Δημήτρης Βρεττός στον Prisma 91,6: “Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων σε οποιοδήποτε σημείο του χωριού μας.”


Την αντίθεσή του στην δημιουργία καταφύγιο αδέσποτων στην περιοχή του Αλέξανδρου, εξέφρασε μέσα από τον Prisma 91,6 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημήτρης Βρεττός.

Όπως αρχικά ανέφερε από την πλευρά του δήμου υποδείχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή από την αρχή, εμείς σαν τοπικό συμβούλιο κάναμε μία παρανόηση της θέσης, νομίζοντας ότι ήταν κάπου πιο μακριά και πήραμε την συγκεκριμένη απόφαση.

“Ωστόσο στο τοπικό συμβούλιο της 18 Φεβρουαρίου κάναμε ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, χωρίς να έχουμε πιεστεί από κανέναν, όμως με την πίεση τόσο των κατοίκων όσο και των  συλλόγων  του χωριού, αλλά και των ζωόφιλων, επισκέφθηκα εγώ ο ίδιος το σημείο και διαπίστωσα ότι αυτό είναι πολύ κοντά και στους τρεις οικισμούς, Aλέξανδρο, Kολυβάτα, Kιάφα, καθώς στην περιοχή αυτή που λέγεται κανάλι, υπήρχαν παλιά  πλυσταριά, βρύσες και οικόπεδα, καθώς Υπάρχουν ακόμα και εγκαταστάσεις και είναι περίπου 500 μέτρα από τους οικισμούς, είναι επικλινές με ρεματιές και δυσχεραίνει την επισκεψιμότητα.

Ωστόσο από την στιγμή της απόφασης του τοπικού συμβουλίου δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με τη δημοτική αρχή.

Ο κ Βρεττός, είπε ότι με την τοποθέτηση του τοπικού συμβουλίου, αλλά και όλες τις αντιδράσεις η δημοτική αρχή θα το σκεφτεί πλέον πέντε φορές και όχι μία, καθώς η κοινωνία έχει ξεσηκωθεί και είναι κάτι που ενοχλεί.

Μάλιστα θα δώσουν το παρών και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Βρεττός ανέφερε ότι το αίτημα των κατοίκων είναι δίκαιο και στεκόμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων σε οποιοδήποτε σημείο του χωριού μας.

About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Πρίν την συναίνεση το κοινοτικό συμβούλιο ήξερε την περιοχή ??
    Μια και ο Αλέξανδρος έχει χρόνια εγκσταλειφθεί και δεν φέρνει ο δρόμος πολλούς κατοίκους της Νικιάνας στον Αλέξανδρο και πέριξ.
    Κάποια χρόνια πρίν κάτοικος νεοτέρας ηλικίας της Νικιάνας δεν ήξερε την Σερβέ’ι’κη εκκλησιά.Και λογικό ήταν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.