Εγκαίνια σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στη Λυγιά και περιβαλλοντικές δράσεις σε Λυγιά και Νικιάνα


Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας και ο Δήμος Λευκάδας εγκαινιάζουν τον πρώτο σταθμό συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στο Ιόνιο, που είναι εγκατεστημένος στο λιμάνι της Λυγιάς, καλωσορίζοντας εκ νέου στη Λευκάδα την Aegean Rebreath για τη συνέχιση των δράσεων απορρύπανσης και έρευνας στο θαλάσσιο πεδίο.

Ειδικότερα, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του λιμένα Νικιάνας και ανέλκυση εγκαταλελειμμένων δικτυών από υφάλους της περιοχής από τις 9:30 έως τις 20:00.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 στις 9:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στο λιμάνι της Λυγιάς και στη συνέχεια καθαρισμός του βυθού. Και τις δυο ημέρες ταυτόχρονα με τις δράσεις απορρύπανσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και διαβούλευση με τους κατοίκους καθώς και ερευνητικές δραστηριότητες.

Το σύνολο των δράσεων αποτελεί συνέχεια των περιβαλλοντικών δράσεων που είχαν λάβει χώρα με μεγάλη επιτυχία στη Λευκάδα στις 12 και 13 Οκτωβρίου και αφορούσαν δράσεις απορρύπανσης του λιμένα της Λυγιάς, βυθοσκόπηση του διαύλου Λευκάδας και την ημερίδα ευαισθητοποίησης «Λευκάδα plastic free».

Η ιδέα των σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων αποτελεί μοναδική καινοτομία και ιδέα της Aegean Rebreath, η οποία και αναδείχθηκε πρώτη μεταξύ 475 ιδεών σε όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο του Advocate Europe.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Λειπει ο Φωτακος ..θα πρεπει η ομαδα να το ψαξει.Με τον νομο Παρασκευοπουλου ισως ειναι εξω απο τον Κορυδαλο και βοηθησει την ολη προσπαθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.