Δήμος Λευκάδας:Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στειρώσεις ζώων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στειρώσεις αδέσποτων ζώων καθώς και ζώων των οποίων οι ιδιοκτήτες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Κατά την διάρκεια των τριήμερων: 31/5 έως 2/6 και 28/6 έως 30/6, στειρώθηκαν στο Δημοτικό κτηνιατρείο Λευκάδας 200 γάτες και στειρώθηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 37 σκυλιά.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας.

Τα κτηνιατρικά έξοδα κάλυψε η αγγλική οργάνωση Greek Animal Rescue (GAR).

Τα περισσότερα σκυλιά ήταν από την νότια Λευκάδα και οι γάτες από τα χωριά Πόρος Βασιλική, Νικιάνα, Λυγιά, Σύβοτα, Παλαιοκατούνα, Καρυώτες, Άγιος Πέτρος, κλπ. και την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Λευκάδας.

Επιπλέον κατά την διάρκεια της καραντίνας ο Δήμος Λευκάδας τροφοδότησε τους εθελοντές ζωόφιλους με περίπου δύο τόνους ζωοτροφές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία την οργάνωση Greek Animal Rescue (GAR), το ΔΣ και τους εθελοντές του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας καθώς και τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

 

About Ομάδα Σύνταξης 27498 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.