Ελέγχθηκαν και εμβολιάστηκαν από την Π.Ε. Λευκάδας τα ανεπιτήρητα βοοειδή που περισυλλέχθηκαν από το Δήμο – Δεν βρέθηκαν άρρωστα ζώα


2020.07.15 @ Ελέγχθηκαν και εμβολιάστηκαν από την Π.Ε. Λευκάδας τα ανεπιτήρητα βοοειδή που περισυλλέχθηκαν από το Δήμο – Δεν βρέθηκαν άρρωστα ζώα. #ΠΙΝ #Λευκάδα #ΔημόσιαΥγεία #Ανεπιτήρητα #ΥγειονομικόςΈλεγχος #ΔΑΟΚ #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
Δελτίο Τύπου
Ελέγχθηκαν και εμβολιάστηκαν από την Π.Ε. Λευκάδας τα ανεπιτήρητα βοοειδή που περισυλλέχθηκαν από το Δήμο – Δεν βρέθηκαν άρρωστα ζώα

Συνεργείο του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Λευκάδας, πραγματοποίησε επιθεώρηση στη σταυλική εγκατάσταση EL2400085 του Δήμου Λευκάδας στο Σύβρο Λευκάδας, για έλεγχο των ανεπιτήρητων βοοειδών που έχουν περισυλλεχθεί.

Εξετάστηκαν 34 βοοειδή, τα οποία είχαν περισυλλεχθεί ως ανεπιτήρητα από το συνεργείο του Δήμου Λευκάδας σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 4056/12.

Αρχικά τα εν λόγω ζώα σημάνθηκαν με ενώτια (ειδικά σκουλαρίκια από αναλλοίωτο και μη παραποιήσιμο υλικό, που το ζώο το φέρει καθ΄όλην τη διάρκεια της ζωής του) και καταχωρήθηκαν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνέχεια τα ζώα εξετάστηκαν κλινικά, εμβολιάστηκαν για Οζώδη Δερματίτιδα, αιμοδειγματίστηκαν για Βρουκέλλωση και Ενζωοτική Λεύκωση και υποβλήθηκαν σε φυματινισμό, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Τα αποτελέσματα των κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων είναι αρνητικά για το σύνολο των ζώων. Ως εκ τούτου, η εκτροφή, από κτηνιατρικής υγειονομικής πλευράς, χαρακτηρίζεται ελεύθερη νοσημάτων και τα βοοειδή αυτής μπορούν να μετακινηθούν και να αξιοποιηθούν (σφαγή, πώληση κλπ.) κατά την κρίση του κατόχου τους.

About Ομάδα Σύνταξης 27547 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.