“Δημοτική παρέμβαση για την Λευκάδα” το όνομα της παράταξης του Μάκη Μελά. Τι είπε στον Prisma 91,6.


Την αποκάλυψη του ονόματος του συνδυασμού του με τον οποίο κατεβαίνει υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αποκάλυψε στον Prisma 91,6 ο Μάκης Μελάς.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η “δημοτική παρέμβαση για τη Λευκάδα”  θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές.

Ο κ Μελάς διευκρίνισε για άλλη μία φορά ότι δεν γνωρίζουμε πόσοι από τους υποψηφίους θα καταλήξουν, γιατί και στις μετρήσεις που κάνουν κάποια επιτελεία, όπως για παράδειγμα προχθές μία μέτρηση που γινόταν στο επιτελείο του κυρίου Σολδάτου  λίγο-πολύ έβγαλε τους ψηφοφόρους που θα συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές στις 18.500 χιλιάδες.

Συγκεκριμένα έλεγε ότι  ο ίδιος θα πάρει 6.000 ψήφους με ποσοστό 39%, 4 600 ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ, 2000 ο κύριος Καλός, 1300 το ΚΚΕ, 1100 ο κύριος Γληγόρης, 900 ο κύριος Λιβιτσάνος, 600 ο Μάκης Μελάς, αυτή συνολικά βγαίνουν στους 17.000 και δεν έχει υπολογιστεί η λαϊκή ενότητα και κάποιοι άλλοι.

Ο καθένας μπορεί να λέει και να ονειρεύεται ότι θέλει, μέχρι τους δούμε στο δικαστήριο να καταθέτουν τα χαρτιά τους.

Ο Μάκης Μελάς σχολιάζοντας την συζήτηση με τον διαχειριστή του Meganisi news Γιώργο Γαβρίλη και τα ερωτήματα που έστειλε προς τους υποψηφίους, ανέφερε ότι ως υποψήφιος δεν υποχρεούται να απαντήσει στις ερωτήσεις του, καθώς το μέσο που έχει είναι στο Μεγανήσι, ζει και δραστηριοποιείται εκεί, αν ενδιαφερόμουν για τα προβλήματα του Μεγανησίου θα του απαντούσα, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα ερωτήματα που θέτει ο κύριος Γαβρίλης, ο Μάκης Μελάς είπε ότι από τις δικές μας τοποθετήσεις δημιούργησε αυτά τα ερωτήματα, σε αυτά  που λέμε για τα σκουπίδια, το νερό, τους κοινόχρηστους χώρους, την υποθαλάσσια, ότι λέμε εμείς τα πήρε τα κωδικοποίησε, τα έκανε ερωτήματα και μας τα αντιστρέφει για να απαντήσουμε άλλη μία φορά από την αρχή.

Έχουμε πει για τα σκουπίδια ότι ήταν μονόδρομος αυτή η λύση για την ΜΟΠΑΚ για το συγκεκριμένο χώρο, αφού δεν μπορούσαμε να τα πάμε απέναντι, αφού έχουν αλλάξει νομοθεσίες, έχει αλλάξει ο περιφερειακός σχεδιασμός, τα έχουμε πει πολλές φορές.

Στο θέμα του νερού όλοι διαπιστώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα, ένας μονάχα δεν το έχει καταλάβει και λέει ότι έρχεται ένας αγωγός από τα Γιάννενα, 105 χιλιομέτρων, άρα θα πάρουν όλες οι πόλεις που είναι δεξιά αριστερά του αγωγού αυτού και θα λυθεί το πρόβλημα και αυτό ακούστηκε στο Ιόνιον Σταρ.

Στην επισήμανση ότι αυτό που ακούστηκε εκεί έχει ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ο Μάκης Μελάς θέλησε να μάθει μέχρι να έρθει το νερό από τον αγωγό αυτό, να μας πει ο φιλόδοξος αυτός υποψήφιος τι καιρό θα έχουμε φέτος το καλοκαίρι ή του χρόνου, γιατί δεν παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής αυτού του αγωγού.

Το να λέμε απλά κουβέντες στον αέρα για να εντυπωσιάσουμε δεν λέει κάτι.

Μάλιστα τον στεναχώρησε πάρα πολύ η παρουσία στην εκδήλωση του κυρίου Τσελέντη, όχι γιατί ήρθε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά με τον τρόπο με τον οποίον χειρίστηκε την παρουσία του στη Λευκάδα.

“Ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook διάφορες φωτογραφίες, με διάφορους κομματικούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς υποψηφίους και ο κύριος Τσελέντης όλα αυτά τα χρόνια που η Λευκάδα ματώνει από τους σεισμούς, δεν ήταν ποτέ παρών, απλά ήρθε σε ένα πανηγυράκι να  μαζέψει ψήφους.

Που ήταν ο κύριος Τσελέντης του 2003, όταν ξεκίνησε η συνεργασία της Λευκάδας μέσω της τοπικής Ένωσης δήμων και κοινοτήτων, όταν η ΤΕΔΚ Λευκάδας με δικά της χρήματα εγκατέστησε τον πρώτο σταθμό σεισμικής καταγραφής και ενημέρωσης και συνδέθηκε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον κύριο Παπαζάχο και τους υπόλοιπους καθηγητές, κύρια Καρακώστα, Παπαδημητρίου και είναι συνδεδεμένος με το εθνικό σύστημα και ανά πάσα στιγμή καταγράφεται οποιοσδήποτε σεισμός.
Όταν έφυγε η Ζωή Σκιαδά που ήταν η πρώτη που ακολούθησε αυτή τη διαδικασία, μετά ήταν ο κύριος Σκληρός έπειτα εγώ και μετά ο κύριος Κούρτης.

