Εορτασμός Πρωτομαγιάς σε σωματεία του Δημοσίου -VIDEO-


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η Μάη  η εκδήλωση και η συμβολική συγκέντρωση στο Διοικητήριο Λευκάδας των σωματείων  εργαζομένων Νοσοκομείου, ΟΤΑ Λευκάδας και Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας  στα πλαίσια του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας.

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και περιορισμούς, με την πανδημία του κορονοϊού να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κυρίως όμως πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο όπου η εργατική τάξη βάλλεται  από τις επιπτώσεις της  διαφαινόμενης καπιταλιστικής κρίσης που η πανδημία την επιτάχυνε. Σημάδια της οποίας προϋπήρχαν πριν την εκδήλωση της πανδημίας καθώς  η  παγκόσμια οικονομία οδηγούνταν  σε συρρίκνωση.

 

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

ΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ   &  ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ  ΞΑΝΑ ΤΗ  ΝΕΑ  ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

 

Ένα είναι σίγουρο, ότι η άρχουσα τάξη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι  και οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται να φορτώσουν ξανά και αυτή  την οικονομική  κρίση στους εργαζόμενους και το λαό όπως κάνανε και στην προηγούμενη  !!

 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ  ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ !!

 

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να προστατεύσουμε την υγείας μας και την υγεία του λαού μας, μένοντας δυνατοί ακόμη και πίσω από τις μάσκες.

Τιμούμε την εργατική τάξη, τιμάμε όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν  για να έχουμε εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες που τα τελευταία χρόνια αμφισβητούνται και ξηλώνονται.

Το διαχρονικό μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι χωρίς αγώνες τίποτα δεν κερδίζεται, γιατί τίποτα δεν χαρίζεται από τους ισχυρούς !!! Και φέτος γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο.

Τα σωματεία του δημοσίου τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης  στην πλατεία Μαρκά, στη μνήμη και τους αγώνες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Το  ΔΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27526 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Οι Σταλινοφασίστες του ΚΚΕ και τα τάγματα εφόδου τους το ΠΑΜΕ έχουν μια ιδιότυπη ασυλία σε όλες τις ανθελληνικές τούς δραστηριότητες.Μονο εκτός νόμου μαζί με τους ομοίους τους χρυσαυγίτες θα ξεβρωμίσουμε…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.