Ενημέρωση Κράτσα-Κτενά για ανάπλαση Νυδριού-Εκκλησίες και πρόγραμμα Intrreg


Σε συνέχεια της ενημέρωσης της περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα, για έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο νησί, είπε ότι πολλά από αυτά ξεκίνησαν τόσο από την προηγούμενη, αλλά και προ προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και βρίσκονται σε ένα δρόμο ταχείας υλοποίησης.

Μάλιστα αυτό που συζητήθηκε ιδιαίτερα είναι το θέμα της ανάπλασης στο Νυδρί, σε εκτέλεση βρίσκεται ένα δύσκολο έργο, το οποίο συνδυάζεται με την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως και αυτό το κάνει ακόμα πολύ πιο σύνθετο.

Η κυρία Κράτσα έκανε λόγο για ανάγκη αναβάθμισης του έργου και στα υλικά και την αισθητική του παρουσίαση και μάλιστα συνεχάρη τον αντιπεριφερειάρχη κ.Κτενά, για αυτή του την παρατήρηση καθώς όπως είπε,  “αυτό το συναντάμε και σε άλλες περιπτώσεις έργων που χρειάζονται ποιοτική αναβάθμιση. Είναι η ώρα προτού ολοκληρωθεί το έργο αν μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις παρεμβάσεις, γιατί η ανάπλαση στο Νυδρί είναι ένα έργο πνοής.”

Ένα άλλο έργο το οποίο χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις μας στη Λευκάδα, είναι η αποκατάσταση των εκκλησιών και Θρησκευτικών μνημείων.

“Γνωρίζετε την προσπάθεια που έκανα και χαίρομαι γιατί αυτό εκτιμήθηκε από τους συμπολίτες μας στη Λευκάδα, για την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς βρισκόμαστε στο σημείο να αγκαλιάσει και το υπουργείο Πολιτισμού αυτό το έργο και να αναλάβει την επικαιροποίηση της μελέτης.

Αναφορικά με τις εκκλησίες στη νότια Λευκάδα οι οποίες τραυματίστηκαν από το σεισμό, ανέφερε ότι στην πρώτη της επίσκεψη ως περιφερειάρχης στη Λευκάδα είπε ότι θα εξεταστούν συνολικά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι για πέντε εκκλησίες γίνεται προγραμματική σύμβαση με την Μητρόπολη, για την αποκατάσταση των εκκλησιών, κάτι το οποίο πολλοί έχει προσβάλει και δημιουργεί μία αγωνία στους συμπολίτες μας, αν θα μπορούν οι πολίτες μας να τους επισκέπτονται για τα λατρευτικά και θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Αναφορικά με την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα ο Ανδρέας χτενάς συμπλήρωσε, ότι την ωρίμανση της μελέτης έχει αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού και περιμένουμε την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ.

Επίσης ωριμάζουν οι μελέτες από την εφορεία αρχαιοτήτων, και για άλλους ιερούς ναούς οποίους ονομάτισε.

Επίσης αναμένεται μία επιπρόσθετη χρηματοδότηση στις ήδη πραγματοποιούμενες εργασίες, για την πλήρη ανάπτυξη του Κάστρου της Αγίας.

Αναφορικά με τις εκκλησίες της νότιας Λευκάδας, είπε ότι σύντομα και ίσως το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα περάσουμε την έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων.

Στη συνέχεια η Ρόδη Κράτσα, ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες και το προσωπικό στη Λευκάδα, γιατί βλέπουμε έναν νέο αέρα, κοινής δέσμευσης , συνέπειας και εργασίας για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά σε γρηγορότερους ρυθμούς από ότι τα βρήκαμε να εξελίσσονται.

“Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη δική μας δέσμευση ως Περιφερειακή αρχή, αλλά και στο νέο αέρα συντονισμού και συνεργασίας με τις υπηρεσίες μας.”

Επίσης αναφέρθηκε και σε δύο έργα από το interreg Ελλάδας-Ιταλίας και Αλβανίας.

Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο έργο, αυτό  του τουριστικού καταφυγίου  στο Νυδρί, με τον Ανδρέα Κτενά να συμπληρώνει ότι,  “η παρουσία μας πρόσφατα στο Barri ήταν ευεργετική και βοήθησε ώστε να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι πραγματικά ενδιαφερόμαστε για το έργο, γιατί είναι γεγονός ότι μας είχαν “ξεγραμμένους”, γιατί δεν είχαμε την κατάλληλη παρουσία το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πλέον μπαίνει σε τροχιά προκήρυξης του διαγωνισμού.”

Αναφορικά με το intereg Ελλάδας-Αλβανίας, η κυρία Κράτσα ανέφερε ότι έχει προγραμματιστεί η παλιά αποθήκη να γίνει ένας πολυχώρος πολιτισμού και θέλησε να ευχαριστήσει τον αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες, διότι τον οκτώβριο με κάλεσαν στην διαχειριστική αρχή του προγράμματος Θεσσαλονίκη, για να ακούσω τα μεγάλα παράπονα και την απογοήτευση από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για την μη συνέπεια και παρακολούθηση των έργων για τα οποία έχουμε δεσμευτεί.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.