Έξωση στην χορωδία "Αρμονία¨ – Ανάγκη για άμεση εύρεση νέου χώρου. Ο Απ. Αντωνίου στον Prisma 95,1


O πρόεδρος του Δ.Σ του συλλόγου Αρμονία Χορωδία κ. Αποστολής Αντωνίου μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 με τον Μιχάλη Μίχο και τον Χάρη Τσάντη αναφορικά με την έξωση στην οποία υποβλήθηκε ο σύλλογος. Να επισημάνουμε ότι η Αρμονία Χορωδία στεγάζεται σε αυτό το κτίριο τα τελευταία 35 χρόνια. Ο χώρος ήταν μια πρόσφορα της Εμπορικής Τράπεζας προ την χορωδία έχοντας ως αντίτιμο ένα συμβολικό ενοίκιο και την  συντήρηση του κτιρίου. Όμως με την εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha Bank, ο σύλλογος πρέπει να αποχωρήσει, ώστε η τράπεζα να  εκμεταλλευτεί το χώρο για δίκες τις χρήσεις.

Ο κ. Αντωνίου δήλωσε « Αποταθήκαμε στην τράπεζα, ώστε να βρεθεί λύση αλλά λάβαμε αρνητική απάντηση, όποτε εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στους φορείς της πόλης,  τον Δήμαρχο  Πρέβεζας κ. Μπαίλη, και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου. Όλοι ήταν θετικοί στην εύρεση κτιρίου, όμως το ζήτημα  επείγει, γιατί στις 3 Απριλίου έχουμε το δικαστήριο της έξωσής και πρέπει να παρθεί γρήγορα μια απόφαση.

Παράλληλα ο πρόεδρος έκανε λόγο  για το βασικό πρόβλημα, το όποιο δεν είναι άλλο από το  οικονομικό. “Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο”, ανέφερε ο κ. Αντωνίου και πρόσθεσε «όλα τα μελή του συλλόγου πληρώνουν συνδρομή για να ανταπεξέλθουμε στα παγία έξοδα μας, τα οποία μετά βίας καλύπτουμε. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άτομα χωρίς οικονομική δυνατότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές το Δ.Σ  να έχει αναλάβει την διεκπεραίωση των εξόδων. Εμείς ζητάμε να αξιοποιήσουμε την περιουσία του δήμου, η οποία είναι ανεκμετάλλευτη», τόνισε ο κ. Αντωνίου και πρόβαλλε τα εξής επιχειρήματα:  “Έχουμε 300 παιδιά, τα οποία πρέπει να φιλοξενηθούν σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να έρχονται με ασφάλεια στην πρόβα τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σύλλογος παρέχει στα παιδιά διέξοδο από τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας και έναν τρόπο εκτόνωσης συνοδευόμενος από μια μορφή πολιτισμού.” Συγχρόνως δεν παρέλειψε να αναφέρει «ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ  έχουν έρθει στην πόλη μας  28.000 με 30.000 χορωδοί, αφήνοντας έσοδα στην Πρέβεζα και διαφημίζοντας την με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς δεν το βάζουμε κάτω θα  συνεχίσουμε με το χορωδιακό φεστιβάλ στις 2 Ιουλίου».

About Ομάδα Σύνταξης 27938 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.