Δείτε το υπερόπλο ΣΝΟΚΕΡ που θα αντιμετώπιζε την φωτιά στο αρχικό της στάδιο και εδώ και τέσσερα χρόνια έχει βλαβη!! Ο Γιάννης Σολδάτος στον Prisma 91,6!


Εδώ και τέσσερα χρόνια είναι παροπλισμένο στις εγκαταστάσεις τις πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς η βλάβη του δεν έχει αποκατασταθεί.

Πρόκειται για το ΣΝΟΚΕΡ το οποίο είχε έρθει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λευκάδας όταν ήταν Βουλευτής ο αείμνηστος Βαγγέλης Βλασσόπουλος.

Αν είχε χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο «όπλο» η φωτιά θα είχε περιοριστεί σε ένα με δυο σπίτια, ανέφερε μιλώντας στον Prisma 91,6 o Γιάννης Σολδάτος, Ταξίαρχος εν ενεργεία, υποστράτηγος εν αποστρατεία και πλοηγός Κυβερνήτης-Πλοίαρχος στα πυροσβεστικά διασωστικά πλοία.

Ο ίδιος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στην υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτόν και βρισκόντουσαν στις στέγες την στιγμή που έκαιγε η φωτιά, λέγοντας ότι αυτό είναι κάτι το ανώτερο.

Όσον αφορά το εργαλείο ονομάζεται σνόκερ, είναι εγκατεστημένο επάνω σε ένα αυτοκίνητο, είναι Αυστριακής Κατασκευής και υπάρχει σε δυο μεγέθη ένα 30 μέτρων και ένα 21 μέτρων το οποίο έχει και η Πυροσβεστική.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο γκαράζ της Πυροσβεστικής, δίχως να μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς την ευθύνη του Πυροσβεστικού σώματος, καθώς το Σώμα έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες να επισκευαστεί, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.

Τέτοια εργαλεία δεν είναι πολλά στην Ελλάδα και τα περισσότερα βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις.

Το εργαλείο αυτό θα ήταν σωτήριο στην μεγάλη φωτιά, δεν θα χρειαζόταν καν το ελικόπτερο σε αυτή την περίπτωση, καθώς θα πήγαινε δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας των Ξένων, καθώς εκεί ο δρόμος είναι πλατύς , σε απόσταση δεκαπέντε μέτρων από τα σπίτια που καίγονταν.

jhjhjhjh

Αυτό το εργαλείο αναπτύσσεται και βγάζει έναν αυλό και ένα καλάθι το οποίο θα πήγαινε πάνω από τα κεραμίδια και θα είχαμε μια μόνιμη μάνικα, η οποία θα είχε άλλα είκοσι μέτρα και θα κάλυπτε όλα τα σπίτια, καθώς συνδέεται σε πυροσβεστικό κρουνό και πετάει συνεχώς νερό.

Η επισκευή του ωστόσο είναι λίγο δύσκολη, χρειάζεται να έρθουν οι Αυστριακοί για να το  επισκευάσουν, με τον ίδιο να εκτιμά το κόστος της βλάβης περίπου στ 10.000 δική του πάντα εκτίμηση.

Ας ελπίσουμε ότι η καταστροφική φωτιά θα μας δώσει ένα καλό μάθημα και θα ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις, ώστε το υπερόπλο αυτό το οποίο και είχε έρθει στην Λευκάδα για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο πυρκαγιάς στην παλιά πόλη του νησιού και τον  συγκεκριμένο ρυμοτομικό σχεδιασμό θα επιστρέψει στην φαρέτρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα αποτελέσει σύμμαχο στην υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών.

Ο κύριος Σολδάτος ανέφερε ότι υπήρχαν τα κατάλληλα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της φωτιάς καθώς το ελικόπτερο από την Ανδραβίδα πέταξε περίπου για μια ώρα και έφτασε την κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν η πύρινη λαίλαπα αγκαλιάσουν την Δημόσια Βιβλιοθήκη και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Των Ξένων.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.