ΕΛΜΕ Λευκάδας: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία…..


«Επανερχόμαστε και ας γινόμαστε κουραστικοί. Είναι μέσα Δεκέμβρη και τα κενά στα σχολεία της Λευκάδας παραμένουν. Εκτός από τα κενά του μαθήματος των καλλιτεχνικών, υπάρχει κενό μαθηματικών 8 ωρών στο Γυμνάσιο Νυδριού λόγω κακών χειρισμών του Υπουργείου. Επίσης, εξακολουθούν να υφίστανται κενά στις ειδικότητες μουσικών οργάνων, όπως στο μαντολίνο και στο φλάουτο, στο Μουσικό Γυμνάσιο Λευκάδας.

Η λογιστική αντίληψη του Υπουργείου, που αντιμετωπίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αριθμούς έχει δημιουργήσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Η γενικευμένη επιλογή του Υπουργείου να προσλαμβάνει αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, που σημαίνει πρακτικά ότι κάποιος συνάδελφος θα πρέπει να πάει να δουλέψει για 500 ή 600 ευρώ σε έναν ξένο τόπο πληρώνοντας υψηλό ενοίκιο, είναι προβληματική και δείχνει αδιαφορία για τον παράγοντα άνθρωπο.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση των «αρίστων» να καλύψει επιτέλους, με προσλήψεις, όλα τα κενά στα σχολεία μας. Καλούμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και να διεκδικήσουν στο πλευρό μας την κάλυψη των κενών.

Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας (12.00 – 14.00) την Παρασκευή 13/12/2019 και πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 12.30, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας.»

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.