Εισαγγελική παρέμβαση για τον…”Κορίτο” του Καστού (;)


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ … “ΚΟΡΙΤΟ” ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΥ (;)

 

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο πρόεδρος του Καστού κ. Παν. Γιανούτσος αφού μετά από επανειλημμένα έγγραφά του προς τους επικεφαλείς του Δήμου Λευκάδας ο μισός οικισμός του Καστού παραμένει εδώ και οχτώ (08) μήνες χωρίς νερό (!)

“Το εσωτερικό δίκτυο υδροδότησης του νησιού είναι “Κορίτος”, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη χθεσινή (04/08/2020) επίσκεψή μας με τον επικεφαλής του δημοτικού μας συνδυασμού “δίαυλος” κ. Κωνσταντίνο Γληγόρη στο νησί.

Μεγάλες ποσότητες νερού χάνονται λόγω βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο του οικισμού.  Βλάβες εμφανείς και γνωστές μήνες τώρα που δεν επισκευάζονται ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες όλων-όσων μιλήσαμε, ο κεντρικός αγωγός είναι φραγμένος από άλατα που έχουν συσσωρευτεί στα τοιχώματά του αφού δεν καθαρίσθηκε-αποφράχθηκε (με ειδικά χημικά όπως απαιτείται) με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μεταφορά των απαιτούμενων ποσοτήτων νερού προς πλήρωση της Δεξαμενής που βρίσκεται στο πάνω μέρος του οικισμού. Έτσι, τα σπίτια του οικισμού που είναι χτισμένα στα ψηλότερα σημεία του να μην έχουν σταγόνα νερό από … το χειμώνα και μόνο τα παραλιακά μαγαζιά και σπίτια  να υδροδοτούνται.

Πέραν της πανθομολογούμενης από τους Καστιώτες επιδεικνυόμενης αδιαφορίας των επικεφαλείς του Δήμου μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί, με σημαντικότερο αυτό της υδροδότησης, δυστυχώς στη δυσκολότερη σεζόν για τα τουριστικά νησιά μας και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν δηλαδή οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, υπάρχει  εκτεταμένη και παντελής έλλειψη πόσιμου νερού σε πάρα πολλούς οικισμούς του Δήμου που υποφέρουν από το μαρτύριο της έλλειψης νερού.

Οι κ.κ. Χαρ. Καλός δήμαρχος και Ιωάννης Λιβιτσάνος αρμόδιος αντιδήμαρχος αποφεύγουν συστηματικά να πληροφορήσουν το Δημ. Συμβούλιο ενώ και οι  απαντήσεις που … δίνουν σε διάφορες ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί κατά καιρούς από μέρους δημοτικών συμβούλων σχετικά με  προβλήματα υδροδότησης των οικισμών του Δήμου είναι κατά πάγια πρακτική αόριστες, γενικόλογες ή και εκτός … θέματος.

 

ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ – ΡΕΚΑΤΣΙΝΑ

πρώην δήμαρχος Καρυάς

Δημοτ. Σύμβουλος Λευκάδας

 

About Ομάδα Σύνταξης 27498 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Να βγάλουν νερό απ τις δεξαμενρς των τα ιστιοπλο’ι’κά ή οι θαλαμηγοί για να δώσουν στο νησάκι.
  Και να ζητήσουν απ τον Ντομπρόβσκι , από το εμίρη της Σομαλίας και το αυτοκράτορα του Μαλί , να τους φκιάξει την υποδομή νερού στο νησί και ο Καλατράβα να σχεδιάσει την δεξαμενή σε σχήμα τσιπούρας που βγάζει η περιοχή.
  Οι σωλήνες για την μεταφορά νερού νάναι από τιτάνιο και οι βάνες από λευκόχρυσο.

 2. Οι κόλαση είναι οι άλλοι ( κατά Σάτρ) ή η κολαση εθναι οιδιος ο εαυτός ( κατά Καστοριάδη).
  Ο Μισλέλ Φουκώ τακτοποίησε το θέμα μια και :”” το βλέπειν επί του εαυτού και η ένταξη στον λόγο αυτού που γνωρίζει είναι το ίδιο””. Δηλαδή το βλέπειν και το λέγειν εντός της ίδιας πράξεως.
  Και καθε ένας βλέπει ότι θέλει να δεί και λέγει ότι θέλει να πεί. Δεν βλέπει αυο που λέγει και δεν λέγει αυτό που βλέπει.
  Κάποιος βλέπει την απουσία υπονόμων, σπουσία αποχέτευσης , βιολογικών καθαρισμών, υδραγωγίων αποδεκτών , έλλειψη χώρων στάθμευσης , κλεισμένων πεζοδρομίων, βρώμικων πλατειών, παραβιασμού των πολεοδομικών κανόνων, κλπ κλπ
  Άλλοι μπορούν να δουν ότι άλλο θέλουν πέρα απ αυτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.