Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις διακεκριμένων διαρρήξεων στην Κέρκυρα


Πρόκειται για την διάρρηξη του χρηματοκιβωτίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην Κέρκυρα καθώς και κατοικίας από την οποία αφαιρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό 

 

 

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε βάρος τριών ημεδαπών 40,37,23 ετών, για την κατά περίπτωση εμπλοκή τους, στην υπόθεση της διάρρηξης του χρηματοκιβωτίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην Κέρκυρας το Σαββάτο 26.09.2015, καθώς και κατοικίας στην πόλη της Κέρκυρας την 29.04.2016 το βράδυ.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, οδηγήθηκαν αρχικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας στην πόλη της Κέρκυρας τις βραδινές ώρες της 29.04.2016, ύστερα από πολυήμερη συστηματική αστυνομική έρευνα, κατά την οποία διαπιστώθηκε η  εμπλοκή των τριών ημεδαπών.

 

Ειδικότερα για την ταυτοποίηση των τριών ημεδαπών και την συγκέντρωση των απαραίτητων αστυνομικών ευρημάτων πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές αστυνομικές έρευνες και μεθοδική ανάλυση τους, από τα οποία πρόκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία στον τρόπο δράσης, αφαίρεσαν από τους χώρους της κατοικίας, το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ, διάφορα ποσά σε άλλα νομίσματα (δολάρια, λίρες), καθώς και χρυσαφικά αξίας.

 

Από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών και την συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά την διερεύνηση της υπόθεσης της διάρρηξης χρηματοκιβωτίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων τα ξημερώματα του Σαββάτου 26.09.2015, προέκυψε η εμπλοκή του 40χρονου και στην συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Υπενθυμίζεται, ότι στην υπόθεση αυτή είχε ακολουθηθεί συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίασης χρηματοκιβωτίων, που είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ περίπου καθώς και παρακαταθήκες.

 

Κατά την διάρκεια των εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοικία του 40χρονου , το χρηματικό ποσό των (7.390)  ευρώ, χρηματικά ποσά σε νομίσματα άλλων χωρών, ένας χρησιμοποιημένος τροχός κοπής μετάλλου καθώς και άλλα αντικείμενα για τα οποία θα πραγματοποιηθούν ειδικές εργαστηριακές-εγκληματολογικές εξετάσεις.

 

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε  τους εμπλεκομένους βαρύνουν οι κατηγορίες των διακεκριμένων κλοπών και κατά περίπτωση και άλλα αδικήματα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κερκύρας.

About Ομάδα Σύνταξης 28453 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.