Εντατικοποίηση ελέγχων ζήτησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων σε συσκέψεις με το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία στη Λευκάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εντατικοποίηση ελέγχων ζήτησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσωνσε συσκέψεις με το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία στη Λευκάδα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων του COVID-19 για να “μην καταστρέψουμε ότι έχουμε καταφέρει έως τώρα” ζήτησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, κατά τις επισκέψεις της στο Λιμεναρχείο Λευκάδας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου 2020.

Η Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με τον Λιμενάρχη Λευκάδας, κ. Λεονταράκη, και στη συνέχεια με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας, Κωνσταντίνο Γαβρίλη, και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Λευκάδας, Χριστοφάνη Σιώζο, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά. Κοινό σημείο των συσκέψεων ήταν η διαπίστωση ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, καθώς ενώ είναι το αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, παρατηρείται μια έξαρση της νόσου και μια ψευδαίσθηση στον πληθυσμό ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό ή ότι δεν κινδυνεύουμε βαριά από αυτόν.

“Η οικονομία των νησιών μας, δεν αντέχει βήματα προς τα πίσω και δεν πρέπει να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Οι θεσμικοί φορείς, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, της εστίασης, της αναψυχής και όλων γενικά των κλάδων, οι κάτοικοι έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα νησιά του Ιονίου να αποτελούν ασφαλείς προορισμούς. Η εντατικοποίηση των ελέγχων έχει ως στόχο να προστατέψει τη Δημόσια Υγεία, αλλά και την προσπάθεια όλων αυτών από την ‘χαλαρότητα’ και την ‘αμέλεια’ κάποιων. Η Περιφέρεια με τους δικούς της ελεγκτικούς μηχανισμούς σε συνεργασία με τα όργανα ασφαλείας και όλους τους συναρμόδιους φορείς θα συνεισφέρει και αυτή στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που γίνεται” δήλωσε η Περιφερειάρχης μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων.

Επίσης, η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας, μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας και του Λιμεναρχείου Λευκάδας, όπως αποδεικνύεται και από την αντιμετώπιση των λιγοστών ευτυχώς κρουσμάτων που έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα στο νησί.

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η πρώτη κουβέντα που θα αντινετωπίσι ο ο επισκέπτης που φοράει μάσκα στην Λευκάδα αν κάνει το λάθος και μιλήσει σε ντόπιο για να τον χαιρετίσει είναι:
  “” είδες τον κορονο’ι’ό στον δρόμο??”
  Μετά ακολουθούν οι σκηνές απείρου κάλους και η ειρωνία μέχρι η χλεύη των όσων φορούν μάσκα , γιατί ξοδεύονται.
  Ο πήχυς του πολιτισμού κσι της συμόρφωσης με τις κρατικές αποφάσεις και συστάσεις εδώ μετριέται με το κόστος μιας μάσκας.
  Στα super markets των αλυσίδων υπάρχει ευτυχώς τάξη χρήσης μάσκας.
  Αυτό καλά είναι να το έχει υπ όψιν της η περιφερειακή και κρατική αρχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.