Γεωργιάδης: Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να παίρνουν δάνεια έως του 25% του τζίρου τουςΣτη συγκεκριμένη ρύθμιση μπορούν να μπουν όσες επιχειρήσεις είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Από τις αρχές Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα οι πληττόμενες επιχειρήσεις να παίρνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους, ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στη συγκεκριμένη ρύθμιση μπορούν να μπουν όσες επιχειρήσεις είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019. Παράλληλα, δικαίωμα δανειοδότησης θα έχουν και όσες επιχειρήσεις έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Οπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προκειμένου οι επιχειρήσεις να λάβουν τα δάνεια θα πρέπει να προσκομίζουν τον τελευταίο ετήσιο τζίρο τους και η κάλυψη δεν θα γίνεται με υποθήκες ακινήτων. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να προχωρήσουν σε δανειοδότηση και σε ποσό μεγαλύτερο του 25%. Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε όποια τράπεζα θέλουν και πως ο έχει δοθεί εντολή στις τράπεζες να δίνουν εύκολα τα δάνεια.

Εξήγησε επίσης, πως η Τράπεζα της Ελλάδος με απόφασή της, «πήρε πάνω της» το συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν ώστε οι τράπεζες να έχουν μηδενικό ρίσκο. «Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα παρακολουθώ τις τράπεζες και την ταχύτητα που εγκρίνουν τα δάνεια. Εάν χρειαστεί να ψηφίσω νόμο για να τα δίνουν αυθημερόν θα το κάνω», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27940 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Θέλει τεράστια προσοχή , για να μην προκύψουν ανεξόφλητες δανειακές επιβαρύνσεις says:

