Δήλωση του υποψ. Δημάρχου Λευκάδας με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», Β. ΒΕΡΡΟΙΩΤΗ, για την κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων το Σαββάτο 2 Φλεβάρη


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», Β. ΒΕΡΡΟΙΩΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ 

Το Σάββατο 2 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας και από το μπλόκο του Λούρου Πρέβεζας στα διόδια του Ακτίου. Η κινητοποίηση αυτή είναι ένας ακόμα σταθμός της πανελλαδικής κινητοποίησης τον αγροτοκτηνοτρόφων που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα. Είναι ένας αγώνας για την επιβίωσή τους που η αντιλαϊκή πολιτική τις Απ, της ΕΕ που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ –  ΠΑΣΟΚ και τα στηρίγματά τους διαχρονικά. Είναι η πολιτική που στηρίζει την μεγάλη επιχειρηματική δράση στον αγροτικό τομέα και πετάει έξω από τη γη τους με τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Η κυβέρνηση δείχνει το φόβο της αφού από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων δραστηριοποίησε ολόκληρο τον κατασταλτικό μηχανισμό με πρωτοφανείς fast-track διώξεις. Ακόμα και στην κινητοποίηση στα διόδια του Ακτίου με εντολή της κυβέρνησης κινητοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ο στόχος προφανής. Να τρομοκρατηθούν όσοι σκέφτονται να κινητοποιηθούν. Η προσπάθεια της κυβέρνησης όμως έπεσε στο κενό! Τα αγροτικά μηχανήματα έφτασαν κανονικά στα διόδια, τα σωματεία των εργαζομένων συμμετείχα στη συγκέντρωση. Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να μην πέσεις στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού μα να μη στραφεί ενάντια στις αγωνιζόμενους αγρότες και να αποτελέσει ασπίδα αλληλεγγύης ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Να δουν και να αντιπαλέψουν τον κοινό εχθρό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, που πετσοκόβει μισθούς συντάξεις και κοινωνικές παροχές σε όλο το λαό.

Να βγάλουν τα πολιτικά συμπεράσματα και να κάνουν κριτήριο ψήφου την ίδια τους την πείρα καταδικάζοντας σε όλες τις κάλπες όλους όσους τους έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση, που τους κορόιδεψαν, όλες τις προηγούμενες μαζί με τη και την τωρινή κυβέρνηση και όσους σήμερα παρουσιάζονται να αγωνιούν για το μέλλον των φτωχών λαϊκών στρωμάτων αλλά στην πραγματικότητα είναι «λύκοι με προβιά». Μαζικά, ο λαός, να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές αλλά και στις βουλευτικές, όταν αυτές γίνουν. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των λαϊκών αγώνων.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.