Ερώτηση Καλού σε Περδικάρη για ενέργειες της πρώην δημοτικής αρχής με αφορμή την δικαστική απόφαση των εργαζομένων της ΔΕΠΟΚΑΛ. Επίθεση Γληγόρη, κάλεσε τον Δήμαρχο να παραιτηθεί…


Κατεπείγουσα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, για έγκριση έβδομης αναμόρφωσης προϋπολογισμού, λόγω καθυστέρησης των χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής».

Απευθυνόμενος ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός στον Θανάση Περδικάρη ως πρώην Πρόεδρο  της ΔΕΠΟΚΑΛ, ανέφερε ότι η δικαστική απόφαση που δικαίωνε τους εργαζόμενους κοινοποιήθηκε τον Απρίλη του 2019.

“Θέλω να μου πείτε ποιες ήταν οι επόμενες κινήσεις, αν απευθυνθήκατε στην νομική υπηρεσία και ποια ήταν η απάντησή της και ποια ενέργεια έγινε από την πλευρά σας προς την οικονομική υπηρεσία.”

Ο κύριος Περδικάρης απάντησε ότι η δικαστική απόφαση επιδόθηκε στην ΔΕΠΟΚΑΛ στις 22 Απριλίου του 2019.

“Στις 10 Μαΐου του 2019, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΟΚΑΛ, επειδή θεώρησε δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων και εναγόντων να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση και προφανώς επειδή ο κύριος δήμαρχος θέλει να ακούσω την άποψή μου την οποία γνωρίζει, να του πω ότι δεν μετανιώνουμε για αυτό που κάναμε, δεν ξέρω αν άλλοι στη θέση μας έκαναν το ίδιο.

Υπήρχε γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του δήμου να ασκηθεί έφεση, εμείς θεωρήσαμε με βάση όλα αυτά που συνέβαιναν αλλά και με τις αποφάσεις που υπήρχαν τότε σε όλους τους δήμους και σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα να μην ασκήσουμε έφεση.

Από εκεί και πέρα στις 10 Ιουλίου του 2019 και αφού είχαμε συνεννοηθεί με τους εργαζόμενους κάνοντας μία συγκέντρωση παρουσίαση και του τότε δημάρχου κ. Δρακονταειδή και μελών του διοικητικού και δημοτικού συμβουλίου, είχαμε συμφωνήσει με τους εργαζόμενους ότι επειδή η ΔΕΠΟΚΑΛ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των 176.000 τότε μαζί με τους νόμιμους τόκους, θα έπρεπε ο δήμος να αναλάβει χρηματικά όπως το έκανα και με τους δικούς του υπαλλήλους, γιατί υπήρχε και στο δήμο αυτό το προηγούμενο με τα δώρα και τις αποζημιώσεις, να δώσει τμηματικά μέσα από επιχορήγηση του δήμου για να μην πει ακριβώς η ΔΕΠΟΚΑΛ σε περιπέτειες όπως αρχίζει και μπαίνει και μακάρι να διαψευστώ.

Θεωρήσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να διακινδυνεύσουμε την θετική οικονομική πορεία της εταιρείας και να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία, οι εργαζόμενοι το αποδέχτηκαν και προχωρήσαμε σε αυτή τη διαδικασία στην οικονομική υπηρεσία.”

“Έστειλα χαρτί στην οικονομική υπηρεσία μετά την απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο ζητούσα και τους ενημέρωνα για το πρόβλημα που υπάρχει και ζητούσα ακριβώς το ποσό, οι οποίοι μου απάντησαν με το έγγραφο στις 22-07-2019 πού το βρήκε τώρα τελευταία ο πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ και το αναφέρει.

Δεν φταίω εγώ αν ο Πρόεδρος δεν μπορούσε να το βρει αν είχαμε μία καλύτερη συνεργασία όταν αναλάβαμε θα τον είχα ενημερώσει καλύτερα, είναι δικό του πρόβλημα.”

