Εν αναμονή της νέας απόφασης για την δημοπρασία στο Πόρτο Κατσίκι…Τι είχε ειπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο…


Συνεδρίασε την Πέμπτη εκτάκτως η οικονομική επιτροπή του  Δήμου Λευκάδας με αποκλειστικό θέμα την την επικύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας που έγινε την 07.07.2020 για την εκμίσθωση ακινήτου έκτασης 1.500 τ.μ. για χώρο στάθμευσης οχημάτων στο Πόρτο Κατσίκι Τ.Κ. Αθανίου Δήμου Λευκάδας μετά την ακύρωση από την οικονομική επιτροπή του πρώτου διαγωνισμού.

Με επιστολή της η πλειοδότρια του πρώτου διαγωνισμού που ακυρώθηκε στον πρώτο διαγωνισμό και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα “Αρωμα Λευκάδας:  αναφέρει

“Στις 07.07.2020 διεξήχθη η δημοπρασία για τον δημοτικό χώρο εκμίσθωσης αυτοκινήτων στο Πόρτο Κατσίκι. Η μοναδική πλειοδότης με καταγωγή από το Αγρίνιο, ήμουν εγώ, η οποία τηρούσα τις νόμιμες προϋποθέσεις και δραστηριοποιούμε στη περιοχή δεκαέξι χρόνια και πήρα τη δημοπρασία.

Υπέγραψα η ίδια, ο εγγυητής μου και στη συνέχεια ο δήμαρχος, παρόν της οικονομικής επιτροπής του δήμου. Στις 10.07.2020 προσήλθα στον αρμόδιο υπάλληλο για να προχωρήσει τις ενέργειες για το άνοιγμα της επιχείρησης. Με ενημέρωσε ότι στις 14.07.2020 θα είναι έτοιμα τα χαρτιά μου. Έμεινα έκπληκτη στις 14.07.2020 όταν με ενημέρωσαν πως η δημοπρασία ακυρώθηκε και θα επαναληφθεί.”

 

Το θέμα της δημοπρασίας είχε θίξει στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος  Μάκης Μελάς

Έγινε χθες μία δημοπρασία για το πάρκινγκ στο Πόρτο Κατσίκι.   Η αναφορά του μισθώματος είναι 8.000 ως τιμή εκκίνησης  μειωμένο κατά 20%  και ότι κάποιοι έπρεπε να προσκομίσουν το ένα δέκατο δηλαδή 800 ευρώ.  Πιο κάτω όμως γίνεται αναφορά για 80 ευρώ  και αυτά τα δύο αντιφάσκουν.

Αυτοί οι μπούφοι  που δεν είχαν εσωτερική πληροφόρηση πήγαν στην τράπεζα  και συμμετείχαν με 80 ευρώ  και η συγκεκριμένη κυρία που είχε εσωτερική πληροφόρηση,  που λυμαίνεται χρόνια το Πόρτο Κατσίκι-  ωστόσο φέτος θα γίνουν μάχες και ο καθένας θα πάει στον πάγκο του   είχε τα 800 ευρώ  και χωρίς να έχει υπογράψει καμία σύμβαση  λέει ότι το πάρκινγκ είναι δικό της και το προσφέρει δωρεάν σε όσους θέλουν να παρκάρουν,   αρκεί να παραγγέλνουν delivery από αυτήν.

Αυτό το πάρκινγκ έχει άδεια για να λειτουργήσει, γιατί όπως σφραγίστηκε το Αγιοφύλλι θα σφραγιστεί και αυτό γιατί δεν έχει καμία άδεια.

Εμένα δεν με ενοχλεί αυτό, σας ζήτησα και στην προηγούμενη συνεδρίαση να μην εκμισθωθεί, να βρούμε έναν άλλο χώρο, να καθαρίσουμε το χώρο και μάλιστα διάβασα και στο Facebook πως έκατσα εδώ για να χαρατσώσω τον κόσμο.

Εγώ δεν είμαι τροχονόμος Οικονομικών συμφερόντων κανενός, είμαι εδώ με την προσωπικότητά μου την αξία μου και το ήθος μου και δεν περιμένω από κανέναν εύσημα γιατί τόσα χρόνια έχω πλάκα τα γαλόνια στην αυτοδιοίκηση.”

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός  επιβεβαίωσε ότι έγινε ένα μικρό μπέρδεμα,  “καθώς στο άρθρο 1 της διακήρυξης  υπήρχε μία αναφορά ολογράφως και αριθμητικώς  για την τιμή εκκίνησης των 8.000 ευρώ,  στο δεύτερο άρθρο γινόταν αναφορά ως εγγυητική ότι θα έπρεπε να καταβληθεί το ένα δέκατο αυτού του ελάχιστου μισθώματος δηλαδή 800 ευρώ,  πλην όμως είχε γραφτεί 80  εκ παραδρομής από τον αρμόδιο υπάλληλο και  έγινε ένα λάθος  ενός μηδενικού.

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω στο θέμα της εσωτερικής πληροφόρησης  ή μη,  καθώς αν κάποιος διάβαζε τους όρους με τους οποίους θα πήγαινε   ο υπαίθριος αυτός χώρος για την δημοπράτηση του   ήταν ξεκάθαρος.

 Δεν είναι θέμα ούτε προσπάθειας  να πεταχτούν από όσους   ενδιαφέρονται κάποιος έξω  ή οτιδήποτε άλλο μπορεί κάποιος να υποθέσει.  Το θέμα μας απασχόλησε ζητήσαμε και τη συμβουλή της Νομικής υπηρεσίας του δήμου  και η επιτροπή απεφάνθη ότι θα πρέπει  να γίνει αποδεκτός  ο ενδιαφερόμενος που κατέβαλε την εγγυητική  των 800 ευρώ.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.