Δωρεάν εκπαίδευση στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν εκπαίδευση στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτοκόλλα  για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, άναψε στη σημερινή συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Αλέξανδρου Αλεξάκηκατόπιν συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά.

Η εκπαίδευση στους συμμετέχοντες θα γίνει μέσω πλατφόρμας για να μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευόμενοι από όλα τα νησιά.

Η δράση που πραγματοποιείται , σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής -Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας-Σχολή Δημόσιας Υγείας,  στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του τουρισμού,θα χρηματοδοτηθεί από την ΠεριφέρειαΙονίων Νήσων, με συνολικό προϋπολογισμό 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών εξόδων (χορήγηση των πιστοποιητικών επιμόρφωσης, κόστος μετάβασης εκπαιδευτών κ.α,).

Στόχος είναι η κατάρτιση και η επιμόρφωση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και απώτερος σκοπός ο εφοδιασμός με κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές για την ανάσχεση της πανδημίας για την ατομική προστασία και την συνέχιση της «υγειονομικής αριστείας» που παρουσιάζουν τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Σε συνεχή συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου αποφασίσαμε την υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης. Απαιτείται η συνειδητοποίηση των νέων κινδύνων και των νέων συνθηκών εργασίας και επιχειρηματικότητας. Εξου  και η σημασία εκπαίδευσης σε πρακτικές και ενέργειες αποτροπής της εξάπλωσης του ιού για την προστασία της δημόσιας Υγείας και ενίσχυσης της αξιοπιστίας των νησιών της Περιφέρειαςμας, ως ασφαλή και υπεύθυνου τουριστικού προορισμού», ανέφερε ο κ.Αλεξάκης.

Το πρόγραμμα της επιμόρφωσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα του τουρισμού θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) τουΠανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.