Εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας Φανερωμένης


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ  16 ΙΟΥΝΙΟΥ  2019

 

          Είναι παράδοση πλέον κάθε χρόνο να γιορτάζεται με λαμπρότητα η πολιούχος της Λευκάδας μας, η κυρά Φανερωμένη. Φυσικά έτσι έγινε και φέτος, άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά!

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019! Ο Ι. Ναός της Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Ηλιούπολη θυμίζει Λευκάδα. Στο κέντρο του ναού δεσπόζει η εικόνα της Φανερωμένης, πιστό αντίγραφο της εικόνας της Μονής, που παραμένει στη Λευκαδίτικη Στέγη. Η Εικόνα πλαισιώνεται από νέους και νέες που φέρουν τη λευκαδίτικη φορεσιά.

Ακολούθησε η αρτοκλασία (με άρτο από τα διακεκριμένα αρτοποιεία Καλού στη Λευκάδα) και η περιφορά της εικόνας μέχρι τη λευκαδίτικη Στέγη. Στο τέλος της τελετής απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές ο π. Παναγιώτης Κατριλάς, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλου, ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης π. Σεραφείμ Δημητρίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ευάγγελος Γεωργάκης, ο οποίος τόνισε  την προσφορά του λευκαδίτικου στοιχείου   στην Κάτω Ηλιούπολη! Είναι δε χαρακτηριστικό ότι περιφορά της εικόνας της Φανερωμένης γίνεται ανελλιπώς από το 1970!

 

Η συνέχεια με το 43ο λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι.

         

          Φέτος έγινε ένα από τα πιο ποιοτικά πανηγύρια στην ιστορία του Συλλόγου μας! Η ορχήστρα του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου και Κώστα Μήτση παίζοντας εκλεκτή παραδοσιακή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ευχαρίστησε το κοινό. Πέρα από το πλήθος κόσμου παρευρέθησαν ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Βασιλειάδης, ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Δρακονταειδής, ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι σωματίων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ευάγγελος Γεωργάκης αφού καλωσόρισε τους πανηγυριώτες, έδωσε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό στους επισήμους. Αμέσως μετά χορός, όπως ορίζει η παράδοση.

Χόρεψαν το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης και το χορευτικό του Συλλόγου μας, το οποίο υπό την καθοδήγηση του δασκάλου μας κ. Πέτρου Μήτσου έκλεψε την παράσταση.

Αμέσως μετά ήρθε η σειρά των πανηγυριωτών για το χορό. Μια ωραία εικόνα ήταν όταν έσυρε το χορό ο π. Παναγιώτης θυμίζοντας ότι αυτό είναι το πραγματικό πανηγύρι.

Έτσι ολοκληρώθηκε το 43ο παραδοσιακό πανηγύρι, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και θετικά σχόλια και φυσικά σε εμάς άφησε την ευθύνη να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Σας προσκαλούμε να πλαισιώσετε τα τμήματα του Συλλόγου μας έχοντας ως όχημα τον πολιτισμό και την αναβάθμιση της ζωής για την οποία αγωνιζόμαστε στο Στο Σύλλογό μας.

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.