Δωρεά της Maritime Silk Road Society στο Δήμο Λευκάδας για την αντιμετώπιση του Covid-19…


Λευκάδα  6-4-2020

Χρηματική δωρεά στο Δήμο Λευκάδας από την Maritime Silk Road Society (MSRS) για την αντιμετώπιση του Covid-19

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και φιλίας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Maritime Silk Road Society, μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στο Χονγκ-Κόνγκ, προς το Δήμο Λευκάδας προσφέροντας το ποσό των 2,000€ για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του Covid-19 στη Λευκάδα.

Η Maritime Silk Road Society ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να  υποστηρίξει και να συμπληρώσει την “Πρωτοβουλία Belt and Road (Ένας δρόμος-Μία Ζώνη) ” της Κίνας και να βοηθήσει το Χονγκ Κονγκ να επωφεληθεί πλήρως από αυτήν, αξιοποιώντας τις ισχυρές επιχειρηματικές, πολιτιστικές και διαπροσωπικές σχέσεις της πόλης με όλους τους σταθμούς κατά μήκος του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού.

Εκπρόσωποι της Maritime Silk Road Society με επικεφαλής την κα Regina Ip, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εταιρείας,  επισκέφθηκαν τη Λευκάδα τον Ιούλιο του 2017 σε μια προσπάθεια ανεύρεσης τρόπων συνεργασίας με αφορμή την πρόσφατη τότε αδελφοποίηση του Δήμου Λευκάδας με το Δήμο της Zhoushan.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας πρότεινε τότε στην Εταιρεία την πιλοτική λειτουργία ενός μικρού σχολείου εκμάθησης της κινέζικης γλώσσας. Το σχολείο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την  Maritime Silk Road Society λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία τον Ιούλιο του 2018 και κατόπιν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2019 προσφέροντας μαθήματα κινέζικης γλώσσας σε παιδιά, νέους αλλά και ενήλικες.

Η Maritime Silk Road Society μαζί με τη χρηματική δωρεά που προσέφερε στο Δήμο Λευκάδας εξέφρασε την επιθυμία της για συνέχιση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς μέσα από πρωτότυπες δράσεις μετά το τέλος της πανδημίας .

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Δεν είναι καλύτερα οι πλούσιες αυτές οργανώσεις της Κίνας-υπέρ πλούσιες του Χονκ Κόνγκ , να στείλουν 20 χιλιάδες ευρώ σε κάθε οικογένεια που ζεί στην Λευκάδα, για να αντιμετωπίσειβτον κινέζικο κορονα’ι’ό ??
  Στο Χόνκ Κόνγκ η πολυτέλεια διαβίωσης , οι πίσίνες σε σχήμα πλοίου μεγέθους ίσα με ένα πετρελαιοφόρο 500 χιλιάδων τόνων είναι μόνιμες στις κορυφές ( ταράτσες) στους ουρανοξύστες.
  Οι λιμουζίνες Rolls Royce και οι super sport Ferrari είναι περισότερα από τα λαικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα.
  Τα πόμολα απ τις πόρτες και οι βρύσες στα μπάνια και wc είναι από χρυσό και λευκόχρυσο. Τα κουταλοπήρουνα και μαχαίρια είναι από ειδικό ατσάλι Γιαπωνέζικο με μίγμα τιτάνιο και πλατίνα. Και στο 50 % των σπιτιών έχουν καρφωμένα διαμάντια 5-10 καρατίων στα χερούλια. Είναι το μόνο μέρος του πλανήτη που τα ρούχα είναι από πορφύρα ειδικά κατασκευσσμένη από τις χώρες της μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής με την παλιά χειροποίητη μέθοδο. Υα κουμπιά στα ρούχα είναι από ελεφαντόδοντο και τα παπούτσια είναι απόδέρμα κροκόδειλου νε χρυσές αγκράφες. Καπνίζουν ειδικά πούρα που φκιάχνονται στην Κούβα από ενιαία φύλλα καπνού εκλεκτών ποικιλιών καπνών, και απ ότι εθναι γνωστό η διατροφή των βασίζεται στο Ρώσσικο χαβιάρι και στους αστακούς της ανοιχτής θαλάσσης που αλιεύνται στο κοραλιογενές φράγμα του Ειρηνικού και είναι η καλύτερη παγκόίως οοιότητα αστακών. Τα σπίτια των είναι οροφοδιαμερίσματα και μαιζονέτες ουρανοξυστών με 15 -20 wc το καθένα και ασανσέρ που ανεβαίνουν με ταχύτητες 150-200 χιλιόμετρα την ώρα.
  Τα ξενοδοχεία των είναι όλα 7-10 αστέρων και όλα αυτοματισμένα και υπερπολυτελή. Όπου υπάρχει κάγκελο στην πόλη στα πεζοδρόμια είναι από μασίφ ασήμι. Και γενικά σίδηρος δεν υπάρχει στο Χόνκ Κόνγκ μια και κυριαρχεί η πλατίνα ,το τιτάνιο , ο λευκόχρυσος, ο χρυσός, το ασήμι. Και σε κάποιες κατασκευές όπως τα καζανάκια στις τουαλέτες χρησιμοποιούνται και διαστημικά υλικά γισ να μην διαβρώνονται.
  Αυτή η κινέζικη πλέον πόλη , δεν μπορεί να στείλει 20-30 χιλιάδες ευρώ σε κάθε οικογένεια της Λευκάδος , που φέτος θα βρεθούν δυσκολεμένες επαγγεκματικά από την μεγάλη ζημία στον τουρισμό??
  Η δωρεά 2000 ευρώ στον δήμο Λευκσδος ονο για 400 πάνινες μάσκες μιας χρήσης κάνουν , τούτη την εποχή.
  Σιγά τις δωρεές που 2000 ευρώ όσο κοστίζει όσο το άζωτο για να γεμίσει ένα ονο λσστιχο αυτοκινήτου στο Χόνκ Κόνγκ. Το μεροκάματο ενός υπαλλήλου καθαριότητας ή κηπουρού στο Χόνκ Κόνγκ είναι 5000 ευρώ καθαρά πλέον Ασφαλιστικά και φόρος , σύμφωνα με πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.