Δόξα   &  Τιμή στους εργάτες  &  εργάτριες     όλου  του  κόσμου !


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δόξα   &  Τιμή   στους   εργάτες  &  εργάτριες     όλου  του  κόσμου !

Ζήτω η εργατική  Πρωτομαγιά !  Ζήτω η 1η Μάη , ημέρα Ανυπότακτου Αγώνα !

Όλοι και Όλες  στην απεργιακή συγκέντρωση  στον Αη  Μηνά  1030 πμ

 

Η 1η Μάη ΕΙΝΑΙ  ημέρα μνήμης και στοχασμού . Η 1η Μάη ΕΙΝΑΙ η ημέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη γιορτάζει  και τιμά τους ηρωικούς εργατικούς – λαϊκούς αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην εκμετάλλευση της  πλειοψηφίας των πολλών από τους λίγους.

Η 1η Μάη ΕΙΝΑΙ η ημέρα που τιμάμε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, δωρεάν υγεία και παιδεία, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση, ελεύθερο χρόνο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας , τους εργάτες του Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής του 44.

Η 1η Μάη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέρα διασκέδασης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέρα  των ‘‘λουλουδιών’’, όπως προσπαθούν να μας πείσουν και να αλλοιώσουν το νόημα της  η Ευρωπαϊκή Ένωση , η κυβέρνηση, η Τοπική Διοίκηση, τα αστικά κόμματα, μέσα από διάφορους μηχανισμούς.

Η ιστορία είναι πεισματάρικη και διδάσκει ! Ότι τίποτα δεν χαρίστηκε κι ότι όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων κατακτήθηκαν  με σκληρούς αγώνες ενίοτε  και με ποταμούς αίματος. Ότι δεν μπορούμε   να βελτιώσουμε  τη ζωή μας , αν παραμένουμε  θεατές και απλά περιμένουμε  να μας πετάξουν οι κυβερνήσεις κανένα ψίχουλο από το φαγοπότι των  τραπεζιτών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων. Γιατί την πραγματική εξουσία την κατέχουν οι καπιταλιστές, με τις  κυβερνήσεις να είναι  το πολιτικό τους προσωπικό  και με αυτούς πρέπει να συγκρουστούμε.

Γι’ αυτό απαιτείται διαρκής οργανωμένος συλλογικός αγώνας. Επιβάλλεται να ξεπεραστούν προκαταλήψεις, ιδεοληψίες,  αυταπάτες για  εύκολες άλλα αδιέξοδες ατομικές λύσεις. Χρειάζεται αλλαγή των αρνητικών  συσχετισμών στα σωματεία υπέρ των συνεπών αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων. Χρειάζεται να απαξιώσουν οι εργαζόμενοι τους  εργοδοτικούς –κυβερνητικούς  συνδικαλιστές που έχουν καθίσει στο σβέρκο των εργαζομένων και που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν και συνεχίσουν να στηρίζουν την εργοδοσία στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, που  καλλιεργούν τη μοιρολατρία κι  έχουν τεράστια ευθύνη για τα εκφυλιστικά φαινόμενα που παρατηρούνται στις γραμμές του συνδικαλιστικού-εργατικού κινήματος.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να περπατήσουμε, ως εργαζόμενοι, για να βελτιωθεί η ζωή μας, για να υπάρξει ελπίδα για τα παιδιά μας. Γιατί το άδικο  σύστημα της εκμετάλλευσης βρίσκεται σε σήψη και  αδιέξοδο και  δεν μπορεί να προσφέρει πλέον τίποτα στους λαούς. Μόνο ανεργία, μισοδουλειά, μισοζωή, προσφυγιά, φτώχεια και πολέμους.

Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο θα γίνεται  όλο και πιο επιθετικό, πιο απάνθρωπο. Εμπορευματοποιεί και  ξεπουλά τα  πάντα για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των λίγων, δημόσια  υγεία, παιδεία, πρόνοια, δημόσιο πλούτο, υποδομές, βασικές κοινωνικές ανάγκες νερό, ενέργεια. Όνειρα και ελπίδες θυσιάζονται για να καλοπερνάν οι λίγοι.

Γι’ αυτό και φέτος η εργατική τάξη βροντοφωνάζει ενάντια στο πολεμικό σκηνικό που στήνουν παγκοσμίως οι αστικές τάξεις στην προσπάθεια τους να  αυξήσουν όλο και πιο πολύ τα κέρδη τους. Φασιστικές κυβερνήσεις εγκαθιδρύθηκαν σε χώρες όπως η Ουκρανία οι οποίες έτυχαν θερμής στήριξης από τα αστικά επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οι ίδιοι αυτοί δολοφονικοί μηχανισμοί που αγκαλιάζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαμέλισαν σήμερα τη Συρία και χθες τη Γιουγκοσλαβία. Οι ίδιοι είναι αρχιτέκτονες της συμφωνίας των Πρεσπών.  Αυτοί είναι που μας βάζουν σε περιπέτειες στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Όμως υπάρχει ελπίδα, γιατί μπορεί οι λαοί να είναι «στριμωγμένοι στη γωνία», αργά η γρήγορα όμως  θα αντιδράσουν , θα ξεσηκωθούν   κι αυτό  το γνωρίζουν πολύ καλά οι ισχυροί και γι’ αυτό προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στον οργανωμένο αγώνα. Όμως  δεν θα τα καταφέρνουν για πολύ, γιατί μπορεί να έχουν εκατομμύρια, είμαστε όμως εκατομμύρια κι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γιατί η υποχώρηση του εργατικού κινήματος είναι προσωρινή, γιατί η ιστορία της κοινωνικής εξέλιξης θα πάει μπροστά και το δίκιο των πολλών θα θριαμβεύσει.

Αυτό είναι το διαχρονικό  ελπιδοφόρο μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μπροστά λοιπόν στις αυταπάτες και τις υποσχέσεις για «δίκαιη» και «βιώσιμη» ανάπτυξη, στη λογική του «μικρότερου κακού» και στο εμπόριο ελπίδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, συμμετέχοντας στην Απεργιακή Συγκέντρωση στον Αη -Μηνά  στις 1030 πμ, τιμώντας έτσι την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης.

Το ΔΣ

About Ομάδα Σύνταξης 26910 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.