Δράση της συλλογικότητας πολιτών της Λευκάδας>


Δελτίο Τύπου

5 Ιουνίου 2020 παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Μηνά με μεγάλη επιτυχία η δράση της συλλογικότητας πολιτών της Λευκάδας STOP >>.

Η καλαίσθητη εξέδρα εξόρυξης υδρογονανθράκων, τα πανό, τα έντυπα ενημέρωσης και η προσωπική επαφή των μελών της συλλογικότητας με τους πολίτες τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση:

α) Τις τραγικές επιπτώσεις επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος σε όλα τα στάδια έρευνας, εξόρυξης, πρωτογενούς καθαρισμού, αποθήκευσης, μεταφοράς, διύλισης και χρήσης των υδρογονανθράκων.

β)   Τις συνεχώς αυξανόμενες τραγικές επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής που βάζει σε αμφισβήτηση τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας.

γ) Τον κίνδυνο των επιπτώσεων στα οικοσυστήματα, τις προστατευόμενες περιοχές και τις παραγωγικές δραστηριότητες των πολιτών στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Ελλάδα και το Κρητικό Πέλαγος .

δ) Τους κινδύνους των εξορύξεων στην πιο σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης.

ε) Τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν ή αλιεία, η ποιότητα των αγροτοκτηνοτροφικών  προϊόντων, η ποιότητα των υδάτων μας και πολύ περισσότερο ό τουρισμός που ποικιλοτρόπως στηρίζει όλους τους κατοίκους με θέσεις εργασίας και ουσιαστικά εισοδήματα.

στ) Τις ευθύνες των κυβερνήσεων για τις αποικιοκρατικές συμβάσεις, και το Αντιπεριβαλλοντικό  νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης που ήρθε να δώσει την χαριστική βολή στο περιβάλλον και το μέλλον της κοινωνίας μας.

ζ) Τους γεωστρατηγικούς κινδύνους από τον διεθνή ανταγωνισμό και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες ισορροπίες στα ταραγμένα ήδη Βαλκάνια.

Τέλος τα μέλη της συλλογικότητας   STOP >> ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ενημέρωση αιρετών, δημοτών και την ψήφιση απόφασης ενάντια στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27549 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Οι γνωστοί ακροαριστεροί Καραγκιόζηδες…τεμπέληδες και κοπρίτες

 2. Δεν υπάρχει όμως στην δημόσια παρουσία της ( όπως εδώ) η άλλη άποψη υπερ των εξορύξεων.
  Την οποία θα έπρεπε να θέλει να υπάρχει δημόσια και η άποψη εναντίον των εξορύξεων. Για μα ενημερωθούν οι πολίτες.
  Υπάρχουν πολίτες που θέλουν τις εξορύξεις και την οραματική προοπτική των εξεδρών πεπρελαίου στο Ιόνιο τοπίο. Που θέλουν θέσεις εργασίας με βάση τις εξορύξεις και την Λευκάδα ένα αντίστοιχο Νορβηγικό Μπέργκεν στα ανοιχτά στην Βόρεια Θάλασσα του οποίου εξάγεται μαύρος χρυσός.
  Έτσι και στα ανοιχτά της Λευκάδος στο Ιόνιο , υπάρχει το όραμα
  Να μεταφέρονται οι εργαομενοι απ το νησί ή τα νησιά ή την ακτή γενικά, με ελικόπτερα στις εξέδρες πεορελαίου.
  Να υπάρξει και θαλάσσισ σύνδεση για τον εφοδιασμό των εργαζομένων. Να υπάρχει επιχειρηματική κινητικότητα και οι εταιρείες εξόρυξης να έχουν την κεντρική έδρα ή γενικά έδρα στην Λευκάδα. Να εργάζονται επιστήμονες χημικοί μεταλειολόγοι προγραμματιστές οικονομολόγοι γεωλόγοι διοικητικοί τεχνίτες εργάτες και κάθε ειδικότης εργαζομένων που απαιτείται.
  Υο όφελος για την περιοχή θάναι ίχι στα μέτρα του πιεστικού τουριστικού χαμηλού κατά τουρίστα εισοδήματος.
  Ν
  Να συνδεθεί η περιοχή έστω και κατ ελάχιστο με τα μεγάλα δλθκτυα της πσγοσμιας ενεργειακής ζωής του πλανήτη. Γιατί το Ντουμπά’ι’ και όχι η Λευκάδα ώς πύλη επικοινωνίας Ανατολής και κυρίως Δύσης. Κοσμοπολιτισμός πολυπολιτισμικότητα κοινωνικές και εοιχειρηματικές καινοτομίες , προοπτική μονάδων διύλησης και πετροχημικών σε όλη την Δυτική Ελλάδα,κόμβοι συγκοινωνιών , ένας νέος κόσμος , μέσα στον ήδη νέο κόσμο της ηλεκτρονικής και των σύγχρονων εοιχειρηματικών και κοινωνικών εργαλείων και της πράσινης ανάπτυξης. Σύγχρονες μονάδες εξόρυξης και επεξεργαιας υδρογονανθράκων, καθετοποιημένη βιομηχανική οργάνωση με βάση την ενεργειακή δυνατότητα, νέες πολιτισμικές αναζητήσεις , ένας καινούργιος ελπιδοφόρος αναπτυξιακός και ανεπτυγμένος κόσμος , μια ευημερούσα κοινωνία νέα.
  Γιατί η παλιά , η τωρινή ήδη είναι και χρεωκοπημένη και ιδεολογικά παρηκμασμένη και απαξιωμένη , για τούτο και αυτοχρεωκόπησε.
  Ματαιοπονούν αυτοί και όσοι νομίζουν ότι θα αναστείλουν την κοινωνική δυναμική της προόδου , γιατί βλέπουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν την ιστορική εξέλιξη , που όμως ( η ιστορική κοινωνική εξέλιξη ) ούτε τους ρωτά ούτε ασχολείται μαζί των.
  Για τούτο και η ιστορική εξέλιξη δεν φωνασκεί, σλλά ασκείται και πραγματώνεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.