Δημήτρης Οικονόμου στον Prisma 91,6: “Η χώρα χρειάζεται προοδευτική κατέυθυνση με τους πολλούς, αυτούς που μαζί με το ΠΑΣΟΚ χτίσαμε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης.


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στον Prisma 91,6 ο υποψήφιος βουλευτής του κινήματος αλλαγής Δημήτρης Οικονόμου.

Απαντώντας στο ερώτημα τι ρόλο θα διαδραματίσει το Κίνημα Αλλαγής μετά τις εκλογές, απάντησε ότι ο στόχος είναι κατεξοχήν πολιτικός, η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από προοδευτικές προτάσεις εξόδου από τα δύσκολα.

“Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο θεωρητικό, ασαφές και μακριά από την πραγματικότητα, όμως αυτό καταλήγει σε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Για να προχωρήσει η πατρίδα μπροστά χρειάζονται αλλαγές, κατά την δική μας εκτίμηση η κατεύθυνση αυτών πρέπει να είναι σε Προοδευτική κατεύθυνση, με τους πολλούς, την μεσαία τάξη, τους ανθρώπους με τους οποίους μαζί με το Πασοκ χτίσαμε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, με αυτούς πρέπει να πορευτούμε.

Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πληγεί πολύ τα χρόνια της κρίσης, αυτή τη στιγμή βλέπουν το μέλλον τους πολύ δυσοίωνο, η πραγματικότητα της ζωής τους έχει αλλάξει, έχει ανατραπεί πλήρως και σε αυτούς ανθρώπους πρέπει να ξαναδώσουμε όραμα μπροστά.”

Αναφορικά με την πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση των αλλαγών αυτών, είναι αυτό το οποίο συζητάμε και θα κληθούμε να ψηφίσουμε στις εκλογές της έβδομης Ιουλίου. Αυτό το λέω διότι η πολιτική δεν είναι μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα, εμείς ως κίνημα αλλαγής θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί, το βασικότερο όμως είναι να είναι πολύ δυνατό το πρόγραμμα και η συμμαχία μας με τα κοινωνικά στρώματα τα οποία θέλουμε εμείς να συμμαχήσουμε, ανεξαρτήτως πόσο ψηλά θα φτάσει το ποσοστό μας που εμείς ευελπιστούμε να είναι διψήφιο και ακόμα πιο ψηλά.

Όσο πιο πολύ ισχυροποιηθεί το προοδευτικό μήνυμα, τόσο πιο δυνατό είναι οι αλλαγές σε επόμενες ημέρες να έχουν Προοδευτική κατεύθυνση.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το κίνημα αλλαγής ο Δημήτρης Οικονόμου υπογράμμισε  ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κύριος Βενιζέλος είναι ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη της παράταξης, καθώς ήταν μέλος του Πασοκ από το 1989 σε πολύ δύσκολες εποχές, έχει διατελέσει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εχοντας παλέψει για την παράταξη.

Η απόφαση της προέδρου ένα μήνα πριν τις εκλογές, είναι προφανές ότι θα κριθεί στις κάλπες, όμως αυτό που συνέβη ήταν μία διαφωνία της προέδρου και του κυρίου Βενιζέλου, από όποιο μετερίζι θα έδινε τη μάχη των επόμενων εκλογών.

Αυτό κατανοώ ότι έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις όσον αφορά το αποτέλεσμα, αλλά η ουσία του ζητήματος είναι μία αγωνία, προφανώς της κυρίας Γεννηματά, αλλά και του κυρίου Βενιζέλου για το ποιο ειναι το καλυτερο μετερίζι και αυτή η διαφωνία κατέληξε ο κύριος Βενιζέλος να μην είναι πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας που εκλέγεται αυτομάτως.

Η διαφωνία πάνω σε αυτό το κομμάτι της τακτικής του κόμματος θα κριθεί από την κάλπη, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι τόσο η Πρόεδρος, όσο και η κυρία Γεννηματά, έπραξαν αυτό για το καλό της παράταξης. Προφανώς υπήρχε μία διαφωνία γνώμης και προφανώς η Πρόεδρος έχει τον τελικό λόγο σε αυτό και όπως είπαμε όλα αυτά θα κριθούν στην κάλπη.

Η δική μας δουλειά ως στελέχη είναι στον ένα μήνα που έχουμε ως εκλογές, να συναντήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να πείσουμε για το προοδευτικό πρόγραμμα μας, ότι είναι ο μοναδικός τρόπος που η πατρίδα μας μπορεί να γυρίσει σελίδα, αλλά να μη μείνει κανείς πίσω.

Αυτό κάνει και αξιωματική αντιπολίτευση, βλέπει μία κακή πραγματικότητα και λέει πρέπει να την αλλάξουμε, αλλά  με την πρόταση της και πολλά τα οποία κρύβει, πολλοί συμπατριώτες μας θα μείνουν πίσω.
Δεν έχει νόημα να γυρίσουμε σελίδα αν αυτό αφορά ένα μικρό ποσοστό του ελληνικού λαού, μόνο όταν η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας πάει καλά, μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας, τότε θα μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα με σταθερά θεμέλια.

About Ομάδα Σύνταξης 28397 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.