Ενημέρωση κορονοϊός σήμερα: Επιστρέφει ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά από 1,5 μήνα σε νέα ώρα [vid]


Επιστρέφει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, αυτή τη φορά χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, η ενημέρωση θα είναι εβδομαδιαία και όχι καθημερινή, ενώ δε θα γίνει το απόγευμα αλλά στη 1 το μεσημέρι. Στις 13:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μιλήσει για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας, αλλά και τα μέτρα που θα παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση. Η ενημέρωση επιστρέφει καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε εφαρμογή τρία νέα μέτρα για την είσοδο στη χώρα

Από σήμερα θα τεθούν σε εφαρμογή τρία νέα μέτρα στις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.
  2. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.
  3. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

11 νέα κρούσματα, τα 5 εισαγόμενα

Σημειώνεται πως αισιόδοξα είναι τα τελευταία κρούσματα από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν, εντοπίστηκαν μόλις 11 κρούσματα και από αυτά τα 5 ήταν εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 4.012, με τα κρούσματα να εντοπίζονται ως εξής:

  • δυο κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • ένα στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα καταγράφηκε ένας θάνατος ακόμη, καθώς ένας 68χρονος εξέπνευσε στο Ρίο, με το σύνολο των θυμάτων από την πανδημία στη χώρα, να ανέρχεται σε 195 ανθρώπους.

Η τελευταία ενημέρωση Χαρδαλιά-Τσιόδρα

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27409 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.