Ενημέρωση Σπύρου Λύγδα για την ανάπλαση του Αγίου Μηνά.


Ενημέρωση  για το έργο της αναβάθμισης του Αγίου Μηνά έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Σπύρος Λύγδας.

Όπως είπε πρόκειται για ένα έργο το οποίο τρέχει με γρήγορο ρυθμό, ωστόσο έγιναν κάποιες αλλαγές, καθώς υπήρχαν κάποιες αστοχίες  στην μελέτη, καθώς δεν προβλέπονταν τα όμβρια. “Η μελέτη έχει ήδη γίνει, θα είμαστε σε θέση να την χρηματοδοτήσουμε προκειμένου να υπάρξει μία αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Επίσης στο δεύτερο υποέργο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ένα δεύτερο έργο, αναφορικά με την πεζοδρόμηση στα ψαράδικα, το μεγάλο έργο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει και εκεί αλλαγή αγωγού 315 και πριν δύο μέρες ορίστηκε στην οικονομική επιτροπή ημερομηνία δημοπράτησης.

Επίσης μέσω μιας πρόσκλησης που την εξετάζουμε θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την ανάπλαση του Αγίου Μηνά και να μπουν πράγματα όπως ο εξοπλισμός, καλαθάκια για σκουπίδια που δεν υπήρχαν, τυχόν παγκάκια κτλ.”

Αναφορικά με ένα μεγάλο θέμα που ακούγεται με τα καλώδια της ΔΕΗ, έγκαιρα έχουν γίνει γραπτώς αιτήματα υπογειοποίησης των καλωδίων, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν θα το προλάβουμε, καθώς αν αυτή πραγματοποιηθεί χρειάζεται πολλά χρόνια.

Ωστόσο έχουμε κάνει αίτημα και για την υπογειοποίηση, αλλά και την μετατόπιση τριών στηλών, ο ένας μπροστά σε όλους και ο Σταύρακας, ο διπλός κοντά στο εστιατόριο Ζύμης και ο τρίτος κοντά στο πεζοδρόμιο.

Μάλιστα σε αυτό το έργο Ο ΟΤΕ είχε την πρόθεση να περάσει η οπτική Ίνα, η οποία εξελίσσονται τα πράγματα, θα την πέρναγε γύρω στον Απρίλη, οπότε θα αναγκαζόμασταν να ξηλώσουμε ξανά.

Σε συνεννόηση με τον εργολάβο του ΟΤΕ έχει περάσει στην αναμονή οπότε δεν θα χρειαστεί να γίνει κάποια παρέμβαση.

Επίσης θα γίνουν κάποιες αναμονές όπου χρειάζονται για μελλοντική χρήση wi-fi του Δήμου.

Προσπαθούμε όσο μπορούμε να προβλέψουμε πράγματα, δεν θέλουμε να σκάβουμε ξανά το δρόμο, είτε πεζοδρόμιο, θέλουμε μία παρέμβαση ολοκληρωμένη σωστή και να μην γυρίζουμε πίσω.

Στο έργο έχουν προκύψει αρκετά προβληματάκια, θεωρώ ότι λύνονται, ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι υπήρχαν πηγάδια, υπάρχουν παλιά κλιμακοστάσια που οδηγούσε υπόγεια εντός πεζοδρομίου, καθώς και δωμάτια ύδρευσης.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαστε επάνω από το έργο και θα γίνει ότι καλύτερο.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25550 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Ότι και αν πείτε ότι και αν γράψετε το έργο ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής κύριε Λίγδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.