Δήμος Λευκάδας: “Ακραία καιρικά φαινόμενα & μέτρα προστασίας”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ & ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

 

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

 

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

 

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

 

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

 

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

 

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ν πάψει το κράτος να επικαλείται τον εξατομικευμένο ανθρωπισμό σε βάρος των πολιτών says:

  Στον Λαγανά Ζακύνθου παραλία , πήγαν να κάμουν σέρφ , άλλοι θα θεωρούν μαγκιά να κολυμπάνε εν μέσω θυέλης , άλλοι θα θεωρούν ότι τα μεγάλα αγροτικά pick up πετρέλαιο θα μπορούν να περάσουν ποτάμια και λαγκάδια, .. ο καθένας και καθεμία το φρικιό του , παρά τις προειδοποιήσεις της πολιτείας, θα θέλει να βγεί — αν γλυτώσει- στους εκμοντερνισμένους καφενέδες των αργόσχολων για να το επιδείξει.
  Ποιός είπε σε κάθε έναν που φκιάχνει σπίτι μες τα λαγκάδια ή στους χειμάρους ή σε ρέματα , με υπόγειο για ψευτομεζονέτ, να οικοδομήσει, επειδή ήθελε να νοιώ
  Ή σε άλλη περίπτωση, αν κινητοποιηθεί όλο το κράτος για να τον γλυτώσει- και πληρώνουν οι άλλοι πολίτες, θα νοιώθει πάλι το φρικιό του ώς κατόρθωμα γιατί κινητοποιήθηκε το κράτος για πάρτυ του.
  Τα ίδια γίνονται και με τα χιόνια, που με το πρώτο χιόνι, όλοι εξορμούν με τα suv στους χιονισμένους δρόμους για να δείξουν πάλι το αντίστοιχο εξατομικευμένο φρικιό.
  Σαν τον τουρίστα τον Γερμανό πρίν λίγες μέρες που κινητοποιήθηκαν οι καταδρομείς της πυροσβεστικής για να τον βγάλουν απ τα βράχια στην Λαγκάδα ( Πευκούλια ).
  Αρκεί βέβαια το φρικιό καθενός να το πληρώνουν με φόρους οι άλλοι — ” οι ψεκασμένοι ” κατά τον φρικιάρη τεμπελοκαφενόβειο — πολίτες.
  Αυτή την πλευρά δεν την ομολόγεί η δημοκρατική κοινωνία γιατί ανακύπτουν τα αισθήματα του εξατομικευμένου για κάθε ανεγκέφαλο φρικιό ανθρωπισμού. Δηλαδή να πληρώνουν οι πολίτες γιατί κάθε νούμερο και φρικιό θέλει να κάνει το γούστο του, εις βάρος των άλλων των κοινωνικά που είναι οι πολλοί.
  Ποιός είπε σε όποιον χτίζει οικοδομές ώς σπίτι μέσα σε λαγκάδια, χειμάρους, ρεματα, σε παραλίες πάνω στην ακτή με τα κύματα ,να χτίσει ??? Ή τους έφαγε η γκλαμουριά και η κοινωνική ψευτοπονηριά ή η οικονομισιά???
  Σε όλη την Ελλάδα και όπου πνίγονται τα υπόγεια και ισόγεια σπιτιών αυτό έγινε και γίνεται. Ποιός έβαλε ποιόν να χτίσει μέσα στα δάση και στους λόγγους, και κατόπιν διαμαρτύρονται για τις φωτιές ??? Πολλοί απ αυτούς, οι ίδιοι, δεν τρίβανε τα χέρια τους με τις φωτιές χρόνια γιατί θάβρισκαν ευκαιρία οικοπεδοποιήσεως ??
  Πάντα οι πολίτες ” οι ψεκασμένοι ” κατά την συλλογιστική και έκφραση της μαγκιάς του καφενοβειακού φρικιού , θα ανέχονται το φρικιό καθενός ??? Να ζούν τα νούμερα σε βάρος του μεγίστου των πολιτών ???
  Εφ όσον το κράτος έδωσε οδηγίες , όποιος δεν τις τηρεί και θέλει ή extrem spor ή να κάνει του κεφαλιού του μαγκιά, γιατί πρέπει το κράτος να τον αναδέχεται ??? Να τον αφήσει στην μαγκιά του. Γιατί οι πολίτες που πληρώνουν βαρέθηκαν εξαντήθηκαν μπα’ί’λισαν να πληρώνουν, τα κάθε λογής νούμερα και φρικιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.