Επίσκεψη μαθητών και δασκάλων δημοτικού σχολείου Βασιλικής στο υδογραφικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού “Στράβων”


Η έλευση του υδρογραφικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού Υ/Γ “ΣΤΡΑΒΩΝ” στο λιμάνι της Βασιλικής στις 11 και 12 Απριλίου, έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής να πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι μαθητές και οι συνοδοί δάσκαλοι απόλαυσαν τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία του πληρώματος. Αρχικά, ο κυβερνήτης του πλοίου μας μίλησε για την αποστολή της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Κατόπιν έγινε περιήγηση στους χώρους του πλοίου όπου ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τα γενικά χαρακτηριστικά του και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις απορίες των μαθητών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μικρούς επισκέπτες, η γέφυρα, τα όργανα πλοήγησης και τα επιστημονικά όργανα του πλοίου συλλογής και επεξεργασίας υδρογραφικών στοιχείων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να γνωρίσουν από κοντά ένα πολεμικό πλοίο.

Μεγαλύτερο όμως όφελος αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η υπερηφάνεια που κυρίευσε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης προς το προσωπικό που υπηρετεί στο υδρογραφικό πλοίο του Π.Ν.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Πάνος Γαζής, οι δάσκαλοι του σχολείου, καθώς και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον κυβερνήτη του πλοίου και όλο το προσωπικό διότι μετέδωσαν την αγάπη και το πάθος τους που πηγάζει από τη βαριά κληρονομιά του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Τους ευχαριστούμε θερμά και για τα πλούσια δώρα που μας χάρισαν και την υπέροχη φιλοξενία τους! Τους ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ να έχουν με τις οικογένειές τους και πάντα καλές θάλασσες!

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25619 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.