Φιλική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Κούβας στο Δήμαρχο Λευκάδας


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φιλική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Κούβας στο Δήμαρχο Λευκάδας

Φιλική επίσκεψη στο Δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό πραγματοποίησε η Πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα Zelmys Ma Dominguez Cortina συνοδευόμενη από τον Πρόξενο της Πρεσβείας , Oriol Marrero.

Στη συνάντηση που διεξήχθη τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο γραφείο Δημάρχου, η Πρέσβειρα αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς και εξέφρασε την επιθυμία της Κουβανικής Πρεσβείας να συμμετέχει στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 2021 παρουσιάζοντας στη Λευκάδα το βιβλίο του Jose Marti  για την Ελλάδα , το οποίο επιμελείται η Πρεσβεία.

Στη συνέχεια τη συζήτηση απασχόλησε το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού με την Πρέσβειρα να ενημερώνει το Δήμαρχο για τους επιτυχημένους  χειρισμούς της κουβανικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου αυτού προβλήματος. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η Κούβα είναι ανάμεσα στις 30 εγκεκριμένες από τον ΠΟΥ χώρες που πειραματίζονται για την εύρεση του εμβολίου ενάντια στον covid-19.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του διαβεβαίωσε την Πρέσβειρα για την επιθυμία του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου να συνεχιστούν οι διμερείς πολιτιστικές δράσεις το 2021, εφόσον βέβαια το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.