Ευτύχης Ζουριδάκης στον Prisma 91,6: “Υπήρχε η επιθυμία του κόσμου να είμαστε παρόντες και αυτό μέτρησε περισσότερο στην απόφασή μας να συνεργαστούμε με τον κύριο Καλό.”


Την πρώτη του συνέντευξη ως αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και προγραμματισμού έδωσε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο Eυτύχης Zουριδάκης.

Αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο που τον τίμησε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δείχνοντας μεγάλη αγάπη με την ψήφο του.

Αναφορικά με την συνεργασία του δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού και την παράταξη του Θοδωρή Σολδάτου, είπε ότι αυτή προέκυψε στο τέλος, “ωστόσο μέσα μου ήλπιζα ότι θα μπορούσε να με αξιοποιήσει ο νέος δήμαρχος, γιατί είναι η τρίτη εκλογική διαδικασία που συμμετέχω, ξεκίνησα το 2011 με τον κύριο Κώστα Αραβανή που είχα ασκήσει  διοίκηση στο κομμάτι αθλητισμού και εθελοντισμού , στη συνέχεια με το Βασίλη Αραβανή και η τρίτη φορά που εκλέχτηκα είναι με τον κύριο Σολδάτο.

Λόγω εμπειρίας και λόγω ψήφων ήλπιζα ότι κάποια στιγμή μέσα στην τετραετία θα αξιοποιηθώ, ωστόσο δεν θα είχα πρόβλημα απλώς αν συμμετείχα στην ομάδα και  απλά να βοηθούσα.”

Στο ερώτημα για το πώς θα αντιδράσει αν κάποια στιγμή υπάρξει αντιπολιτευτικός λόγος στην δημοτική αρχή από την παράταξη που συμμετέχει, ο κύριος Ζουριδάκης απάντησε ότι αυτή τη στιγμή πάμε σε ένα καινούργιο μοντέλο αυτοδιοίκησης, άγνωστο για όλους.

“Η συνεργασία με τον κύριο Σολδάτο επήλθε τελευταία, η ομάδα της παράταξής μας ήρθε σε σύσκεψη και συζήτησε τις προτάσεις που είχαμε από τον κύριο Καλό για να συνεργαστούμε, είπαμε ότι ο δήμος πρέπει να διοικηθεί, πρέπει να είσαι μέσα και όχι έξω από τα προβλήματα, οι εκλογές τελείωσαν τον Μάϊο, οι δημότες θέλουν λύσει το προβλημάτων είτε είσαι στην διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση, όλοι έχουν την ευθύνη, καθώς και στην μειοψηφία αν βρίσκεσαι, πρέπει να καταθέτεις και να παλεύεις για τις προτάσεις σου.

Εγώ πιστεύω ότι παρότι δεν υπάρχει μία προγραμματική συμφωνία σε κάποιες θέσεις, πιστεύω ότι θα υπάρξει μία πολύ καλή συνεργασία, γιατί αυτό δείχνει και ο νέος δήμαρχος εκ των προτέρων μαζί με την ομάδα του, οπότε οι δύο ομάδες μπορούμε να λειτουργήσουμε, η μία να συμπληρώνει την άλλη και να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και να είναι πολύ λίγα τα σημεία της κριτικής.

Εάν χρειαστεί θα γίνει, αλλά πιστεύω πως πραγματικά με μία πολύ καλή συνεργασία θα είναι λίγες οι κακές στιγμές.”

“Πάντα υπάρχει η χρυσή τομή, ακόμα κι αν υπάρξει κάποια διαφωνία σε ένα θέμα, θα καθίσουμε να το κουβεντιάσουμε. Δεν είναι καλό δύο ομάδες που συνεργάζονται για το καλό των δημοτών να έχουν συγκρούσεις για παράδειγμα σε μία τροποποίηση προϋπολογισμού, καθώς αυτό είναι το ελάχιστο και πιστεύω ότι ούτε σε θέματα τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού να υπάρχουν αντιρρήσεις.

Σοβαρή διαφωνία θα μπορούσε για παράδειγμα να υπάρξει στα απορρίμματα, να υπάρχει άλλη πρόταση της παράταξής μου και άλλη πρόταση του δημάρχου, εδώ μιλάμε για μία μεγάλη διαφωνία και τότε θα το κουβεντιάσουμε, θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη επιλογή για τον δημότη γιατί για αυτό έχουμε εκλεγεί.”

Όπως εξελίσσεται το πολιτικό σκηνικό στην Λευκάδα, στον δήμο είναι πλέον μία ευρεία πλειοψηφία καθώς αν αθροίσουμε τα δύο ποσοστά φτάνουμε κοντά στο 62% που είναι μεγάλο το νούμερο για μία πλειοψηφία.

Επίσης ο κύριος Δρακονταειδής έχει δεσμευτεί, οτι ότι είναι για το καλό θα το ψηφίζει και όπου χρειαστεί θα κάνει την κριτική του, η οποία είναι καλοδεχούμενη, γιατί κακά τα ψέματα αν δεν υπάρχει κριτική δεν γίνεσαι καλύτερος.

