Ευρώπη Κρούσματα: Ξανά περιορισμοί και τοπικά lockdown


Η ανησυχία σε αρκετές χώρες της Ευρώπης για την αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιοχές, φουντώνει και όλα δείχνουν ότι μέτρα καραντίνας, έστω και σε τοπικό επίπεδο είναι προ των πυλών.

Ισπανία: Καραντίνα για 32.000 πολίτες

Στην αυτόνομη περιφέρεια της Καστίγια και Λεόν στη Βόρεια Ισπανία οι αρχές επέβαλαν καραντίνα στην πόλη Αράντα ντε Ντουέρο, με αποτέλεσμα 32.000 πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για ένα 15ήμερο. Στην πόλη έχουν καταγραφεί 230 κρούσματα κορονοϊού και από σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου οι πολίτες δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για ιατρικούς λόγους, για να πάνε στη δουλειά τους ή να προμηθευτούν τρόφιμα.

Στην Καστίγια και Λεόν ήδη βρίσκονται σε καραντίνα οι πόλεις Ισκάρ και Πεδράχας ντε Σαν Εστεμπάν.

Στη Χώρα των Βάσκων, οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, προετοιμάζοντας το υγειονομικό σύστημα, ανοίγοντας ΜΕΘ και αδειάζοντας κλίνες στα νοσοκομεία, καθώς όπως εκτιμούν η χώρα βρίσκεται μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σε όλη την περιφέρεια το τελευταίο 24ωρο έχουν καταμετρηθεί 338 νέα περιστατικά Covid-19, o υψηλότερος αριθμός από τις 21 Ιουνίου.

Βρυξέλλες: Υποχρεωτική πλέον η χρήση μάσκας

Ο κυβερνήτης των Βρυξελλών ανακοίνωσε σήμερα ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, απόφαση που κρίθηκε απαραίτητη καθώς ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στη χώρα έχει ξεπεράσει τους 50, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν 38,4.

Στο Βέλγιο η κατάσταση κρίνεται σοβαρή και στην Αμβέρσα η αύξηση των περιστατικών είναι τέτοια που η Γερμανία και η Ολλανδία κάλεσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη βελγική πόλη. Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι πλέον θα θέτει σε καραντίνα όσους εισέρχονται στη χώρα από το Βέλγιο, όπως και από την Εσθονία, την Ιρλανδία, τη Λετονία και τη Νορβηγία.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDPC) έχει εκδώσει «πορτοκαλί κώδικα» για το Βέλγιο, έδρα των περισσότερων οργάνων της Ε.Ε. Στο Βέλγιο πέθαναν από κορονοϊό μέχρι σήμερα περίπου 9.860 άνθρωποι.

Άμστερνταμ: Αποφύγετε τουριστικές περιοχές

Η γειτονική Ολλανδία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε να καλέσει τους τουρίστες να αποφεύγουν τις πολυσύχναστες συνοικίες του Άμστερνταμ.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα 601 νέα κρούσματα, από 426 μία ημέρα νωρίτερα και ο Μαρκ Ρούτε αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του. «Ο ιός καταγράφει επικίνδυνη πρόοδο και κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα κερδίσαμε μαζί τον τελευταίο μήνα», υπογράμμισε. «Δεν θέλουμε ένα δεύτερο lockdown και δεν χρειάζεται να έχουμε ένα, όμως αυτό δεν θα συμβεί από μόνο του», τόνισε.

«Ειδικά για την πόλη του Άμστερνταμ, λέω στους ξένους και ντόπιους τουρίστες και εν μέρει εκ μέρους της δημάρχου: αποφύγετε τα πολυσύχναστα μέρη της πόλης», είπε, ενώ η δήμαρχος της πόλης, έδωσε εντολή από χθες για τη χρήση μάσκας σε περιοχές όπως η συνοικία των «Κόκκινων Φαναριών», που αποτελεί μαγνήτη για τους ξένους τουρίστες. «Ο ιός καταγράφει επικίνδυνη πρόοδο και κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα κερδίσαμε μαζί τον τελευταίο μήνα. Δεν θέλουμε ένα δεύτερο lockdown και δεν χρειάζεται να έχουμε ένα, όμως αυτό δεν θα συμβεί από μόνο του», τόνισε.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27498 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.