Ένταση Μάκη Μελά και Στέλιου Ρόκκου με αφορμή την αποκάλυψη για πλαστογραφημένο έγγραφο του Δήμου Λευκάδας.


Ένταση σημειώθηκε στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του Δημοτικού συμβούλου Μάκη Μελά και του προέδρου Στέλιου Ρόκκου.

Ο δημοτικός σύμβουλος θέλησε να μάθει για μία δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε  πριν μερικές μέρες και εκποιήθηκαν άχρηστα υλικά.

“Ο δήμος για αυτό πήρε κάποια χρήματα, καθώς έγινε η δημοπρασία υπεγράφησαν κάποια συμφωνητικά, με αυτή την ιστορία να παίρνει το δρόμο της,” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κύριο Μελά τα αντικείμενα ήταν στο παλιό λιμάνι της Βασιλικής, στην περιοχή του αγκυροβολίου, τα οποία ήταν αλυσίδες και παραδόθηκαν με  μεταχρονολογημένο και πλαστογραφημένο έγγραφο από τον δήμο Λευκάδας σύμφωνα με ισχυρισμό του.

Μάλιστα όπως είπε, απαντώντας σε άλλο έγγραφο της εταιρίας castor, καθώς εγώ επικοινώνησα με την εταιρεία και μου είπαν ότι το έγγραφο λέει άλλα πράγματα και δεν λέει τίποτα μέσα.

Συμφωνώ τον κύριο Μελά έχει τοποθετηθεί και μία σφραγίδα του δήμου Λευκάδας και αναφέρει υπεύθυνο διαχείρισης στον κύριο Βραχνούλα και ρώτησε να μάθει αν όλο αυτό θα κουβεντιαστεί είτε στην οικονομική επιτροπή, είτε στο δημοτικό συμβούλιο.

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Λευκάδας, είπε ότι θα του καταθέσει όλα τα στοιχεία προς ενημέρωσή του, ωστόσο το έγγραφο αυτό στο οποίο αναφέρεται το έχουν πολλοί.

“Ωστόσο το έγγραφο έχει εκδοθεί επί ημερών της δικής σας θητείας, με παλιά ημερομηνία, υπογράφοντας άλλος αντιδήμαρχος, αυτός που με αποκαλούσε κατάπτυστο.

Εγώ επαναλαμβάνω αν ο δήμος θα πάρει κάποια χρήματα από όλα αυτά τα αντικείμενα τα οποία έχουν εξαφανιστεί…”

Μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Μάκης Μελάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παρακάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να αποφεύγουν λέξεις  οι οποίες αναφέρονται σε πλαστογραφία και λοιπά νομικά πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και δεν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις.

Μάλιστα σε αυστηρό ύφος είπε ότι αν ξανά ακουστούν στο δημοτικό συμβούλιο θα ζητήσει την αποχώρηση του Δημοτικού συμβούλου.

“Όποιος αναφέρει τέτοια πράγματα οφείλει να τα καταθέσει το προεδρείο τώρα, ή στον εισαγγελέα καθώς η πλαστογραφία είναι βαριά κουβέντα και διώκεται ποινικά.”

Λίγο αργότερα όταν ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς πήρε και πάλι το λόγο απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, υπενθύμισε την δημόσια αναφορά του μέσα από συνέντευξη του ότι είναι ανεπαρκής, ωστόσο όπως είπε διαπιστώνω πως είστε και αδιάβαστος.

” σε ποιο άρθρο του κανονισμού λέει ότι θα ζητήσετε να αποβληθεί δημοτικός σύμβουλος από την αίθουσα αν ξανά πει τη λέξη πλαστογραφία; Που που το λέει αυτό;

Λέει ότι ομιλητής δεν μπορεί να απομακρύνεται από τα υπό συζήτηση θέματα, διαφορετικά ο Πρόεδρος τον καλεί να επανέλθει σε αυτό,”

Να κάτσετε να διαβάσετε τον κανονισμό γιατί είστε ανοχή ανίκανος ανεπαρκής.

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αποκαλείται τον κύριο Λιβιτσάνο “Καλατράβα”, αποκαλείται τον κύριο Λάζαρη “Κολοβό” και όλα αυτά είναι γραμμένα στα πρακτικά.

Αυτά θα μας πείτε τώρα; παρενέβη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, με τον κύριο Μελά σε έντονο ύφος να λέει ότι αλλού να λέει τις τσάμπα μαγκές ότι εμένα θα με βγάλετε έξω από την αίθουσα.

Θα με βγάλετε βίαια; Ή θα φωνάξετε τη φρουρά του δήμου;

Αυτά εκεί που σε παίρνει δεν λέει αυτά τα πράγματα Ο κανονισμός και θα πρέπει να ντρέπεσαι που τα λες.

Εγώ λέω επίσημα να ζητήσετε τα έγγραφα που επικαλέστηκα από τον κύριο Λιβιτσάνο και όχι από εμένα.

Επιμένω ότι έγινε πλαστογραφία, καθώς έβαλαν τη σφραγίδα και τις υπογραφές του Δήμου σε έγγραφο, απαντώντας στην εταιρεία castor στις 28/1 του 2018 και το έχετε στο αρχείο σας και το γνωρίζει και ο κύριος δήμαρχος, ο κύριος Λύγδας και οι υπόλοιποι.

Περιμένω να δω τι θα κάνω μέχρι πού θα φτάσει η συγκάλυψη. Εγώ δεν καταθέτω τίποτα να το πάρετε από τον κ.  Λύγδα, την υπηρεσιακή γραμματεία  στην Βασιλική, από δεξιά  και αριστερά,  από τον κύριο Νίκο Πολίτη…

Ψάχνετε να βρείτε τα περιουσιακά στοιχεία, και τα containers και το ένα και το άλλο. Ποια θα βρείτε αυτά τα δωρισμένα με πλαστογραφημένα πρωτόκολλα;

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μελάς ζήτησε συγνώμη από το Δήμαρχο Λευκάδας για την ένταση, ζητώντας παράλληλα να μαζέψει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου γιατί έχει ξεφύγει, όπως ανέφερε.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Ρόκκος,κλασικό σοσιαλιστικό λαμόγιο απο αυτά που φυτεύτηκαν στο νησί απο τον βρώμικο ΠΑΣΟΚ και από τότε βρωμίζει το νησί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.