ΕΕ και τα κραταιά απολιθώματα*H σύγχρονη οικονομία οφείλει να λειτουργεί,με βάση την απλόχερη ηλεκτρονική πληροφόρηση,προς όφελος των πολιτών και δη των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων και μικρομεσσαίων επιχειρήσεων κάτι που η Αμερικάνικη γραφειοκρατία έχει επιδείξει επανειλημμένως παρ’ολην την επί των ημερών μας αλλοπρόσαλλη ηγεσία της.

Ο κρατικός μηχανισμός των ΗΠΑ λειτουργεί προς όφελος των Αμερικανών στην κρίσιμη αυτή συγκυρία της πανδημίας και, χωρίς αιτήσεις και προϋποθέσεις καταθέτει την εξαγγελθείσα οικονομική βοήθεια των τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση έως και το 2018 με το ελάχιστο ποσόν 1200 δολάρια και άνω αναλόγως της δήλωσης και της επιχείρησης.Αυτή είναι η αρχή διότι οι επιδοτήσεις θα συνεχισθούν καθ’ όλην την διάρκεια της κρίσης,εξ ού και η πρεμούρα του προέδρου να επανακινήσει την λειτουργία της οικονομίας ώστε να αναβληθεί η κρατική οικονομική βοήθεια.

 

Εν αντιθέση με την υποτιθέμενη αλληλέγγυα και με κοινωνικά προγράμματα Ευρώπη,που όλοι μας πληρώνουμε αδρά μέσω της βαριάς φορολογίας,ζητά αιτήσεις και προϋποθέσεις για ευτελή ποσά οικονομικής στήριξης άπαξ τα οποία μάλιστα θα επιβαρυνθούμε εις το εγγύς μέλλον .

Για να καταστεί δε ηλίου φαεινότερον με ένα τρανταχτό Nein έσβησε κάθε προσδοκία Ευρωπαϊκού ομολόγου.Οι ΗΠΑ λόγω της οικονομικών αρνητικών συνεπειών της πανδημίας θα εκδώσει Αμερικανικό ομόλογο 2-3 δις δολάρια για τις ανάγκες της οικονομίας που δεν θα επιβαρύνει τις πολιτείες αλλά το ομοσπονδιακό κράτος εν αντιθέση με την Ευρώπη που κάθε μέλος της ένωσης θα επωμισθεί το οικονομικό βάρος της πανδημίας και θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος του.

Βεβαίως η επικρατούσα κυρίαρχος της ” ενωμένης ” Ευρώπης λόγω πλεονασμάτων έχει εξαγγείλει σειρά οικονομικών βοηθημάτων προς τους πολίτες της και τις επιχειρήσεις εντός των συνόρων ώστε να βγεί αλώβητη από αυτήν την κρίση,για την υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά τον νότο ”γαία πυρί μιχθήτω”.

Αυτή δυστυχώς είναι η μοίρα της Ευρώπης όποτε οι γνωστοί επικρατούντες και οι δορυφόροι τους οσμισθούν ευκαιρία,ως γύπες ακονίζουν τα νύχια τους για να κατασπαράξουν τις σάρκες των ” συμμάχων τους” που βρέθηκαν σε αδυναμία είτε οικονομική η’ της παρούσης πανδημίας.

Η απληστία των ολίγων που περιβάλουν το οικονομικό κατεστημένο των επί των ημερών μας κρατούντων τα σκήπτρα της Ευρώπης άτομα η’ οργανισμοί μπροστά στην κερδοσκοπία ως άρπαγες αδυνατούν να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και ετοιμάζονται να πατήσουν επί πτωμάτων για να απολαύσουν μια έστω και προσωρινή αύξηση του πλούτου τους.

Μια διαστροφή υπερπλουτισμού που στο τέλος της ημέρας δεν έχει νόημα διότι κάποιος με περιουσία δισεκατομμυρίων δεν θα καταλάβει καν την διαφορά αν η περιουσία του ανέλθει σε 4 αντί 3,5 δις η μη μόνο να κορεσθεί το πάθος της απληστίας .Η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά δυστυχώς τα κραταιά απολιθώματα δεν διδάσκονται απ’ αυτήν,ας διδαχθούμε όμως εμείς.

