Δημήτρης Χουλιάρας στον Prisma 91,6: “Μας ανάγκασαν να κλείσουμε όλοι τα μαγαζιά μας και τώρα βοηθούν όσους δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.”


O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Xουλιαράς μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 κάνοντας εκτίμηση του φετινού καλοκαιριού.

Όπως είπε, η μετά covid εποχή θα βρει μία τουριστική περίοδο που όλοι θα φοβούνται να κυκλοφορήσουν. “Αρχικά πρέπει να βγάλουμε το φόβο από τον κόσμο, όλοι πρέπει να προστατευόμαστε και να προσέχουμε, καθώς δεν υπάρχει φόβος αν τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα και να κάνουμε ότι κάναμε και προ κορονοϊού.

Ωστόσο τις τελευταίες δέκα ημέρες διακρίνω μία μεγάλη χαλαρότητα, όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.”

“Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν χαλαρώσει και δεν γνωρίζω για ποιο λόγο. Από τη στιγμή που κλειστήκαμε δύο μήνες μέσα, εφαρμόσαμε στο 99% όσα μας είπαν το Υπουργείο και υπεύθυνοι, είναι κρίμα στο άνοιγμα να χύσουμε την καρδαρά με το γάλα. Όλα εξαρτώνται από τον έλεγχο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πουθενά Κι όταν ένας πολίτης που είναι κλεισμένος εδώ και δύο μήνες δεν τον ελέγξεις σε εισαγωγικά θα ξεσαλώσει.”

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χουλιάρα κατά την περίοδο του lock down, παραμυθιαστήκαμε πως όταν θα κλείσουμε θα βοηθήσουμε από την κυβέρνηση και αυτό βλέπουμε ότι δεν έχει συμβεί και δεν έχουν σκοπό να το πράξουν.

Αυτοί που βοηθούνται είναι ένα περίπου 5 με 10% επιχειρήσεων στην Ελλάδα που δεν έχουν και οικονομικό πρόβλημα και μπορούν να δανειοδοτηθούν.

Ωστόσο όταν αποφάσισαν κάποιοι να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, δεν μας είπαν πως όσοι χρωστάμε και όσοι δεν μπορούμε να πάρουμε δάνειο δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τον άλλον που έκλεισε την επιχείρησή του χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.

“Με το ίδιο σκεπτικό έκλεισες και εμένα όπως και εκείνον και τώρα δεν βοηθάς εμένα, αλλά βοηθάς αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα και έπαιρναν δάνεια προ κορονοϊού και αυτό είναι τραγικό, σκεφτείτε να φτάσουμε στο φθινόπωρο.

Το σκεπτικό όλων των εμπόρων είναι ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τις επιχειρήσεις μας στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Δεν πρόκειται να την ξανά πατήσουμε άλλη φορά, καθώς μας παραμύθιασαν ότι θα αποζημιωθούν για τους μήνες που ήμουν στην κλειστή και τελικά πήραμε 533 ευρώ το μήνα και δεν τα πήραν όλοι, με τις υποχρεώσεις να πηγαίνουν τρεις μήνες πιο πίσω καθώς τίποτα δεν χαρίστηκε σε κανέναν.

Ο Δημήτρης Xουλιαράς χωρίς να κατονομάσει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση, έκανε λόγο για δηλώσεις κωμωδία, καθώς όπως είπε όσοι  εκπροσωπούν έναν θεσμικό φορέα όπως είναι το Επιμελητήριο θα πρέπει να είναι σοβαροί σε αυτά που λένε ιδιαίτερα σε αυτά που γράφουν γιατί στο λόγο μπορεί κάποιος κάτι να του ξεφύγει, ωστόσο στα γραπτά πρέπει να προσέχει ότι γράφει.

Εγώ έχω άψογη συνεργασία με τους φορείς στη Λευκάδα όπως για παράδειγμα με τον Αντώνη Δουβίτσα Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας, περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο της ομοσπονδίας μας, δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση κανενός από τους Λευκαδίτες τα λόγια του συγκεκριμένου κυρίου, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε άψογη συνεργασία μας καλό δέχονται στο νησί τους, πηγαίνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όχι τώρα που έχει τονίσει επισκεψιμότητα αλλά από όταν γεννηθήκαμε.”

Τέλος ο Δημήτρης Χουλιαράς ανέφερε ότι ήδη μετά από αυτές τις άστοχες δηλώσεις θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει παραίτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27549 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.