Εκπαιδευτική Τηλεόραση για κωφούς και βαρήκοους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούςΜέρα-ορόσημο αποτέλεσε η Μεγάλη Τετάρτη για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Αν και το πρόγραμμά της είχε ξεκινήσει νωρίτερα, τη Μεγάλη Τετάρτη άρχισαν οι προβολές των βιντεοσκοπημένων μαθημάτων και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με το μάθημα της Γλώσσας Β’ Δημοτικού και Μαθηματικών Δ’ Δημοτικού.

«Αυτή ήταν μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα προγραμματισμένα μαθήματα να έχουν ένα επιπλέον νόημα για τους κωφούς, βαρήκοους αλλά και ακούοντες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο κοινό», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βασίλης Κουρμπέτης, σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Αυτοτελές Επιστημονικό Γραφείο Συμβούλων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπεύθυνος υλοποίησης του σχετικού εγχειρήματος του ΥΠΑΙΘ.

Αυτή τη στιγμή, εκπαιδευτικοί και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ), οι οποίοι είναι και πιστοποιημένοι διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) και επαγγελματίες πιστοποιημένοι διερμηνείς του Σωματείου Διερμηνέων ΕΝΓ, δήλωσαν εθελοντικά συμμετοχή για την διερμηνεία στην ΕΝΓ των βιντεοσκοπημένων μαθημάτων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης. Η ανταπόκριση ήταν «πρωτόγνωρη», σύμφωνα με τον κ. Κουρμπέτη, στην σχετική πρόσκληση (43569 /ΓΔ4/ 6/4/2020) της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη.

Αναφέρει, μάλιστα ότι εκπαιδευτικοί – διερμηνείς ΕΝΓ από την Πάτρα και την Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και από την Σίφνο, έχουν δηλώσει συμμετοχή, ωστόσο λόγω των δυσκολιών μετακίνησης θα συμμετάσχουν σε δεύτερη φάση για την απόδοση στην ΕΝΓ των αρχικών βιντεοσκοπημένων μαθημάτων.

«Με γνώμονα το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση, χωρίς διακρίσεις και βάσει των ίσων ευκαιριών, διασφαλίζουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα ένταξης, σε όλα τα επίπεδα και στις πρωτόγνωρες συνθήκες των ημερών», τόνισε.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, για την διασφάλιση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και την προσβασιμότητα για τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με προβλήματα ακοής», επεσήμανε.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν ξανά, όπως όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, την Τρίτη του Πάσχα (21/4/2020) στις 10:00 στην ΕΡΤ2.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28415 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.