Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο του Ακτίου – «Πόλεμος» ταξιτζήδων στην… πιάτσα


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Πόλεμος» μεταξύ επαγγελματιών ταξί μέσα στο αεροδρόμιο – Σκηνές απείρου κάλους και πρακτικές αμφιβόλου νομιμότητας καταγράφονται καθημερινά στο αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς μια μικρή ομάδα οδηγών ταξί, με έδρα τη Βόνιτσα, λυμαίνονται με το «έτσι θέλω» σε ημερήσια βάση την πελατεία -χωρίς να είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες – με τις ευλογίες της Περιφέρειας, αποκλείοντας «εντέχνως» την μίσθωση από άλλα ταξί του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι τουρίστες και οι παραθεριστές

Το θέμα είναι βεβαίως γνωστό στην τοπική κοινωνία, αν και κανείς δεν το αναδεικνύει..

Οι αρμόδιοι φορείς της επίσημης ελληνικής πολιτείας φέρονται να έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ερήμην τους δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα καθώς δίνεται η εντύπωση στους τουρίστες ότι δεν υπάρχει οργάνωση καμία και κυρίως ότι επικρατεί μια γενικευμένη ανομία.

Και ακόμη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ο αριθμός των τουριστών που καταφθάνει εκεί σε ημερήσια βάση, είναι πολύ μεγάλος και η … «πίτα» για τα ταξί ακόμη μεγαλύτερη, φτάνει και περισσεύει να δουλέψουν όλοι και με το παραπάνω, τα έσοδα είναι καλά και αυτό θα κινήσει την τοπική οικονομία και κατ επέκταση την συνολική.

’Οταν όμως οι τουρίστες περνούν των… παθών τους τον τάραχο, από στόμα σε στόμα, μαθαίνεται και δυσφημείται το συγκεκριμένο αεροδρόμιο και επιλέγουν άλλους τρόπους μεταφοράς.

Είναι ουσιαστικά πλήγμα για τον τουρισμό το βασικότερο προϊόν μας.

Όπως αναφέρουν αρκετοί επαγγελματίες αυτοκινητιστές, είναι απορίας άξιον γιατί η Περιφέρεια με απόφασή της, κόντρα σε σχετική απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών , προχώρησε σε αποκλεισμό των ταξί εκτός έδρας.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών από την περασμένο Φεβρουάριο και αφού ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες του συγκεκριμένου αεροδρομίου, δόθηκε άδεια εκτός από τα ΕΔΧ ΤΑΞΙ με έδρα το Δ.Δ.Βόνιτσας και από ΕΔΧ Ταξί με έδρα το Δήμο Ακτίου –Βόνιτσας.

Και φυσικά να ισχύει ότι ισχύει στα αεροδρόμια όλης της χώρας, κάθε ταξί που φτάνει εκεί (ανεξαρτήτου έδρας) μπαίνει στη σειρά, φορτώνει και φεύγει.

Τι έκανε λοιπόν η Περιφέρεια με απόφασή της;

Παρακάμπτοντας το Υπουργείο και φυσικά αδιαφορώντας για τη ζημία που προκαλεί στην εικόνα της περιφέρειας και του αεροδρομίου, έλαβε απόφαση με την οποία ορίζει ότι τα ταξί με έδρα το Δ.Δ. Βόνιτσας θα έχουν, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, προτεραιότητα έναντι όλων των υπολοίπων, στη σειρά αναμονής κατά την άφιξη των αεροπλάνων!!!

Ουσιαστικά δηλαδή εμμέσως τους πετάει απέξω …!!! Ο λόγος;

Άγνωστος προς το παρόν…

Περίεργα πράγματα…

Δείτε την απόφαση της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας για το σύνολο των ταξί του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ως σταθμό κοινής λειτουργίας όλων των ταξί του Δήμου, αλλά παράλληλα σε τελευταία παράγραφο το αναιρεί αντισυνταγματικα παραχωρώντας την πλήρη προτεραιότητα τις αναμονής αλλά και τις επιβίβασης κατά την διάρκεια των αφίξεων των αεροπλάνων μόνο στα ταξί τις Βόνιτσας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

πηγή newsbomb

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23255 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Η ιδιοκτησία του αεροδρομίου γιατί δεν βάζει ιδιόκτητο ή ιδιόκτητα λεωφορείο αλλά Ωνάση.?? Ή μήπως κοστίζει ?? Ή μήπως συμβαίνει κάτι παραπέρα??
  Τίποτα πάντως δεν είναι τυχαίο καιε τις περιφερειακές αποφάσεις και με τος δημοτικές κσι τις κρατικές.
  Τίποτα δεν είναι τυχαίο τίποταδεν είναι αναγκαίο.
  Τα οχήματα Mercedes είναι Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η ιδιοκτησία Αεροδρομίου να δρομολογήσει Ιταλικά λεωφορεία ή Ιαπωνικά.
  Τίποτα δεν ειναι τυχαίο .
  Όλα είναι εντός και κατανοητά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.