Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Ενημέρωση με… άρωμα υπεύθυνης πληροφόρησης.


Δανειζόμαστε τον τίτλο της ανακοίνωσης της  Δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», διαμορφώνοντάς τον όμως στη σωστή του διάσταση, και θεωρούμε  υποχρέωσή μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Η παιδική χαρά της παραλίας λειτουργούσε για πολλά χρόνια σε απαράδεκτη κατάσταση τόσο στον εξοπλισμό των οργάνων και τον περιβάλλοντα χώρο όσο και στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας των παιδιών που την χρησιμοποιούσαν. Η προηγούμενη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε με την 54/2017 απόφασή του να αποκαταστήσει την παιδική χαρά. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 και ζητήθηκε «από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου με τον οποίο συνεργάζονταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή», να προβεί στη πιστοποίηση για την ασφάλεια και λειτουργία της. Ο φορέας αυτός πραγματοποίησε αυτοψία στις 01/02/2019 και στις 28/02/2019 υπέβαλε ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ με αρκετές αναλυτικές παρατηρήσεις που έπρεπε να διορθωθούν για να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης και αφού θα γίνονταν ξανά ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ.

Από τότε για 6 μήνες η Δημοτική Αρχή και 8 μήνες η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου δεν ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των παρατηρήσεων που αναφέρονται στην παραπάνω έκθεση.

Συνεπώς η παιδική χαρά όλο αυτό το διάστημα έπρεπε να είναι κλειστή, γιατί δεν πληρούσε τις απαιτούμενες από τον Νόμο προδιαγραφές για την έκδοση του Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης και της Άδειας Λειτουργίας της.

Συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η προηγούμενη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, στα 5 χρόνια που ασκούσαν διοίκηση, δεν κατόρθωσαν να παραδώσουν σε χρήση αδειοδοτημένη την παιδική χαρά, για την οποία δαπανήθηκαν 60.000 ευρώ.

Η νέα Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας, προγραμμάτισε την αποκατάσταση ζημιών που είχαν σημειωθεί σε διάφορα όργανα και στην αποκατάσταση των παρατηρήσεων της Έκθεσης Ελέγχου. Επίσης πρέπει να ενισχυθεί η στερέωση της περίφραξης σε όλη την παιδική χαρά. Ας σημειωθεί ότι πριν την καθαίρεση τμήματος της περίφραξης, που έγινε αντιληπτή «από δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης και καταγγελίες πολιτών», το Λιμενικό Ταμείο είχε κατ’ επανάληψη επισκευάσει φθορές στην περίφραξη, προσπαθώντας να την διατηρήσει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων επισκευών και την πιστοποίησή της για ασφαλή λειτουργία.

Τέλος, για την ιστορία και μόνο, ενημερώνουμε ότι η καθαίρεση μεγάλου μέρους της περίφραξης έγινε άμεσα αντιληπτή, γιατί το Λιμενικό Ταμείο βρίσκεται καθημερινά και παρακολουθεί τις δραστηριότητες στο λιμάνι. Έκανε δε καταγγελία στο Λιμεναρχείο Λευκάδας, που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, την ίδια ημέρα το πρωί, όπως εύκολα αποδεικνύεται από το Βιβλίο Συμβάντων που τηρείται στο Λιμεναρχείο.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδος

 

Σπύρος Καρβούνης

 

About Ομάδα Σύνταξης 27394 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.