Η κρίση θα περάσει αλλά θα βρεθούμε σε ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο απ’ αυτόν που γνωρίζουμε,ας έχουν γνώση οι φύλακες του τι μέλλει γενέσθαι από τα πεπραγμένα του παρελθόντος που μας διδάσκει η ιστορία.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με όλη την σημασία της λέξεως

Βασίλης Κατωπόδης

About Ομάδα Σύνταξης 28415 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Εντύπωση προκαλεί πώς μια κατ εξοχή εμπειρική νομισματική και οικονομική πολιτική που ασκείται στην Ευρωζώνη χρόνια, δεν λαμβάνει υπ όψιν το ήδη του πολιτισμού εμπειρικό κεκτημένο στην νομισματική και οικονομική πολιτική???
  Αυτό για να γίνει σαφέστερο , το γιατί η οικονομική και νομισματική πολιτική που εφαρμόζεται , δεν είναι ούτε νομισματικός εμπειρισμός ούτε οικονομικός ορθολογισμός.
  Και τότε δεν έχει ούτε κοινωνική βάση , μια και το νόμισμα για την οικονομία είναι το κοινωνικό συναλλακτικό ισοδύναμο.
  Οι θεωρητικίζοντες και πρακτικόεφαρμοστές της τρέχουσας – για την Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια- εμπειρικότητας , τα εκσυγχρονιστικά οικονομολογικά think tank ( που δεν ήξεραν ούτε ξέρουν ούτε θα μάθουν ποτέ ώς ανεπίδεκτοι μαθήσεως και βλάκες να μετράνε αριθμητικά ποσοτικά ), μέσα στην πανδημία και την ενεστώτα αλλά και επερχόμενη για την Ελλάδα και Ευρωζώνη εργασιοοικονομική τραγωδία, μήπως βρήκαν ευκαιρία απ την αναγκαστική απαγόρευση της κυκλοφορίας να κρυφτούν??? Και δεν βγαίνουν τώρα, να μας συντροφεύουν τηλεοπτικά με τις εκσυγχρονιστικές ορθολογικές χρόνια ρήτρες των της
  Ευρωπαικής Euroσωτηρίας???
  Ή τραβήξανε για τα Ευρωπαικά βουνά για χειμερινό σκί- με ειδικές άδειες μετακίνησης- σε εφαρμογή του του συμπεριφορισμού εκείνου Γερμανού , ο οποίος αφού εκπόνησε τα κριτήρια σύγκλησης της Ευρωζώνης, παράτησε τα πάντα ερωτεύτηκε ,πληρωνοντάς την , μια αθλήτρια του Αλπικού σκί 40 χρόνια νεότερη, .. και πήγε για σκί στις Ευρωπαικές άλπεις μόνιμα ???
  Ευκαιρία ήταν τώρα που η αναγκαστική απαγόρευση των μετακινήσεων, απαιτεί και μια τηλεοπτική κάπως θέαση, να βγαίνανε οι Euroεκσυγχρονιστές να λαλούν τις Euroορθολογικές , και δή εμπειρικά ποσοτικές, απόψεις των. Τους αριθμητικούς υπολογισμούς – και ας μην ήξεραν ούτε αριθμητική- θα τους κάνανε οι βοηθοί των ( διοικητές οργανισμών και κρατικών επιχειρήσεων τα χρόνια τους ) στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  Μήπως πρέπει να βγεί κανένας εκσυγχρονιστής των ετών 1996-2003 , και να μας πεί τηλεοπτικά εξ αναγνώσεως έστω από κείμενο, αν πρέπει λόγω πανδημίας να κόψει χρήμα η Euroζώνη ή όχι ???? Ή έστω να πάνε τα τηλεοπτικά κανάλια να τους διαβάσουν – πάντα από κείμενο- τις απόψεις των. ???
  Μπορεί να αφήνουν αυτοί οι σοφοί και διανοούμενοι εκσυγχρονιστές τον κόσμο στα σκοτάδια να αγωνιά για την άλλη- επόμενη μέρα της πανδημίας???
  Και ακόμα και το κρατικό κανάλι κοντά είναι απ το Στούντιο της Μουρούζη ώς το εκσυγχρονιστικό κέντρο που βρίσκεται στο Κολωνάκι. Αν έχει βέβαια κανείς εκσυγχρονιστής στην Ελλάδα, μήπως και πήγανε για Αλπικό σκί. Ή το πολύ να πάρει άδεια απ το Κολωνάκι να πεταχτεί 500 μέτα είναι ώς την Μουρούζη στο στούντιο.
  Θα περάσει και η ώρα μας τηλεοπτικά απ τον αναγκαστικό περιορισμό λόγω της πανδημίας.
  Εεεε τί έχει βιώσει η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες, και η Νεοελληνική ιστορία!!!!

