Ένωση αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας: “Προτείνουμε την μη φύλαξη της γέφυρας για 24 ώρες για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στο νησί…”


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ  του σωματείου μας μετά από διαδοχικές συναντήσεις με το Δ/ντη της Δ.Α Λευκάδας και στα πλαίσια της εφαρμογής των μέτρων σύμφωνα με τις αντίστοιχες διαταγές των ΚΥΑ  για την πανδημία παρατηρούμε  τα εξής:

Οι συνάδελφοι στα πλαίσια των υπηρεσιακών τους καθηκόντων έχουν επωμιστεί τις ευθύνες που απορρέουν από τις ανωτέρω διαταγές και τις φέρουν εις πέρας στο ακέραιο. Από τις ανωτέρω ΚΥΑ δεν προκύπτει η υποχρέωση για συνεχή 24ωρη φύλαξη της πλωτής γέφυρας παρόλα αυτά όλοι οι συνάδελφοι της Δ.Α Λευκάδας εκτελούν 24ωρη Υπηρεσία στην πλωτή διενεργώντας τους κατάλληλους ελέγχους. Από τα αποτελέσματα των ελέγχων και τις μαρτυρίες των συναδέλφων ο αριθμός των παραβάσεων  που βεβαιώνονται  από τα μπλόκα στην πλωτή γέφυρα είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τον αριθμό των διελεύσεων και των παραβάσεων εντός της πόλεως και γενικότερα όλου του νησιού. Επίσης καλούνται οι συνάδελφοι που διενεργούν τους ελέγχους στην πλωτή γέφυρα να αποφασίσουν για ειδικές περιπτώσεις μετακίνησης που δεν καλύπτονται νομικά λόγω της ιδιαιτερότητας της οδικής σύνδεσης του νησιού με τους όμορους νομούς.

Για αυτό το λόγο προτείνουμε την μη 24ωρη  φύλαξη της πλωτής γέφυρας (ειδικότερα τις βραδυνές ώρες που η κίνηση οχημάτων είναι μηδενική), την ισομερή κατανομή των δυνάμεων της Δ.Α Λευκάδας, τη  συνδρομή στους ελέγχους στη γέφυρα του Λ/Σ Λευκάδας και κατά τις απογευματινές ώρες, της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία παρευρέθηκε μόνο τις δύο πρώτες μέρες των μέτρων καθώς και της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας, όπου επιβάλλεται σχετικά με καταμετρήσεις οχημάτων-ατόμων για στατιστικούς λόγους. Με αυτόν τον τρόπο απεγκλωβίζοντας δυνάμεις από τη γέφυρα  οι έλεγχοι εντός του νησιού θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί  τόσο στην πρόληψη  όσο και στην καταστολή των παραβατών. Τις ευθύνες τις οποίες απορρέουν από την ανωτέρω φύλαξη της γέφυρας τις επωμίζονται εξολοκλήρου οι αστυνομικού της Δ.Α Λευκάδας καθώς και σε πολλές περιπτώσεις   τη δυσανασχέτηση των πολιτών από όμορους νομούς  σχετικά με την τήρηση των μέτρων, καθώς ο Νομός Λευκάδας δε συμπεριλήφθηκε στα μέτρα για τα νησιά.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΙΣΟΜΕΡΗΣ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.