Διονύσιος Μεσσήνης “Οι κάτοικοι στους Τσουκαλάδες δεν έχουν καταλάβει ότι 31/12 λήγει και οποιαδήποτε προθεσμία που έχουν.”


Για το θέμα του κτηματολογίου που μονοπώλησε το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας τοποθετήθηκε και ο μελετητής ο κύριος Διονύσης  Μεσσήνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι στους Τσουκαλάδες δεν έχουν καταλάβει ότι 31/12 λήγει και οποιαδήποτε προθεσμία που έχετε και φοβάμαι ότι θα την χάσετε και αυτό το λέω σαν άνθρωπος που απασχολείται με το Κτηματολόγιο και που θέλω να λυθούν προβλήματα.

“Κρατήστε αυτή την ημερομηνία, νομίζαμε ότι είναι παραπάνω όσο θα διαρκούσε η μελέτη και για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να γίνει θεσμικά μέσω νόμου.

Η παρουσία των όμορων τονίστηκε από την πρώτη στιγμή με την ανακοίνωση που βγάλαμε σε όλα τα site τα οποία την δώσαμε, το κολλήσαμε στα τζάμια του γραφείου, το λέγαμε σε όλους κι αν θέλετε σας το ξαναδιαβάζω για άλλη μία φορά, τονίζοντας ότι η παρουσία των ιδιοκτητών η συνιδιοκτητών των όμορων είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια των μετρήσεων, προκειμένου να υποδείξουν τα όρια των γεωτεμαχίων τους.

Επιπλέον θα πρέπει να υπογράψουν τόσο οι ιδιοκτήτες,  όσο και οι όμοροι επί του εντύπου αυτοψίας που θα συντάσσουν οι μηχανικοί ότι αποδέχονται τα κοινά όρια των γεωτεμαχίων τα οποία θα οριστικοποιηθούν μετά το τέλος της μελέτης.”

Στην ερώτηση του κυρίου Γληγόρη Παναγιώτη για το που το λέει αυτό ο νόμος του επανακαθορισμού, απάντησε ότι υπέγραψαν μία σύμβαση η οποία έχει τα τεύχη δημοπράτησης. Αυτά τα λέει η σύμβαση και επιπλέον είναι γενικά ότι πει η κτηματολόγιο. “Αν πει πετάει ο γάιδαρος πετάει, όταν δεχόμαστε εντολές και μας λένε αυτό το πράγμα και το αναρτούμε από την αρχή, είναι πολύ σημαντικό να το καταλαβαίνει και ο άλλος.

Όταν κάποιοι ιδιοκτήτες λείπουν στο εξωτερικό και εγώ ως ιδιοκτήτης κακών προθέσεων  καταφέρνω χωρίς την παρουσία τους, να τους κλέψω κομμάτι από το κομμάτι τους διότι δεν είναι παρόντες, σκεφτείτε τι θα γίνει όταν επιστρέψουν.

Το ελληνικό δημόσιο υποτίθεται προστατεύει τους αγνώστους έναντι των κακόπιστων και είναι γεγονός ότι εγώ σαν τεχνικός δεν έχω την ίδια αντίληψη με τους νομικούς, αλλά ιδιαίτερα οι νομικοί της κτηματολόγιο δεν δέχονται να ακούσουν κάτι για αυτό.

Αν περάσει κάποιο ΦΕΚ που θα λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε και εμείς θα μπορούμε να κάνουμε τη μελέτη χωρίς να τα λαμβάνουμε υπόψιν.

Δεν σας κρύβω ότι από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι μετρήσεις και βάλαμε τα σημάδια, εγώ είπα ότι αυτό το πράγμα είναι καταστροφή, δεν θα κάνουμε τίποτα καθώς τα 100 κομμάτια διορθώνουμε τα τέσσερα και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Τσουκαλάδες, αλλά και στην Απολπαινα και στην πόλη της Λευκάδας.

Δεν ξέρω για ποιο λόγο έγιναν όλες αυτές οι αιτήσεις αναφοράς στοιχείων, τις περισσότερες της έχασε το κτηματολόγιο και δεν μας έδωσε και υπάρχει ένα πρόβλημα που ίσως αφορά την μορφή των γεωτεμαχίων των δρόμων.”

“Από ότι καταλαβαίνω μάλλον ο δήμος στην Λευκάδα έκανε τότε ενστάσεις γιατί οι δρόμοι έχουν δοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς ουσιαστικά εκτός από τους επαρχιακούς όλοι οι άλλοι ανήκουν στο Δήμο και πρέπει να γίνει μία συλλογική διορθώσεις αυτό.

Παρότι κάποιοι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν καλύτερα παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα, επίσης το ότι δεν εμφανίζονται οι όμοροι.

Μάλιστα με έναν στην Απόλπαινα είχαμε βριστεί  γιατί του είχα πει από την αρχή να βρει τον όμορο, και στη συνέχεια με έβρισε γιατί του είπε ότι ενώ θα ερχόταν τελικά δεν το έπραξε.

Είδα και όμορους που ερχόταν μετρούσαν το δικό τους και έφευγαν και αυτό δεν μπορεί να λυθεί από εμάς ούτε από την κτηματολόγιο, αλλά μόνο θεσμικά και εδώ εναπόκειται στον βουλευτή Λευκάδας τι μπορεί να αλλάξει μέσα από τη Βουλή, κάτι που θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο.

