Δείτε μια θεϊκή παραλία της Λευκάδας που θα ζήλευε και το Πόρτο Κατσίκι! (photos)


Το Αγιοφύλλι είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Λευκάδας. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, σε μικρή απόσταση από τη Βασιλική.

Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει είτε με καΐκι είτε οδικώς από τη Βασιλική.
Το ήρεμο τοπίο, τα γαλαζοπράσινα νερά και η χρυσαφένια αμμουδιά μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν πρόκληση για όσους δεν την έχουν επισκεφθεί!

Το «Αγιοφύλλι» είναι η γνωστότερη και ομορφότερη παραλία της νότιας Λευκάδας και αναφέρεται σε όλους τους χάρτες, στα cart Postal και στους οδηγούς της Λευκάδας.

Η σύνδεση της Βασιλικής με την πόλη της Λευκάδας γίνεται από το ανατολικό μέρος του νησιού με άνετο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο που επιτρέπει στον επισκέπτη να βλέπει τα όμορφα νησάκια της Λευκάδας όπως τον Σκορπιό του Ωνάση, την Μαδουρή του Βαλαωρίτη, το Μεγανήσι κλπ.

Ο οικισμός της Βασιλικής έχει όλους τους απαραίτητους κοινωνικούς εξοπλισμούς (κέντρο υγείας, super market, σχολεία, κλπ) διαθέτοντας ένα πολύ γραφικό λιμανάκι ενώ η περιοχή είναι παγκόσμια γνωστή σαν ένας από τους καλύτερους τόπους για windsurfing.

Απέναντι από το «Αγιοφύλλι» στο άλλο μέρος του κόλπου της Βασιλικής και προς το άκρο έχει χωροθετηθεί το νέο επιβατικό λιμάνι προκειμένου το πλοίο της γραμμής Ιταλία – Πάτρα, που τώρα περνάει ακριβώς δίπλα από τον φάρο του ακρωτηρίου Λευκάτας να μπορεί να αποβιβάζει και να επιβιβάζει επιβάτες.

www.travelstyle.gr

1908073_572201149575976_3217712062303646113_n 20130501155430agiofylli4 agiofili2 lefkada1 lefkada2

About Ομάδα Σύνταξης 27559 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.