“Υπήρχε η επιθυμία του κόσμου να είμαστε παρόντες και αυτό μέτρησε περισσότερο στην απόφασή μας να συνεργαστούμε με τον κύριο Καλό γιατί πρέπει να δοθεί μία λύση, ο δήμος να λειτουργήσει πάντα για το καλό των δημοτών.

Χρειάζεται ένα καλό μοντέλο διοίκησης να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποια πράγματα, να λύσουμε τα σημαντικά προβλήματα του δήμου, καθώς και την καθημερινότητα του δημότη, αυτά θέλει ο συμπολίτης μας και όχι ο ουρανούς με άστρα.”

Αναφορικά με τα προβλήματα της καθαριότητας αυτό το καλοκαίρι , ο Ευτύχης Ζουριδάκης επανέλαβε όσα έχει πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η απερχόμενη δημοτική υπολόγισε ότι θα έπαιρναν 10 με 12 περίπου άτομα που περίμεναν  από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

“Δυστυχώς τα άτομα αυτά δεν ήρθαν. Εγώ τότε όταν παίρναμε  τους εργάτες προσωπικού- και υπάρχουν τα πρακτικά στο δημοτικό συμβούλιο-, τους είχα πει να πάρουν παραπάνω εργάτες για να βγει το καλοκαίρι.

Εγώ τους έλεγα ότι είναι λίγοι εργάτες θα πέσουμε έξω και μου απαντούσαν ότι δεν θα συμβεί αυτό, γιατί θα έρθουν τα 12 άτομα μέσα από τον διαγωνισμό κάτι που δεν συνέβη.

Δεν προσλάβαμε και το εποχιακό προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Από ότι μαθαίνω ο ΑΣΕΠ κάνει πάλι επανέλεγχο τον δικαιολογητικών τους για αυτό και καθυστερεί η πρόσληψη. Εκεί όμως πρόκειται για πολιτική επιλογή, γιατί θα μπορούσαν να έχουν προσλάβει δέκα υπαλλήλους με 4 μήνες συμβάσεις και να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, δυστυχώς όμως δεν το επέλεξαν, ήλπιζαν σε κάτι άλλο, αλλά είχαμε κάποιες δυσλειτουργίες.

Αναφορικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας, ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα, λέγοντας ότι: ” για εμένα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν υπάρχει προσωπικό, ωστόσο πρέπει και οι πολίτες να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, δεν μπορούν να τα περιμένουν όλα από τον δήμο.”

Μάλιστα έφερε για παράδειγμα τους υπόγειους κάδους, που σε πολλές περιπτώσεις ενώ είναι άδειοι οι συμπολίτες μας αφήνουν τα σκουπίδια τους απέξω.

“Όταν ο πολίτης δεν συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πατήσει με το πόδι του για να ανοίξει το καπάκι και να ρίξει τα σκουπίδια τότε ο δήμαρχος τι μπορεί να κάνει;”

Αναφορικά με τους πεζόδρομους, είπε ότι πολλοί συντοπίτες μας επισκέπτονται την Πάργα και δεν βλέπουν ένα μηχανάκι στο μέτωπο του παραλιακού πεζόδρομου, από την άλλη ερχόνται  στους δικούς μας και βλέπεις το αντίθετο, τα μηχανάκια να τους παραβιάζουν.

Πρέπει λοιπόν οι δημότες να καταλάβουν, ότι δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει όλα ο δήμος, καθώς είναι και αυτοί μέρος του προβλήματος.

Για μένα πρέπει οι κανονισμοί που υπάρχουν να εφαρμόζονται, με κάποιους θα χρειαστεί να κουβεντιάσουμε ξανά, καθώς σε λίγο έχουμε σύσκεψη με τον εμπορικό σύλλογο κι αν χρειαστεί θα κάνουμε και καινούργιο κανονισμός στους κοινόχρηστους χώρους.

Όμως αυτά που θα συμφωνήσουμε θα πρέπει να τα εφαρμόσουμε, για να υπάρξει κάτι όμως χρειάζεται και εμάς, αλλά και τους πολίτες, μία κοινή συμφωνία και ένα ωραίο αποτέλεσμα.”

Εγώ πιστεύω πως στο παρελθόν έγιναν πολλές αστοχίες που τις εκμεταλλεύτηκε ο κόσμος, καθώς όλοι προσπαθούσαν να βγάλουν ένα μεροκάματο, γιατί φέτος ήταν δύσκολη χρονιά και ο “κακός χαμός” ήταν μόλις ένα μήνα.

Πρέπει όμως ο κόσμος να είναι συμπαραστάτης σε κάποια πράγματα γιατί ούτε μπαμπούλες θέλουμε να γίνουμε, ούτε χωροφύλακες, καθώς πιστεύω πως με καλή και έντιμη συνεργασία, με διακριτούς τους ρόλους του καθενός, να δουλέψουμε και να πάει το νησί καλύτερα.

Αυτές είναι οι απόψεις μου μακάρι να τα καταφέρουμε και να βγούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου, πρέπει όλες οι δυνάμεις του δήμου να ενωθούν για το καλό των δημοτών, δεν υπάρχει μειοψηφία- πλειοψηφία, δουλεύουμε όλοι για το καλό των δημοτών.

About Ομάδα Σύνταξης 27940 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.