Επιμελητήριο Λευκάδας: “Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλο αναφορικά με το πέρασμα του κυκλώνα “Ιανού”


Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλο αναφορικά με το πέρασμα του κυκλώνα “Ιανού”

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 29/9 τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλο, τον Πρόεδρο  του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Κόττη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Σπαθή, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας αναφορικά με το πέρασμα του κυκλώνα “Ιανού” και το πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αναφορικά με τα μέτρα επισημάνθηκε  ότι θα υποβάλλεται κάθε 15 μέρες στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, κατάσταση των επιχειρήσεων που επλήγησαν, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή και η εκτίμηση. Το ποσοστό της προκαταβολής και ο τρόπος εκταμίευσης θα οριστεί με ΚΥΑ και θα υπάρχουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με τα μέτρα προβλέπονται  αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, αναστολές δανειακών υποχρεώσεων, αναστολές πλειστηριασμών, οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ, οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ, ενίσχυση 8.000 ευρώ, καταγραφή όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ – και η υπουργική απόφαση για την χορήγηση της προκαταβολής.

Αίτημα και των τριών Προέδρων αποτέλεσε η άμεση εκταμίευση των όποιων αποζημιώσεων ως προς τους πληγέντες,  τονίζοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις παλιότερων περιπτώσεων.

Επίσης, συμφωνήθηκε από κοινού η πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης κάθε 15 ημέρες, για παρακολούθηση και εξέταση όλων των σχετικών ζητημάτων και προβλημάτων που προκύπτουν στα νησιά μας, για την πλήρη ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27940 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.