Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός στον Prisma 91,6: “Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας για ατομική προφύλαξη και κοινωνική ευθύνη.”


“Σε εγρήγορση βρίσκεται ο Δήμος Λευκάδας σχετικά με θέματα πρόληψης του κορονοϊού”, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, στον Prisma 91.6.

Όπως ανέφερε,  “το συγκεκριμένο θέμα έχει μία δυναμική, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με την ΚΕΔΕ και με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε έγκαιρα να λάβουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, πού στο μετρό του εφικτού είναι αναγκαία για να μειώσουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού και εμφάνισης των κρουσμάτων σε ελλαδικό επίπεδο.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Λευκάδας έχει προβεί σε μία σειρά ενεργειών, που ξεκίνησαν από το προηγούμενο σαββατοκύριακο, καθώς προβήκαμε στην απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων. Προσαρμοζόμενοι και εμείς στις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων έχουμε συγκροτήσει την επιτροπή αντιμετώπισης του κοροναϊού, συντονιστική επιτροπή αντιμετώπισης με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών.

Επίσης προχωρήσαμε σε μία σειρά δελτίων τύπων πού ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τις πρωτοβουλίες που πήραμε και παίρνουμε μέσα στην εβδομάδα, όπως για τις απολυμάνσεις που θα γίνουν μέσα στο σαββατοκύριακο σε όλα τα Δημοτικά κτίρια, καθώς και στα απορριμματοφόρα, στους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων και γενικά όπου εργάζεται προσωπικό του δήμου, η επισκέπτεται δημότης για να εξυπηρετηθεί.

Επίσης έχουν βγει κάποια δελτία τύπου σχετικά με την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, καθώς οι δημότες μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων για τη δήλωση αυθαιρέτων, με τη δήλωση να παίρνει παράταση μέχρι 30-06.

Επίσης μπορούν για τις οποίες αποφάσεις θέλουν να δουν μπορούν να ψάξουν μέσω της “διαύγειας”, καθώς για μία σειρά λογαριασμών, εισφορών ή προστίμων μπορούν να το πράξουν ηλεκτρονικά.

Επίσης πραγματοποιείται αποσυμφόρηση των δημοτών την ώρα του κοινού, καθώς επίσης εφαρμόζεται από σήμερα ένα κλιμακωτό ωράριο από τους εργαζόμενους του δήμου, για την καλύτερη διαχείριση των προσφερομένων υπηρεσιών, από τις Υπηρεσίες προς τους δημότες.”

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λευκάδας, το κλειδί του ελέγχου της δύσκολης Αυτής κατάστασης στην οποία έχει εισέλθει αυτή η ανθρωπότητα είναι η ατομική ευθύνη.

Μάλιστα έκανε έκκληση προς τους πολίτες για ατομική προφύλαξη και κοινωνική ευθύνη. “Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι σε μία εγρήγορση, να έχουμε αυτοσυγκράτηση, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να έχουμε πειθαρχία στις οδηγίες που όλοι λαμβάνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να τις ακολουθήσουμε.

Δυστυχώς έχουμε κοντά μας το παράδειγμα της  Ιταλίας,  που μία σειρά λαθών οδήγησε σε μία γρήγορη εξάπλωση της επιδημίας, καθώς πλέον έχουμε φτάσει στο επίπεδο της πανδημίας και δεν υπάρχουν πλέον άλλοθι για κανέναν.

Εμείς ως Δήμος και δτην περίπτωση του ΚΗΦΗ και των παιδικών σταθμών κάναμε ένα βήμα μπροστά, χωρίς να περιμένουμε τις οδηγίες οι οποίες ήρθαν μετά από κάποιες ώρες, παίρνοντας πρωτοβουλία να κλείσουμε αυτές τις δομές, προσπαθώντας νυχθημερόν να μη μας διαφύγει κάτι και θεωρήσουμε ότι δεν κάναμε το καθήκον μας ως το 100%”

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, ξεκαθάρισε πως ότι και αν ακούγεται, γιατί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθένας μπορεί να μεταδώσει ό,τι θέλει, δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και ούτε κανένα ύποπτο το οποίο είναι προς διερεύνηση.

“Ωστόσο βλέποντας την ταχύτητα μετάδοσης του ιού, καθώς αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του, καθώς υπάρχουν και άλλοι τύποι και σε ζώα, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η ταχεία μετάδοση του και για αυτό ακριβώς πρέπει να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα για να ανασχέσει σου με την ταχύτητα της μετάδοσης του παθογόνου αυτού οργανισμού.

Μαθηματικά αν δεν μπορέσουμε έγκαιρα γιατί η πολιτεία παίρνει σκληρά μέτρα βλέποντας το παράδειγμα της Ιταλίας, ακόμα και στο εγγύς μέλλον αν εμφανιστεί ένα ή και περισσότερα κρούσματα στον τόπο μας ή την ευρύτερη περιοχή μας, δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από την στόχευση του περιορισμού αυτού του φαινομένου, άσχετα με τα όποια μέτρα χρειαστεί να πάρουμε.

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Ο εχθρός είναι μέσα στην ανθρωπότητα κσι είναι Κίνα.
    “:Ο εχθρόςείναι η Κίνα”” συτό θα είναι το ιστορικό ανθρωπολογικό αναφορικό για την “” Πανώλη του 21ο ώς τώρα αιώνα””.
    Και δεν υπάρχει κανένας λόγος και κανένα δήθεν κοινωνικό ή ρατσιστικό ταμπού , για να μην ενημερωθούν οι πολίτες του Κόσμου όλου , ώς κοινωνική λειτουργία, για τον εχθρό που έχουν μα αντιμετωπίσουν και θα αντιμετωπίζουν πλανητικά από δώ και πέρα και για χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.