 2. Ο εκσυγχρονιστής να πεί στους φίλους του τους Γερμανούς να κόψουν χρήμα. says:

  Το 2002 ο εκσυγχρονιστής ήθελε στο όνομσ της ΕυρωΓερμανικής εξαγωγικής πολιτικής, να φτωχοποιήσει τους Έλληνες πετσοκόβοντσς τις συντάξεις, αφού πρώτα έφερε το εξώκοσμα υπερεκτιμημένο Ελληνικό ευρώ για μια νύχτα, για να επιδοτήσουν οι Έλληνες πολίτες τις Γερμανικές εξαγωγές όπως και έγινε.Κσι αφού δεν πέτυχε ολοκληρωτικά το σχέδιο γιατί αντιστάθηκαν πολιτικά στο συνταξιοδοτικό οι εργαζόμενοι, τότε ολοκλήρωσε με μανία σε 1 χρόνο το ημιτελές σχέδιο, ( επιδότησης της Γερμανικής οικονομίσς με Ελληνικούς πόρους) καταργώντας τους μοναδικούς συντελεστές κέρδους στην επιχειρηματικότητα, αφήνοντας τα κρατικά ταμεία χωρίς έσοδα στον χρόνο μπροστά, και μετατρέπωντας τους Έλληνες πολίτες σε καταναλωτές Γερμανικών προιόντων με το υπερεκτιμημένο Ελληνικό ευρώ.
  Κσι κατόπιν ήρθαν οι φίλοι του οι Γερμανοί να δανείσουν την Ελλάδα ώς χρεωκοπημένη ( τα όσα ο εκσυγχρονιστής τους είχε μεταφέρει απ τον Ελληνικό πλούτο) για να τους πούμε κσι ευχαριστώ ώς σωτήρες??
  Τώρα που εξαντλείται η εγχρηματοποίηση της Ελληνικής οικονομίας , λόγω της κορονο’ι’κής ύφεσης, δεν θα κάνει καμμιά κίνηση ο εκσυγχρονιστής στους φίλους του τους Γερμανούς να κόψουν χρήμα στην Φρανκφούρτη να φτάσει και στην Ελλάδα?? Τον ακούνε ακόμα , αφού τόσο τους είχε εξυπηρετήσει.
  Ακόμα και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ώς πρώην Γερμανός καγκελάριος μπορεί να βοηθήσει, λέγοντας μια κουβέντα στον άξονα Βερολίνο -Φρανκφούρτη , ώς τα κολλητός τα τότε εκσυγχρονιστικά Ελληνικά χρόνια.
  Ή ακόμα εμένει στην Γερμανική εκσυγχρονιστική μοναχοφαγιά ??
  Εεεε τι πέρασαν ώς κρατικοί διαχειριστές σπ την Ελλάδα και την Νεοελληνική ιστορία !!!

 3. Το ευρωομόλογο δεν το θέλουν ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία , ούτε η Ισπανία. says:

  Γιατί η Ιταλίσ, η Ισπανίσ και.η Γαλλία δεν κόβουν ευρώ , πέρα σπ την νομισματική Γερμανική συνθήκη, καιννα σναπροσαρμώσουν την εισαγωγική τους πολιτική προοδευτικά εκτός του Γερμανικού Ευρωπαικού λόμουβτων δορυφόρων??
  Το αθροιστικό ΑΕΠ αυτών των χωρών είναι μακράν ισχυρότερο του Αθροιστικού ΑΕπ Γερμανίας και δορυφόρων λαμβανομένων υπ όψιν και των αθροιστικών νομισμστικών κυκλοφοριών των ψωρών αυτών που είναι μεγαλύτερη σπ την Γερμανική και των μικροδορυφόρων σθροιστικά νομισματική κυκλοφορία.
  Τότε με τον αναπροσανατολισμό των εισαγωγών σπ τις χώρες συτές ( Γαλλίας, Ισξανίας, Ιταλίσς) θα αποδυναμωθούν και οι εξαγωγές των Γερμανικών δορυφόρων που ελέγχονται απ τις Γερμανικές μητρικές επιχειρήσεις. Οι δορυφόροι τότε θα σκεφτούν να μείνουν ώς Γερμανικοί δορυφόροι .
  Την να μην έκδοθεί ευρωομολόγο το θέλουν και οι μεγάλες αυτές χώρες ( Γαλλία Ιταλία Ισπανία ) της Ευρωζώνης. Απλά θέλουν η κάθε μία για πσρτυ της ειδική αντιμετώπιση ώς μεγάλες χώρες. Και για τούτο η Γερμανία ξέροντας ειδικές βλέψεις κάθε μίας απ αυτές τις χώρες , και ξέρωντας ότι δεν θέλουν ευροομόλογο ουσιαστικά για όλες τις χώρες , για τούτο αρνείται στην έκδοση ευρωομολόγου. Και μπορούν αν θέλουν συτές οι χώρες και να κόψουν χρήμα στα νομισματοκοπία τους , κσι να συμπαρσσύρουν την Γερμανική πολιτική σποψιλωνοντάς την από δορυφόρους κσι από οικονομική και πολιτική ισχύ.
  Το Ευρωπαικό παιχνίδι είναι ανταγωνισμός πονηρίας των 4 μεγάλων της Ευρώπης χωρών ( Γερμανίας Γαλλίας Ιταλίας Ισπανίας). Και για τούτο θα την πληρώσουν οι μικροί σαν την Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.