  To 2003 ,τελευταίο νομοσχέδιο της παρέας του εκσυγχρονισμού, κατάργησε τους μοναδικούς συντελεστές καθαρού κέρδους του μεγάλου όγκου του επιχειρείν στην Ελλάδα ( μθκρές, μεσαίες επιχειρήσεις, ατομικά επαγγέλματα και επιτηδευματίες.
  Και δεδομένου ότι ”η Ελλάδα πλέον ήταν μεγάλη χώρα” ( όπως είπε ο αρχιεκσυγχρονιστής στους δημοσιογράφους ), από το επόμενο διαχειριστικό έτος 2004 , τα κέρδη των επιχειρούντων θα προσδιοριζόνταν με το καθαρό αποτέλεσμα Έσοδα- Έξοδα. Και ο τραπεζικός δανεισμός αυτών των επιχειρήσεων θα γινόνταν ανάλογα το ύψος του τζίρου .
  Το φαινόμενο που παρουσιάστηκε τα επόμενα χρόνια, και δυστυχώς δεν το έλεγξε η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , ήταν να δανείζονται τραπεζικό χρήμα οι επιχειρήσεις που έβγαζαν ζημίες και σκόπιμα για να μην καταβάλουν φπα. Κατά μία πληροφορία πολιτική , η ήπια προσαρμογή που εκπόνησε η κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας το 2004-2005, ήταν στο πλαίσιο μιας συγκράτησης της παραπάνω κατάστασης μια και απ την Ευρώπη δεν επέτρεπαν και τόσο την άμεση αλλαγή του νόμου εφ όσον η χώρα μπήκε στην Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα το 2003 καταργήθηκαν ή μειώθηκαν στο μέγιστο , τα τεκμήρια διαβίωσης με βάση την χρήση αυτοκινήτου , μέσα στην ίδια κατεύθυνση της οριστικής εξάρθρωσης της φορολογικής ως τότε παρέμβασης για την αποτροπή της οικονομικής φούσκας, που από χρόνια ενέδρευε υπό μορφή εισαγόμενου υπερκαταναλωτισμού στην Ελλάδα.
  Το δανεικό χρήμα βάσει τζίρου αλλά με ζημία επιχείρησης, και το καταναλωτικό χρήμα έρρεαν τα επόμενα χρόνια…, το 2008 ήρθε πρόσθετο μέτρο η μείωση των φόρων των μεγάλων ιχε αυτοκινήτων ( ελάχιστη έως καθόλου Ελληνική προστιθέμεη αξία ) , και από τον Οκτώβρη του 2008 άρχισε να έρχεται ο λογαριασμός , μετά και τις αμερικανικές περιπέτειες των τοξικών ομολόγων, και πυσιαστικά τ τέλος του 2009 η Ελλάδα είχε βαρέσει χρεωκοπία και λόγια τουρλουμπούκι και οικονομικό κοινωνικό μπαλαμούτι.
  ” Η οικονομία είναι θωρακισμένη ”
  ”Λεφτά υπάρχουν”
  ” Η γενιά των 700 ευρώ ” .. μια και πέφτανε μισθολογικά λίγα γιατί ήταν πολλά τα 350 του υποκατώτατου μισθού που ήρθε καπάκι .
  Αλλά και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες και οι μισθωτοί καλά είναι να κυτάξουν, να αφιερώσουν λίγο χρόνο στην μελέτη των εκκαθαριστικών εισοδήματος των ετών 2004,2005,2006,2007,2008,2009, για να δούν ότι η εισοδηματική αποφορολόγηση συνολικά που έγινε αυτά τα χρόνια , ήταν η μεγαλύτερη ( κατεβλήθησαν συνολικά οι μικρότεροι φόροι εισοδήματος αναλογικά των εισοδημάτων ) ως που από το 2010 έφτασαν ”οι συνταγματικά και επιστημονικά κυρωμένες” έκτακτες φορολογικές επιβαρύνσεις για μια βραδυά που έγιναν ( πάλι ”συνταγματικά κυρωμένες”) αρχικά τριετείς και κατέληξαν πάλι ”συνταγματικά δεδομένες ”.. ως και αυξημένες και μόνιμες.
  Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι η συνταγματικοεπιστημονική τάξη της χώρας ( περίσσεψε αυτή η επαγγελματική ειδικότητα τα τελευταία χρόνια).. εκπροσωπήθηκε από τις τηλεοπτικές ρήτρες και τσιτάτα (δίκην παλαιών τηλεοπτικών διαφημίσεων .. ελαστικών αυτοκινήτων : ” είναι κανόνι και δεν ξεφουσκώνει ” από συγκεκριμένο κυβερνητικό για χρόνια συνταγματολόγο, αλλά μόνο προς την κατεύθυνση να μπαίνουν έκτακτοι φόροι και να επεκτείνονται σε τριετείς και μόνιμοι. Τέτοια επιστημονικη εφευρετικότητα , προ’ι’ούσης της φορολογικόδημοσιονομικής καινοτομίας από το 2003 , δεν είχε ξαναδεί η χώρα. Οι πολίτες θάμπωσαν από το φώς της φορολογικής καινοτομίας και συνταγματικής εδευρετικότηταςκας, και απ το θάμπωμα χάσανε την επαφή με την πραγματικότητα , δεν βλέπανε και θολώνοντας χρεωκοπήσανε.
  Η πανδημία τώρα επιφέρει τεράστιες οικονομικές δημοσιονομικές κεπιχειρηματικές και ατομικές ζημίες , σωστά εξαγγέλεται κυβερνητικά ότι το κόστος θα πρέπει να μοιραστεί σε όλους, αλλά θέλει προσοχή, για να μην συμβούν νέες δανειακές ανεξόφλητες ή δύσκολα να εξοφληθούν στο χρόνο επιβαρύνσεις με ή και χωρίς υποθήκη.
  Σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολλά εργαλεία χρηματοοικονομικά στο οπλοστασιό της πέρα από κατανομή κόστους πανδημίας σε όλους, και χρήση τραπεζικού ενισχυτικά χρήματος, για μια ανάταξη στον χρόνο της οικονομικής ζωής, μια και η φορολογική δυνατότητα είναι περιορισμένη ως μείωση δραματικά των συντελεστών φορολόγησης εφ όσον η χώρα βρίσκεται σε μεταμνημιονιακή μεταχρεωκοπική κατάσταση.

 2. Ο άνθρωπος του ιστορικού αναπτυξιακού πεπρωμένου. Άδωνης Γεωργιάδης. says:

  Το αραβανιάρικο άτι που πρέπει και μπορεί να μπεί αναπτυξιακά μπροστά , και να ποδηγετήσει -στο όνομσ της ανάπτυξης- το κούρεμα δανείων και χρεών , είναι ο δυναμικός Άδωνης Γεωργιάδης.
  Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκυρία, το κισμκέτ τής ιστορίας τον έφερε ώς άνθρωπο στην θέση του αναπτυξιακού υπουργού στην πολύ δύσκολη εποχή για την χώρα και τους ανθρώπους της.
  Άδωνη προχώρα, κούρεψε τα δάνεια τώρα.
  Σε εγκαλεί η ιστορία , ανάπτυξη για την Ελληνική κοινωνία.

 3. Άδωνη προχώρα .. κούρεψε τα δάνεια τώρα , ήρθε η αναπτυξιακή ώρα, το διαισθάνεται η χώρα .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.