Δρακονταειδής: Δίνουμε μάχη να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρυάς


Με αφορμή το νέο προεδρικό διάταγμα για την αναδιάταξη, αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία Περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που καταργεί το Αστυνομικό τμήμα  της Καρυάς ο Δήμαρχος Λευκάδας ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής.

Ο Κώστας Δρακονταειδής θύμισε ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο είχαν πάρει σχετική απόφαση εναντίωσης αυτού του ενδεχομένου την οποία και έστειλαν σε αρμόδια υπουργεία για να αλλάξει αυτή η απόφαση.

Στο καινούριο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που οδεύει προς υπογραφή και ήρθε στα χέρια της Δημοτικής Αρχής την Πέμπτη η δομή των τμημάτων θα είναι Αστυνομικό Τμήμα Λευκάδας-Ελλομένου και Απολλωνίων.

Ουσιαστικά από το αίτημα της Δημοτικής Αρχής να μην καταργηθούν και τα τέσσερα ουσιαστικά έγινε αποδεκτό το ένα και παραμένει το αστυνομικό τμήμα Απολλωνίων.

Η Δημοτική αρχή έστειλε έγγραφο προς τα αρμόδια που για πολύ συγκεκριμένους λόγους ζητούσε να μην καταργηθεί και το ΑΤ Καρυάς, αλλά είχε και μια σειρά επαφών και με τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Διευθυντή του Γραφείου του αναπλ. Υπουργού κ. Τόσκα, καθώς και με τον κύριο Κουρουπλή, λέγοντας ότι η Δημοτική αρχή εμμένει στην άποψη της και θα δώσει την μάχη να μην καταργηθεί το ΑΤ Καρυάς όπως έγινε και με το ΑΤ Ελλομένου που πήραν την απόφαση τους πίσω.

Ακούστε το ηχητικό:

About Ομάδα Σύνταξης 27481 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.