους υπάρχει καθημερινή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδοτικά εργαλεία και φοροαπαλλαγές.

Για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ, ο κ. Γεωργιαδης επεσήμανε πως ο «εκάστοτε υπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ της μείωσης των φόρων». Όσον αφορά στις τιμές στις μάσκες, ο υπουργός σημείωσε ότι πέφτουν και σύμφωνα με την ενημέρωση από τις υπηρεσίες ελέγχου της αγοράς, σήμερα στα σούπερ μάρκετ, ο καταναλωτής μπορεί να βρει μάσκες μίας χρήσης που ξεκινά η τιμή τους από 42 λεπτά.

Για τα σενάρια εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης είπε «δεν αισθάνομαι ότι έχουμε έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης ούτε ότι κυβερνούμε τυραννικά. Δεν βιώνει κάποιος πολίτης ότι τον εξαπατήσαμε, ότι άλλα λέγαμε προεκλογικά και άλλα κάνουμε, δεν ξέραμε ότι θα έρθει ο κορονοϊός και το κρύβαμε».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.