Στη συνέχεια με επιχορηγήσεις της ΤΕΔΚ και μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα, βάλαμε τέσσερις ακόμα σταθμούς, έναν στους Τσουκαλάδες, Δράγανο, Εύγηρο, Νυδρί και με αποκλειστικό πρόγραμμα Ευρωπαϊκό, άλλους τέσσερις εκτός νησιού, έναν στην Ζάκυνθο, Κέρκυρα και δύο στην Κεφαλλονιά που μάλιστα είχαμε πρόβλημα για το πού θα τους εγκαταστήσουμε γιατί εκεί ο κύριος Τσελέντης είναι παντοκράτορας και βάλαμε έναν στη Σκάλα και άλλον έναν στα Δημουλιανάτα.

Μάλιστα υπάρχουν δύο ακόμα GPS πώς λειτουργούν, ενας στο Σπανοχώρι και τη Βασιλική και έχει βάλει και GPS καταγραφής ο κύριος Γκανάς από το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Ο κύριος Τσελέντης έφτασε στο σημείο να μην συζητήσει με κανέναν, για αυτό που έχει επιτευχθεί στη Λευκάδα και είναι μοναδικό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.

Ήρθε εδώ σε ένα πανηγυράκι, να ψάχνει σταυρουδάκι για να βγει βουλευτής και να μαλώνει με τον κύριο Λέκκα, που μπορεί να είναι εδαφολόγος, αλλά ήταν παρών στην Λευκάδα.

Επίσης ακούσαμε για τις έξυπνες πόλεις, τα έξυπνα δέντρα και τα έξυπνα καθίσματα,   λέγοντας ότι αυτά απευθύνονται στους ιθαγενείς που μάζεψαν εκεί, όχι για τους σκεπτόμενους ανθρώπους που έχουν ένα πολιτισμό και ένα επίπεδο.”

Το ζήτημα για τον κύριο Μελά είναι πώς θα λυθούν τα προβλήματα της Λευκάδας σε αυτή την δημοτική περίοδο, όπως είναι τα σκουπίδια, να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν μέχρι να λειτουργήσει η Μοπακ, πιστεύοντας ότι η μόνη προοπτική την οποία θα αποδεχτεί και ο επόμενος δήμαρχος θα είναι ο περιορισμός του όγκου των απορριμμάτων μέσω της κομποστοποίησης, μέχρι να πάρει μπροστά το εργοστάσιο, να δένονται μπάλες και να επεξεργάζεται τα υπόλοιπα μέχρι να υπάρξει μία ισορροπία για να δημιουργηθεί μία ανάσα στην περιοχή.

Επίσης ακούω και κάτι παράξενα καθώς σε κατ ιδίαν συζήτηση που είχαμε έναν συνδυασμό, ειπώθηκε ότι εμείς θα μπορέσουμε να δούμε μήπως δεν λειτουργήσει ποτέ η ΜΟΠΑΚ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο.

Στο ερώτημα για το πότε θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού, ο Μάκης Μελάς απάντησε, ότι εμείς δεν λειτουργούμε κάτω από την πίεση του κόσμου, ούτε της κοινής γνώμης, ούτε δίνουμε τροφή για κουτσομπολιά, αλλά λειτουργούμε με το δικό μας σχεδιασμό και ότι είναι να παρουσιάσουμε, θα το παρουσιάσουμε.

Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα ανακοινωθεί μέρος του συνδυασμού της παράταξής του.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21429 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. θα ήθελα με αφορμή τα όσα είπε ο Κύριος Μελάς να διευκρινίσω ότι ουδέποτε έλαβε το ερωτηματολόγιο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει θέσει επίσημα υποψηφιότητα.
    Το ερωτηματολόγιο στέλνονταν ως απάντηση σε email που κοινοποιούνταν δελτία τύπου στο meganisinews των υποψηφίων προς δημοσίευση με την επισήμανση ότι ευχαρίστως θα γίνονταν ανάρτηση υπό την προϋπόθεση να μας δίνονταν η συγκεκριμμένη συνέντευξη, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η αναπαραγωγή -διαφήμιση των υποψηφίων.
    Άρα λοιπόν απαντώ στην απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του κ. Μελά, δεν έχω καμία διάθεση αυτοπροβολής ή δημοσιότητας, δεν αποβλέπω σε κάποιο όφελος, να βοηθήσω τον δημοσιο διάλογο πάνω σε υπαρκτά ζητήματα που και ό ίδιος παρακάτω στην συνεντευξη του εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται πως υφίστανται.

    Ούτε πάντως και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί του είναι υποχρεωμένοι ν΄απαντήσουν. Ωστόσο εγώ θα παραμείνω προσηλωμένος σ΄αυτό που μου υπαγορεύει η δική μου συνείδηση, διότι εννοείται ότι για μένα δεν υπάρχει Λευκάδα ή Μεγανήσι, υπάρχει Λευκάδα και Μεγανήσι μαζί ως ενιαία κοινωνική και πολιτική ύπαρξη, μπορεί εκείνος να μας θεωρεί “ξένο σώμα” ωστόσο και αυτή η στάση του θα κριθεί στις εκλογές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.