Επίσης ανέφερε πολλές φορές πόσες είναι οι ενότητες και τον καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ένα ΦΕΚ που μέσα από τον Υπουργό επανακαθορίζονται τα αγροτεμάχια και όχι τι αρέσει σε εμάς.

Είναι αυτά που αναφέρει το ΦΕΚ το οποίο έχει υπογράψει ο Σταθάκης αν δεν κάνω λάθος.

Στο Excel που μας στείλατε υπάρχουν και αρκετά γεωτεμάχια μέσα στον οικισμό τα οποία δεν θα τα μετρήσουμε, γιατί τα χέρια μου είναι δεμένα ότι κι αν θέλω να κάνω, επάνω από εμένα είναι η κτηματολόγιο, ακόμα και αν τα μετρήσω στη συνέχεια θα μου πουν να τα πετάξω.

Χωρίς γκρίνιες θα πρέπει να καταλάβετε πως αυτή η διαδικασία πρέπει να αλλάξει νομικά.

Σε ότι αφορά την επανακαταμέτρηση των γεωτεμαχίων σας το λέω ρητά ότι αν δεν υπάρχουν οι όμοροι η μέτρηση είναι τσάμπα, η μόνη περίπτωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είναι αν υπάρχει γεωτεμάχιο και τοπογραφικό δεν έχει έρθει όμως να υπογράψει, αλλά αν υπάρχει συμφωνία των δύο τοπογραφικών με μικρές αποκλίσεις θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Επίσης έχετε την δυνατότητα αν φτιάξετε ένα τέτοιο τοπογραφικό, το οποίο κοστίζει 50 ευρώ πάνω σε αυτό να υπογράψει ο όμορος, κάποιους μπορείτε να τους βρείτε, οι οικογένειες υπάρχουν θα σας στείλουν μία εξουσιοδότηση και κυρίως εγώ το λέω έχοντας υπόψη μου ότι πλησιάζει η 31/12 του 2020.

Η διευθύντρια του κτηματολογίου μου είπε ότι όταν επισκεφτώ τη Λευκάδα να τονίσω αυτή την ημερομηνία, είναι πολύ σημαντικό, δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, ξέρω το κόστος αυτών των αγωγών, αλλά χάνεις τελείως το γεωτεμάχιο σου.

Επίσης δεν μπορεί κάποιος να ζητάει χιλιάδες μέτρα και να μην φέρνει ένα χαρτί, δεν υπάρχουν χρυσικόχαρτα, δεν πήρε κανείς ποτέ επιδότηση από τον ΕΛΓΑ- ΤΑΟΛ, αυτό ένα συμφωνητικό που να αποδεικνύει ότι κάποιος το καλλιεργούσαν;

Έχω πει ότι αυτά τα χαρτιά είναι απαραίτητα και κάνουν και τους νομικούς, εγώ ως τεχνικός είμαι πιο large όταν όμως δεν το κάνει δεκτό το κτηματολόγιο πού υπάρχουν άγνωστοι, δεν μπορεί ξαφνικά να έχει ο καθένας και να λέει ότι είναι δικό του.

Το κτηματολόγιο είναι πολύ επιφυλακτικό με τους αγνώστους, το βλέπουμε σε κάθε μετρήσεις που κάνουμε, για αυτό πρέπει οι ανάδοχοι να εξαντλούν κάθε περιθώριο, αλλά σε αυτό πρέπει να βοηθήσω και ο πολίτης που ισχυρίζεται ότι είναι δικό του.

Η κτηματολόγιο, αυτή τη στιγμή ξέρει που μετρήσαμε, πόσο μετρήσαμε, τι ώρα κι αν μπορούμε να διορθώσουμε κάτι.

Η ειδοποίηση των ιδιοκτητών με συστημένες επιστολές δεν ξέρω αν είναι μία λύση και δεν ξέρω αν θα δώσουν το okay, ίσως Εγώ θα έλεγα όμως ότι θα πρέπει να γίνει μία κινητοποίηση στους Τσουκαλάδες, να βρουν τους όμορους.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι είναι ευκαιρία μέσα από αυτή τη μελέτη να κάνουν και άλλες παρεμβάσεις, να μεγαλώσουν ή να μικρύνουν οικόπεδα, να τα κατατμήσουν και αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει χωρίς στοιχεία.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Ο φόβος των ημερομηνιών του δημοκρατικού νόμου ώς φόβος του θανάτου που παραπέμπει ο νόμος.
  Η νομοθετική χρονική προθεσμία.
  Νόμος ήταν και το Γ ψήφισμα της Βουλής του 1946. Απλά τότε δεν άρεσε σε κάποιους που τους αρέσουν οι προθεσμίες των νόμων σήμερα.
  Να μην ξεχνάνε αυτοί οι κάποιοι ότι καταμεσίς του Γ Ψηφίσματος το Φθινόπωρο του 1947 δόθηκε και αμνηστεία.
  Κατά τους ίδιους αυτούς τους κάποιους : νομος είναι το δίκιο του εργάτη.
  Και γιατί δεν είναι νόμος το δίκιο του ιδιοκτήτη χωραφιών?
  Από μια πλατιά διασταλτική ερμηνεία του “” θούριου”” του Ρήγα Φερραίου .

 2. Άλλο 31 δώδεκα του δύο χιλιάδες είκος κτηματογραφικά
  Κι’άλλο του ο “”Θούριος”” του Ρήγα Φερραίου ποιητικά.
  “”Το μέλλον διαρκεί πολύ”” .Για την αντιγραφή σπ τον Λουί Αλτουσέρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.