Επίσκεψη της παράταξης ¨Ολοι για την Λευκάδα” στους Εγκρεμνούς…ΦΩΤΟ-VIDEO


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις με την αντίστοιχη επιβλέπουσα υπηρεσία (Ε.Υ.Δ.Ε. Πάτρας), αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων της Κίνησης μας, επισκέφθηκε το σημαντικό έργο κατασκευής του δρόμου πρόσβασης στους Εγκρεμνούς.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν, ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος και πρ. Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γληγόρης Χρήστος, Περδικάρης Θανάσης και Σέρβος Κώστας.
Στην αντιπροσωπεία, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον επικεφαλής του εργοταξίου για την πορεία του, εξαιρετικά δύσκολου τεχνικά, έργου που οδεύει στην ολοκλήρωσή του.

Ποιο συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε ότι:
1. Ο δρόμος πρόσβασης είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένος, προ μηνών και υπολείπονται ελάχιστες εργασίες.
2. Η κλίμακα (σκάλα) που οδηγεί στην παραλία και η οποία είναι από τα πλέον δύσκολα κατασκευαστικά τμήματα του έργου, αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, περί το τέλος Σεπτεμβρίου.
Θυμίζουμε ότι μετά τον σεισμό της 17/11/2015 και τις τεράστιες επιπτώσεις του κυρίως στη Νότια Λευκάδα, σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς, το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.), μαζί με το έργο κατασκευής του δρόμου προς το Γιαλό που επίσης είχε υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.
Ο δρόμος των Εγκρεμνών χρηματοδοτήθηκε με 2.700.000 € και ο δρόμος του Γιαλού με 3.060.000 €, ο οποίος και έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι του 2018.
Η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπουργείου υπεγράφη τον Ιούνιο του 2016, από τον τότε δήμαρχο Λευκάδας Κ. Δρακονταειδή και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κ. Διονύσιο Μακρή.
Είναι δυο έργα τεράστιας αναπτυξιακής – τουριστικής σημασίας, όχι μόνο για την Νότια Λευκάδα, αλλά συνολικά για τον τόπο μας, μιας και οι δυο παραλίες χαίρουν παγκόσμιας φήμης.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωσή τους, γιατί όπως λέει και σωστά, ο κ. βουλευτής, ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

Λευκάδα, 30/7/2020 Για τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
Δρακονταειδής Κων/νος
Δημοτικός σύμβουλος – πρ. Δήμαρχος

About Ομάδα Σύνταξης 27877 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Μπορεί η εμπορικότητα νάναι ζητούμενο και έτσι πρέπει , αλλά δεν είναι το μόνο ζητούμενο για νά αναχθεί σε ορθολογικότητα κοινωνικά.
  Βέβαια η Ελλάδα έχει πολλά χρόνια που μια ιδιότυπη ορθολογικότητα πρώτα κοινωνική και μετέπειτα στατιστική οι οποίες ηθικοποιήθηκαν.
  Και αυτό είναι θέμα βάθους γεννεαλογίας κοινωνικής διαχειρισιμότητας στον χρόνο, πώς παλιές στους αιώνες περιστασιακές πρακτικές έφτασαν να αποτελούν ηθικούς συμπεριφορικούς και διαχειριστικούς κώδικες.
  Η συγκρότηση της όλης προσβασιμότητας σε Ελληνικές σε όλη την χώρα παραλίες αντίστοιχες της Δυτικής Λευκάδος μπορεί να εμφανίζεται ώς ζητούμενο – σύμφωνα με τα κριτήρια της ορθολογικής σήμερα στατιστικής της εμπορικότητας- αλλά θα πρέπει να μελετηθεί αν είναι προυπόθεση και μέτρο της κοινωνικής ορθολογικότητας στον χρόνο.
  Και αυτό πρέπει να το επιδιώκει πανδημεί η Ελληνική κοινωνία.

 2. Δεν θέλω να γίνομαι αρνητικός αλλά δεν μπορώ να μη πω ότι η παράταξη του Δήμου που επισκέφτηκε τους εγκρεμους τώρα που είναι στα υπόγεια της τοπικής αυτοδιοίκησης μάλλον πρέπει να τους προστατεύσουμε για να μην γκρεμιστουν

 3. Με πολλές τυμπανοκρουσίες συμπολίτευσης αντιπολίτευσης παρουσιάστηκε η κρεμαστή σκάλα- στους εκρεμνούς και η οδική πορεία ώς εκεί.
  Η άποψη της αναπτυξιακότητας -κάπως τραβηγμένη – πέφτει σε κάθε επικοινωνισμό γενικά.
  Αλλά το τεχνικό αυτό έργο σε αυτόν τον τόπο γεωλογικά επιτρέπει και αμφισβητήσεις . Για το αν και κατά πόσο γεωλογικά στέκει. Εμπειρικές αμφισβητήσεις , μια και αν έγιναν επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες του υπεδάφους και της σεισμικότητας , ασφαλώς και ο βαθμος των εμπειρικών αμφισβητήσεων μειούται ή ακυρώνεται.
  Στον βαθμό που έγιναν οι γεωλογικές μελέτες , εφαρμόστηκαν κριτήρια κατασκευής τεχνικά αντοχής σε σεισμούς κάποιου βαθμού ( απόλυτο δεν είναι τίποτα) , τότε ασφαλώς υπάρχει ο βαθμός αμφισβήτησης των εμπειρικών απόψεων .
  Στην γέφυρα Ρίου Αντιρίου ηδιεθνής κατασκευαστική κοινοπραξία ανακοίνωσε αντοχή ώς τους 7 βαθμούς ρίχτερ σεισμό ή και λίγο παραπάνω.
  Και στο έργο αυτό-που θα κατέρχονται -ανέρχονται άνθρωποι και θα μένουν στην παραλία ως κολυμβητές χρειάζεται πλήρης ευθύνη. Όπως σε κάθε δημόσιο έργο και ιδιωτικό απ όλους τους εμπλεκόμενους υλοποιησής του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.