Εγκαίνια Έκθεσης– Εικαστικής Διαμαρτυρίας “Ήπειρος Μελανόεσσα”


Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις 17-2-20 και ώρα 7μμ έδωσε τόπο στη φωνή διαμαρτυρίας δύο καλλιτεχνών του Κώστα Ζήση (Ήπειρος) και Γιάννη Φαλκώνη (Ιόνιο) εγκαινιάζοντας στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος»την έκθεση με τίτλο «Ήπειρος Μελανόεσσα», που θα είναι ανοιχτή στο κοινό 6-9μμ μέχρι και το Σάββατο 22/2/20. Οι δύο καλλιτέχνες με την παρέμβασή τους εκφράζουν την αγωνία τους για την καταστροφή του φυσικού κάλλους και την μόλυνση της Ηπείρου και του Ιονίου μετά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στη γη και θάλασσά μας.

Τους ίδιους φόβους εξέφρασε και ο συγγραφέας Μιχάλης Μακρόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες μεταφραστικές δουλείες του με θέμα τα ορυκτά καύσιμα, με απτό παράδειγμα από το ατύχημα που συνέβη στον κόλπο του Μεξικού το 2010 σε εξορύξεις μικρότερου βάθους από αυτές που προβλέπονται στο Ιόνιο, και που η καταστροφή παραμένει ανεπανόρθωτη. Άλλο παράδειγμα που αναφέρθηκε ήταν η καταστροφή των αλιευμάτων στη Νορβηγία καθώς και οισυνέπειες των σεισμικών ερευνών στο περιβάλλον στη περιοχή του Πωγωνίου. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι παραβρισκόμενοι, μοιράζοντας απόψεις και προβληματισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τους δύο καλλιτέχνες και τονκ. Μακρόπουλο που μέσα από την τέχνη τους είναι συνοδοιπόροι μας, στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις.

Εμείς συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εξετάζουμε και να αναδεικνύουμε τις αρνητικές συνέπειεςτων εξορύξεων σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.