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λευκάδας κάνοντας μία διευκρινιστική ερώτηση είπε στον κύριο Περδικάρη πώς βάσει των ημερομηνιών που ανέφερε υπάρχει ένα κενό δύο μηνών, από την ημέρα που συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΟΚΑΛ τότε, που παρά την εισήγηση της Νομικής υπηρεσίας πήρε την απόφαση να μην ασκηθεί έφεση, είναι δικαίωμά του, μέχρι το αίτημα στην οικονομική υπηρεσία.

Ο κύριος Περδικάρης απάντησε ότι ο υπολογισμός του ήταν σωστός όμως θα έπρεπε να γνωρίζει ως δήμαρχος ότι δεν άλλαζε τίποτα και να το έβαζε και 15 μέρες νωρίτερα, γιατί αρχικά είχε έρθει σε επαφή με την οικονομική υπηρεσία και επίσης ότι ισχύει στην δεύτερη παράγραφο που δεν διάβασε ο πρόεδρος, που λέει, λόγω της λήξης της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής στις 31/8 του 2019, λαμβάνοντας Υπόψιν το άρθρο 65, παράγραφος 5 του νόμου 3582 του 2010, που λέει ένα μήνα πριν την αντικατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες.

Ο κύριος Καλός ρώτησε αν το πρόβλημα αυτό εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία και αν ο ίδιος έπρεπε να κρίνει ότι ήταν επείγον.

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο κύριος Γληγόρης λέγοντας ότι ο δήμαρχος ζητάει να μάθει τι δεν έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε ενάμιση μήνα, για να καλύψει όσα δεν έκανε η σημερινή δημοτική αρχή σε 16 μήνες.

Ο Κωνσταντίνος Γληγόρης λίγο αργότερα στην τοποθέτησή του και με αφορμή παρελθοντική αναφορά του δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού ο οποίος έχει αναφέρει ” τι άλλο θα ακούσω εδώ που είμαι δεν ξαφνιάζομαι”, του απάντησε:

“Αν δεν θέλετε να ξαφνιάζεστε κύριε δήμαρχε εγώ θα σας έλεγα να αποσυρθείτε από δήμαρχος. Ο δήμος θέλει κόπο, θέλει αγάπη, δεν θέλει ξαφνιάσματα.”

“Αφήστε λοιπόν αυτά τα τεχνάσματα για το τι έκανε ο κύριος Περδικάρης και δείτε τι θα κάνετε εσείς που είστε δήμαρχος από τις 2 Ιουνίου, ενάμιση χρόνο τώρα και σας ενδιέφερε τι έκανε ο Περδικάρης για 15 μέρες.

Αυτό ήταν το πρόβλημά σας και όχι ότι προχθές πήγαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΟΚΑΛ στην τράπεζα για να σηκώσουν χρήματα και δεν υπήρχαν και φοβηθήκατε την κατακραυγή και ήρθατε να κάνουμε έκτακτη επιχορήγηση.

Οι ήρωες που μας έλεγαν τόσο καιρό πήγα να πληρωθούν προχθές και δεν μπορούσαν να σηκώσουν από την τράπεζα 1 ευρώ.

Πόσες φορές εμείς ως συνδυασμός έχουμε αναφερθεί σε αυτό το θέμα; Πάρα πολλές αλλά εσείς φοβηθήκατε την κατακραυγή θα μπορούσατε να το έχετε κάνει πολύ νωρίτερα, καθώς έχουν περάσει τρεις τροποποιήσεις προϋπολογισμών το τελευταίο 20ήμερο.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση είπε ότι κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους επικεφαλής αλλά το έμαθαν τυχαία.

Είμαι έξι χρόνια δεν έχω ξαναζήσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να μη μας ενημερώσει ένας υπάλληλος του δήμου.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28551 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Να μην ξεχάσουν εκεί στην ΔΕΠΟΚΑΛ να αγοράσουν και ένα καινούργιο drone για τους εξωτερικούς συνεργάτες – θα ήθελαν να είναι καλλιτέχνες

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.