Δρακονταειδής:”Λυπάμαι αλλά αίρουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του πρόεδρου του Δημοτικού συμβουλίου. Ρόκκος:”Δεν λυπάστε αλλά χαίρεστε”


“Έχουν περάσει έξι μήνες και η παράταξή μας έχει δείξει τεράστια υπομονή, αλλά και τεράστια ψυχραιμία, για την ιστορία που συνέβη στα μέσα Απριλίου με το θέμα της ύβρης,” ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Στέλιο Ρόκκο, καθώς πριν 45 μέρες είχε ρωτήσει για το ίδιο θέμα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, το οπτικοακουστικό υλικό δεν έχει παραδοθεί εκεί που αποφάσισε το προεδρείο και μάλιστα ομόφωνα.

“Επειδή δεν θέλουμε να θεωρηθούμε από ένα κομμάτι της κοινωνίας ότι ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση, δεν μας μένει τίποτε άλλο και λυπάμαι πολύ που το λέω και το εννοώ, αλλά ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε και θα το κάνουμε, όπως το να αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας το πρόσωπο του προέδρου  που είχαμε εκφράσει μέσα από μία συνειδητή ψήφο και δεν ήταν ψήφο εντυπώσεων, διότι η διαχείριση που έχει κάνει κατά τη γνώμη μας είναι απαράδεκτη και εδώ θέλω να πω ότι ο ρόλος του δημάρχου δεν είναι μόνο σε όλα αυτά τα διαδικαστικά που συμβαίνουν, αλλά οφείλει να ελέγχει και τη λειτουργία των αποφάσεων.

Προφανέστατα το προεδρείο είναι ένα ανεξάρτητο όργανο το οποίο ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά κατά τη γνώμη μου έχετε και εσείς ευθύνη για αυτό το γεγονός. Αυτό είναι το πρώτο μέτρο που παίρνουμε στην πορεία του χρόνου θα πάρουμε και εμείς από τη δική μας πλευρά κι άλλα μέτρα να διασφαλίσουμε αυτό που μάλλον ο Πρόεδρος δεν θέλει να διασφαλιστεί δηλαδή να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Στην απάντηση του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Στέλιος Ρόκκος, ανέφερε ότι την περασμένη Τετάρτη διορίστηκε ο νέος δικηγόρος στο δήμο Λευκάδας, καθώς είναι γνωστό ότι η κυρία Καρύδη λόγω ενός προβλήματος δεν παρίσταται συνέχεια στο δήμο.

“Έδωσα εντολή επειδή δεν είχα άλλο δικηγόρο να ετοιμάσει το έγγραφο, μάλιστα δεν ξέρω αν σας ενημέρωσαν αλλά λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δημοτικός σύμβουλος με πήρε τηλέφωνο και τον ενημέρωσα.”

Αναφορικά με την φράση του κυρίου Δρακονταειδή ότι λυπάται που πήρε την απόφαση να άρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, είπε ότι “πιθανότατα δεν λυπάστε, μάλλον χαίρεστε για αυτό που είπατε, το λυπάμαι έχει άλλη έννοια για μένα.”

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός αναφορικά με την ευθύνη την οποία έχει για την υλοποίηση των αποφάσεων, είπε ότι προφανέστατα και αυτός είναι ο θεσμικός μου ρόλος υλοποίηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Όσον αφορά τις αποφάσεις της επιτροπής του προεδρείου, προφανώς τις γνωρίζω και τις παρακολουθώ και κατηγορηματική προτροπή προς τον πρόεδρο είναι να υλοποιούνται οι αποφάσεις οι οποίες παίρνονται από το προεδρείο, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο για αυτό το θέμα.

About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.