Επιμελητήριο Λευκάδας: 3η Συνάντηση Εταίρων στο πλαίσιο του έργου CIRCLE-IN


Δελτίο Τύπου

 

3η Συνάντηση Εταίρων στο πλαίσιο του έργου CIRCLEIN

«Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής

οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας»

 

Την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στο Επιμελητήριο Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση των εταίρων του έργου CIRCLE-IN, «Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας»,  το οποίο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασίας Interreg V – A Ελλάδα-Ιταλία (EL-IT) 2014-2020, Άξονας 1 – Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα.

To Επιμελητήριο Λευκάδας διοργάνωσε τη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν το Επιμελητήριο Ιωαννίνων (Επικεφαλής Εταίρος), το Πανεπιστήμιο του Salento και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Foggia, οι οποίοι συνθέτουν το εταιρικό σχήμα του έργου.

Η συνάντηση είχε σκοπό τη διερεύνηση και αξιολόγηση των μέχρι τώρα δράσεων του έργου καθώς και τον συντονισμό των επόμενων σταδίων υλοποίησης του.

Ο κύριος στόχος του έργου CIRCLE-IN είναι η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής μέσα από την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και την εφαρμογή πιλοτικών δράσεων που στοχεύουν στην βελτίωση των προοπτικών μελλοντικής εφαρμογής της.

Η κοινή πρόκληση του έργου CIRCLE-IN είναι η προώθηση της κυκλικής οικονομίας, των αντίστοιχων καινοτόμων διαδικασιών και των οφελών της εφαρμογής της, καθώς και η υποστήριξη επιχειρηματιών και επιχειρήσεων στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η κυκλική οικονομία και που απορρέουν από την εφαρμογή των αρχών της στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο CIRCLE-IN διαδικτυακό τόπο

https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/circle-in/

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

About Ομάδα Σύνταξης 28530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.