Εφαρμογή για την καταγραφή εξάπλωσης του COVID-19 από το ΕΚΠΑ


Τα στελέχη του ΠΜΣ σχεδίασαν και υλοποίησαν εφαρμογή για τη γεωχωρική καταγραφή εξάπλωσης του COVID-19 στην Ελλάδα.

Η βασική οδηγία στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων Κορωναϊού είναι η κατ΄οίκον παραμονή. Οι ρυθμοί εξάπλωσης του ιού, αλλά και η διαφοροποίηση έντασης της συμπτωματολογίας σε συνδυασμό με τη διαρκή επιβάρυνση των νοσοκομείων αναφοράς που είναι αρμόδια για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων, την έλλειψη δυνατότητας εντοπισμού αντισωμάτων, αλλά και την πιθανότητα κοινωνικού στιγματισμού καθιστούν εξαιρετικά δύσκολή την καταγραφή των κρουσμάτων.

Για το λόγο αυτό τα στελέχη του ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σχεδίασαν μία εφαρμογή καταγραφής της διάδοσης του ιού με δεδομένα που ζητούνται από τους ίδιους τους πολίτες (crowdsourcing).

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, απαιτεί ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον πολίτη, υποστηρίζει την καταγραφή “αλλαγής κατάστασης” και εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία του.

Μπορείτε να συμμετάσχετε κάνοντας κλικ στο https://arcg.is/1bKfCe και απαντώντας με υπευθυνότητα και να ξαναχρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στην περίπτωση που αλλάξει η κατάστασή σας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα στο https://arcg.is/00Kanf

About Ομάδα Σύνταξης 28461 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Η εφηρμοσμένη κινέζικη πολιτειακή και πολιτική κομμουνιστική λαίλαπα και πανδημία says:

  Όταν μια μικρή σαν την Ελλάδα χώρα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της , να ισορροπήσει στο ελάχιστο δυνατό μετά από την χρεωκοπική καταιγίδα χρόνων και την εξάντληση των πολιτών , και οι υπουργοί υπουργός αναγκάζονται να εξαγγέλουν για μακρύ χρόνο ειδικά αναλυτικά κοντά εξατομικευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της δυσκολίας που βρήκε η χώρα, και αυτό μπορεί να ισχύει και σε άλλες χώρες σε κάποιο βαθμό δυσκολίας των χωρών, τότε ο ιός είναι επίσημα κηρυγμένος και ασκούμενος πόλεμος από την χώρα προέλευσης του υιού και την κομμουνιστική κυβερνησή της. Και η Κίνα έχει επίσημα και διακηρυγμένα πολιτειακά εφηρμοσμένο κομμουνισμό.
  Και όποιος θέλε μπορεί να έχει και να πεσβεύει ότι ιδέες θέλει, αρκεί απ αυτή την εφαρμογή των ιδεών να μην εξολοθρεύονται άνθρωποι ( όπως γίνεται με τον κινέζικο κομμουνιστικό εξαποληθέντα κορονο’ι’ό) που σκοπεύει να εξολοθρεύσει τους ανθρώπους του πλανήτη σαν κατσαρίδες.
  Και οι Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας να μην μένει στεγνά στην διαπίστωση του κορονοιού ως πανδημία, αλλά να καταδείξει την αιτία και την μεθόδευση αυτής της εφηρμοσμένης κομμουνιστικήςαπειλής, στο πλαίσιο της επιστημονικής ουδετερότητας. Γιατί την ΠΟΥ και τους επιστήμονές της την συντηρούν οικονομικά με καλές αμοιβές και χοντρά πορτοφόλια επιστημονικών τσεπικών αμοιβών, οι φορολογούμενοι πολίτες (και Έλληνες φορολογικά εξαντλημένοι) που στοχεύει να εξαφανίσει σαν κατσαρίδες ή ζωήφια του αέρα ο κινέζικη εφαρμοστικά εξαποληθείσα κομμουνιστική κινέζικη πολεμική μηχανή.
  O Γάλλος πρόεδρος και ο Έλλην πρωθυπουργός και όλοι οι ηγέτες των χωρών, χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο ” πόλεμος”.

 2. Ο κορονο’ι’ός θεωρητικκά είναι το
  σημαινόμενο της ώς ποιοτικής τομή της ιστορίας του Μαρξισμού.Δεδομένκυ ότι ο Μάρξ μπέρδεψε την καταγγελία της μιζέριας με την ανάλυση της παραγωγής, για να γίνεται κατανοητό αυτό το Κινέζικο Μαρξιστικό καθεστώς με την πολιτική του επεδίωξε να κατανοηθεί απ τους Κινέζους ο Μάρξ και ο Μαρξισμός μέσω της δημιουργίας μιζέριας στην κοινέζικη χώρα.
  Και μέσα απ την καθημερινή μιζέρια που ζούν οι πολίτες ξεπρόβαλε ( νάσου πετάχτηκε ..νάσου πετιέται ) ο κορονο’ι’ός.
  Νάσου πετιέται ο κορονο’ι’ός //
  κι’ αγριεύει και θεριεύει //
  ανθρώπους αρπάζει για καλά //
  στον πλανήτη τριγυρίζει //
  βολτάρει στον αγέρα διαρκώς//
  και τα πάντα τα ξυρίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.